Tilskudd til 14 dokumentarer

Tilskudd til 14 dokumentarer

Norsk filminstitutt gir denne uken tilskudd til hele fjorten dokumentarer. Blant tilskuddene er også to såkalte transmedia-dokumentarer, «Project Moken» og «17.000 Islands». Det er til sammen delt ut omtrent 12, 5 millioner kroner i denne vedtaksrunden.

Produksjonstilskudd

«Project Moken»

Hallum og Jensen AS/Ten Thousand Images er tildelt 1 495 000 kroner i produksjonstilskudd til Project Moken, som er et transmediaprosjekt og en dokumentar som ikke er kinofilm.

Project Moken er en multiplattform-satsing for å bidra til en bærekraftig utvikling for Moken-folket, verdens siste sjønomadekultur. Sentralt i prosjektet er dokumentarfilmen No Word for Worry, om den siste sjønomades farefulle ferd opp i Mergui-arkipelet utenfor kysten av Burma for å bedre kårene for sitt folk. Gjennom denne sjøreisen, sett gjennom øynene til en ung Moken, får seerne muligheten til å identifisere seg med Moken-folket, deres prekære situasjon og deres livsførsel. Samtidig blir man kjent med folkets spesielle ferdigheter og unike kunnskaper. Transmediaprosjektet består av nettkampanjen ”One Tree Can Save A Culture”, en mobiltelefon-app og nettsiden www.project-moken.com, som forteller om Moken-folket. Prosjektet er tidligere tildelt 1 105 000 kroner i utviklingstilskudd.

Produksjonsselskap: Hallum og Jensen AS avdeling Ten Thousand Images. Produsent: Mette Cheng Munthe-Kaas. Manuskript: Runar Jarle Wiik. Regissør: Runar Jarle Wiik. Totalbudsjett: 5 171 231 kroner. Totalt tilskudd fra NFI (inkl utviklingstilskudd): 2 600 000 kroner.

Les mer

«Lars Hertervig»

Mediacircus TV AS er tildelt 1.245.000 kroner i produksjonstilskudd til Lars Hertervig, en dokumentar som ikke er kinofilm (tidl. Lyset og det ubeskrivelige).

Lars Hertervig var lysets maler – et strålende talent som etter en vond kjærlighetsaffære ble diagnosert med uhelbredelig sinnssykdom og utstøtt av sine egne. Han har vært beskrevet tidligere som en gal maler og fattig einstøing. Gjennom denne filmen vil regissøren vise et mer nyansert bilde av Lars Hertervig som kunstner og menneske. Hertervig var langt forut for sin tid. Fra å være en ung lovende kunstner ble han isolert både fra det europeiske og norske kunstmiljøet. Likevel malte han bilder som senere er blitt sammenlignet med det beste innen moderne europeisk malerkunst. Filmen er tidligere tildelt 275.000 kroner i utviklingstilskudd.

Produksjonsselskap: Mediacircus TV AS. Produsent: Jo Torgersen/Eldar Nakken. Manuskript: Karl Johan Paulsen. Regissør: Karl Johan Paulsen. Totalbudsjett: 3.080.202 kroner. Totalt tilskudd fra NFI: 1.520.000 kroner.

Les mer

«Mannen med 75 språk»

Embla Film As er tildelt 2.590.000 kroner i produksjonstilskudd til Mannen med 75 språk, en dokumentar som ikke er kinofilm.

Mannen med 75 språk er en animasjonsdokumentarfilm om norgesvennen Georg Julius Justus Sauerwein og en epoke i europeisk historie, fortalt gjennom historien om språkeksperten. På 1800-tallet ble mange av Europas folk samlet til stater med ett formål: én stat, ett folk og ett språk. Dette gikk hardt utover minoritetsfolk og deres språk og kultur. De tyske prestene hevdet at “Gud forstår ikke litauisk” og “Alle skolebarn blir til tyskere den dagen de begynner i første klasse”. På denne arenaen finner Georg Sauerwein sin plass. Georg var i sin samtid regnet som det største språkgeniet i verden, men valgte å bruke talentet og livet sitt ute blant de mest undertrykte.

Prosjektet har tidligere mottatt 350.000 kroner i utviklingstilskudd fra NFI.

Produksjonsselskap: Embla Film AS. Produsent: Trude Refsahl. Manuskript: Anne Magnussen/Igor Devold. Regissør: Anne Magnussen. Totalbudsjett: 11.220.000 kroner. Totalt tilskudd fra NFI: 2.940.000 kroner.

Les mer

«Maikos dans»

Sant & Usant AS og regissør Åse Svenheim Drivenes er tildelt 695.000 kroner i produksjonstilskudd til Maikos dans, en dokumentar som ikke er kinofilm.

Maiko Nishino er 31 år og prima ballerina i den norske nasjonalballetten. Maiko er nå ved et brytningspunkt i livet. Å danse på toppnivå har sin pris, men Maiko inngår ingen kompromisser når det gjelder hennes karriere. Filmen følger Maiko nært i dansen og livet gjennom flere år. Her skildres samtidig møtepunkter og motsetninger mellom den europeiske og japanske kulturen, slik de viser seg i hennes liv.

Produksjonsselskap: Sant & Usant. Produsenter: Anita Rehoff Larsen og Tone Grøttjord. Manuskript: Åse Svenheim Drivenes. Regissør: Åse Svenheim Drivenes. Totalbudsjett: 2.770.645 kroner. Totalt tilskudd fra NFI: 1.175.600 kroner.

Les mer

«Søsken i all evighet»

FIM Video AS er tildelt 745 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Søsken i all evighet, en dokumentar som ikke er kinofilm.

Søsken i all evighet handler om søskenparet Magnar og Oddny, som begge er rundt 70 år gamle. De lever på en fjellgård i Naustdal i Sogn og Fjordane. Der driver de familiegården slik den har vært drevet gjennom flere generasjoner. Sett fra utsiden kan det virke som om tiden står stille i livene deres, uten at de enser at den allikevel går i fra dem. Høydepunktet i tilværelsen er når de hvert år tar med seg buskapen til sommerbeitene ved fjellsetra. Filmen følger søsknene gjennom årstidene i deres hverdag. Prosjektet har tidligere mottatt 140 000 kroner i utviklingstilskudd.

Produksjonsselskap: FIM Video AS. Produsent: Frode Fimland og Karl Emil Rikardsen. Manuskript: Frode Fimland. Regissør: Frode Fimland. Totalbudsjett: 1 844 540 kroner. Totalt tilskudd fra NFI (inkl utviklingstilskudd): 885 000 kroner.

Les mer

«En norsk romodyssé»

Tordenfilm AS er tildelt 950.000 kroner i produksjonstilskudd til En norsk romodyssé, en dokumentar som ikke er kinofilm.

I 1967 ble en lyttestasjon for satellitter opprettet i Ny-Ålesund på Svalbard. En milepæl i norsk romfartshistorie og en kontroversiell brikke i spillet under Den kalde krigen. Ved hjelp av unike opptak filmet av mannskapet selv tar filmen oss med til et skjørt pionérsamfunn på kanten av verden, hvor personlige utfordringer møter storpolitiske konflikter.

Produksjonsselskap: Tordenfilm AS. Produsent: Eric Vogel. Co-produsent: Tamburin Produksjon v/Lars Einar Skageberg. Svensk Co-produsent: Atmo Media Network v/Kristina Åberg. Manuskript: Lars Einar Skageberg. Regissør: Lars Einar Skageberg. Totalbudsjett: 1.830.000 kroner. Totalt tilskudd fra NFI: 950.000 kroner.

Les mer

«Optimistene»

Skofteland Film er tildelt 400.000 kroner i produksjonstilskudd til kinodokumentaren Optimistene.

Optimistene handler om et uvanlig volleyballag på Hamar med damer fra 66 til 98 år. Til tross for ukentlig trening i årtier har de ikke spilt en kamp på 30 år. Nettopp det vil de gjøre noe med. Men mot hvem? Goro (98) er selve dronningen på laget, med sin viljestyrke, livsglede og sine lilla Converse-sko. Filmen følger damene på og utenfor banen under forberedelsene til den store dagen. Og kampstrategien er klar: Latter, samhold, hekleblomster og kanskje noen kjekke svenske gentlemen? Ungdommen er vår tids store ideal. Kanskje kan nettopp et lag med ballspillende damer i sin beste alder vise at det er de av oss som faktisk får oppleve å bli gamle som er de heldige? Filmen har tidligere mottatt 1.450.000 kroner i tilskudd fra NFI.

Produksjonsselskap: Skofteland Film. Produsent: Hilde Skofteland og Ingunn H. Knudsen. Manuskript: Gunhild Westhagen Magnor. Regissør: Gunhild Westhagen Magnor. Distributør: SF Norge AS. Totalt tilskudd NFI: 1.850.000 kroner. Totalt budsjett: 4.720.000 kroner.

Les mer

«Spor»

USF International AS er tildelt 850 000 kroner til dokumentarfilmen Spor.

Spor er en tredelt dokumentar med utgangspunkt i minner og erkjennelser: “Hvilke bilder, lyder og hendelser har jeg lagret på min egen harddisk som tilsammen utgjør det univers jeg kaller meg?». Spor er et forsøk på å finne ut hvem man er før man ikke er mer, og fange noe av det som påvirker og setter spor i et menneske underveis. Etter farens død begynte Straume å reflektere over minner som har formet henne, både hendelser og mennesker. På mange måter samler dokumentaren hennes livsverk ved at hun også har brukt beslektede temaer i sine tidligere (fiksjons)filmer. Fragmenter av disse inngår også i Spor. Dokumentaren er et poetisk utgangsunkt for å undersøke hvem vi er og hvordan vi ble slik. Filmen har tidligere mottatt 170 000 kroner i utviklingstilskudd fra NFI.

Produksjonsselskap: USF International AS. Produsent, manuskript og regi: Unni Straume. Totalbudsjett: 1 448 478 kroner. Tilskudd totalt fra NFI: 1 020 000 kroner.

Les mer

«17000 islands»

Thomas Østbye PlymSerafin er tildelt 1.500.000 kroner til produksjonen av 17.000 Islands, en dokumentarfilm som ikke er kinofilm.

17.000 Islands startet som utviklingsprosjekt i DOX: LAB. Det er et transmedialt prosjekt som skapes gjennom bidrag fra tilfeldige mennesker som bearbeider og redigerer opptak foretatt av Østbye og hans medregissør, indoneseren Edwin, i parken Taman Mini i Indonesia. Parken er et slags mini-Indonesia og skaper et «bilde» av landet bestående av 17.000 øyer, men er dette bildet en manipulasjon og lar det seg endre ved tilstedeværelse og refleksjon? Hva er kunstig og hva er ekte, og kan mannen i gaten eller filmteamet kontrollere det?

Produksjonsselskap: PlymSerafin. Produsent: Thomas Østbye. Manuskript: Edwin & Thomas Østbye. Regissør: Edwin & Thomas Østbye. Totalbudsjett: 1.710.800 kroner. Tilskudd fra NFI: 1.500.000 kroner.

Les mer

«Mitt hjerte»

Storm Films AS er tildelt 1 045 000 kroner til produksjon av dokumentaren Mitt hjerte.

Dokumentaren er et varmt portrett av en av våre mest populære sangartister: Kari Bremnes. For nesten 20 år siden opplevde hun noe som skulle endre livet hennes totalt. Siden den gang har hun viet seg fullt og helt til sangen – en drøm hun hadde båret på siden barne- og ungdomsårene. Resultatet kjenner vi. Ikke bare er hun blitt en populær artist nasjonalt, men hun har også hatt internasjonal medgang og anerkjennelse. Mitt Hjerte har tidligere mottatt 350 000 kroner i utviklingstilskudd.

Produksjonsselskap: Storm Films AS. Produsent: Fredrik Støbakk. Manuskript: Lars Andreas Hellebust. Regissør: Lars Andreas Hellebust. Totalbudsjett: 2 895 000 kroner. Tilskudd fra NFI: 1 395 000 kroner.

Les mer

«The Sarnos»

Skofteland Film AS er tildelt 350 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren The Sarnos. Filmen er en samproduksjon med svenske Anagram Produktion.

Filmen The Sarnos forteller historien om ”The Ingmar Bergman of 42. Street” – nemlig den amerikanske mykpornoregissøren og filmkongen Joe Sarno og hans kone Peggy. De har laget en rekke filmer og dessuten tilbrakt somrene fast i Sverige. På sine gamle dager ønsker Joe å lage en siste erotisk film. Det norske bidraget består etter planen i hovedsak av musikk ved Bugge Wesseltoft og lydmiks ved Håkon Lammetun.

Produksjonsselskap: Skofteland Film AS. Norsk co-produsent: Skofteland Film AS v/Ingunn H. Knudsen. Hovedprodusent: Anagram Produktion AB v/Erik Magnussen. Manuskript: Wiktor Ericsson. Regissør: Wiktor Ericsson. Totalbudsjett: 431 000 kroner. Totalt tilskudd fra NFI: 350 000 kroner.

Les mer

Utviklingstilskudd

«Kampen om Norge»

Nero Media AS er tildelt 200.000 kroner i utviklingstilskudd til kinodokumentaren Kampen om Norge.

Produsent: Nero Media AS. Regissør/manus: Vibeke Løkkeberg/Terje Kristiansen. Totalbudsjett: 327.000 kroner. Tilskudd fra NFI: 200.000 kroner.

«The Tower»

Tenk.tv AS er tildelt 150 000 i utviklingstilskudd til dokumentaren The Tower.

Produsent: Frode Søbstad. Regissør/Manus: Mats Grorud. Tilskudd fra NFI: 150 000 kroner.

«En prest og en plage»

f(x) produksjoner er tildelt 300.000 kroner i utvilkingstilskudd til En prest og en plage, en dokumentarfilm som ikke er kinofilm.

Produksjonsselskap: f(x) produksjoner AS. Produsent: Benedikte Bredesen. Manuskript: Fridtjof Kjæreng. Regissør: Fridtjof Kjæreng.

Kilde: NFI

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tilskudd til 14 dokumentarer

Tilskudd til 14 dokumentarer

Norsk filminstitutt gir denne uken tilskudd til hele fjorten dokumentarer. Blant tilskuddene er også to såkalte transmedia-dokumentarer, «Project Moken» og «17.000 Islands». Det er til sammen delt ut omtrent 12, 5 millioner kroner i denne vedtaksrunden.

Produksjonstilskudd

«Project Moken»

Hallum og Jensen AS/Ten Thousand Images er tildelt 1 495 000 kroner i produksjonstilskudd til Project Moken, som er et transmediaprosjekt og en dokumentar som ikke er kinofilm.

Project Moken er en multiplattform-satsing for å bidra til en bærekraftig utvikling for Moken-folket, verdens siste sjønomadekultur. Sentralt i prosjektet er dokumentarfilmen No Word for Worry, om den siste sjønomades farefulle ferd opp i Mergui-arkipelet utenfor kysten av Burma for å bedre kårene for sitt folk. Gjennom denne sjøreisen, sett gjennom øynene til en ung Moken, får seerne muligheten til å identifisere seg med Moken-folket, deres prekære situasjon og deres livsførsel. Samtidig blir man kjent med folkets spesielle ferdigheter og unike kunnskaper. Transmediaprosjektet består av nettkampanjen ”One Tree Can Save A Culture”, en mobiltelefon-app og nettsiden www.project-moken.com, som forteller om Moken-folket. Prosjektet er tidligere tildelt 1 105 000 kroner i utviklingstilskudd.

Produksjonsselskap: Hallum og Jensen AS avdeling Ten Thousand Images. Produsent: Mette Cheng Munthe-Kaas. Manuskript: Runar Jarle Wiik. Regissør: Runar Jarle Wiik. Totalbudsjett: 5 171 231 kroner. Totalt tilskudd fra NFI (inkl utviklingstilskudd): 2 600 000 kroner.

Les mer

«Lars Hertervig»

Mediacircus TV AS er tildelt 1.245.000 kroner i produksjonstilskudd til Lars Hertervig, en dokumentar som ikke er kinofilm (tidl. Lyset og det ubeskrivelige).

Lars Hertervig var lysets maler – et strålende talent som etter en vond kjærlighetsaffære ble diagnosert med uhelbredelig sinnssykdom og utstøtt av sine egne. Han har vært beskrevet tidligere som en gal maler og fattig einstøing. Gjennom denne filmen vil regissøren vise et mer nyansert bilde av Lars Hertervig som kunstner og menneske. Hertervig var langt forut for sin tid. Fra å være en ung lovende kunstner ble han isolert både fra det europeiske og norske kunstmiljøet. Likevel malte han bilder som senere er blitt sammenlignet med det beste innen moderne europeisk malerkunst. Filmen er tidligere tildelt 275.000 kroner i utviklingstilskudd.

Produksjonsselskap: Mediacircus TV AS. Produsent: Jo Torgersen/Eldar Nakken. Manuskript: Karl Johan Paulsen. Regissør: Karl Johan Paulsen. Totalbudsjett: 3.080.202 kroner. Totalt tilskudd fra NFI: 1.520.000 kroner.

Les mer

«Mannen med 75 språk»

Embla Film As er tildelt 2.590.000 kroner i produksjonstilskudd til Mannen med 75 språk, en dokumentar som ikke er kinofilm.

Mannen med 75 språk er en animasjonsdokumentarfilm om norgesvennen Georg Julius Justus Sauerwein og en epoke i europeisk historie, fortalt gjennom historien om språkeksperten. På 1800-tallet ble mange av Europas folk samlet til stater med ett formål: én stat, ett folk og ett språk. Dette gikk hardt utover minoritetsfolk og deres språk og kultur. De tyske prestene hevdet at “Gud forstår ikke litauisk” og “Alle skolebarn blir til tyskere den dagen de begynner i første klasse”. På denne arenaen finner Georg Sauerwein sin plass. Georg var i sin samtid regnet som det største språkgeniet i verden, men valgte å bruke talentet og livet sitt ute blant de mest undertrykte.

Prosjektet har tidligere mottatt 350.000 kroner i utviklingstilskudd fra NFI.

Produksjonsselskap: Embla Film AS. Produsent: Trude Refsahl. Manuskript: Anne Magnussen/Igor Devold. Regissør: Anne Magnussen. Totalbudsjett: 11.220.000 kroner. Totalt tilskudd fra NFI: 2.940.000 kroner.

Les mer

«Maikos dans»

Sant & Usant AS og regissør Åse Svenheim Drivenes er tildelt 695.000 kroner i produksjonstilskudd til Maikos dans, en dokumentar som ikke er kinofilm.

Maiko Nishino er 31 år og prima ballerina i den norske nasjonalballetten. Maiko er nå ved et brytningspunkt i livet. Å danse på toppnivå har sin pris, men Maiko inngår ingen kompromisser når det gjelder hennes karriere. Filmen følger Maiko nært i dansen og livet gjennom flere år. Her skildres samtidig møtepunkter og motsetninger mellom den europeiske og japanske kulturen, slik de viser seg i hennes liv.

Produksjonsselskap: Sant & Usant. Produsenter: Anita Rehoff Larsen og Tone Grøttjord. Manuskript: Åse Svenheim Drivenes. Regissør: Åse Svenheim Drivenes. Totalbudsjett: 2.770.645 kroner. Totalt tilskudd fra NFI: 1.175.600 kroner.

Les mer

«Søsken i all evighet»

FIM Video AS er tildelt 745 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Søsken i all evighet, en dokumentar som ikke er kinofilm.

Søsken i all evighet handler om søskenparet Magnar og Oddny, som begge er rundt 70 år gamle. De lever på en fjellgård i Naustdal i Sogn og Fjordane. Der driver de familiegården slik den har vært drevet gjennom flere generasjoner. Sett fra utsiden kan det virke som om tiden står stille i livene deres, uten at de enser at den allikevel går i fra dem. Høydepunktet i tilværelsen er når de hvert år tar med seg buskapen til sommerbeitene ved fjellsetra. Filmen følger søsknene gjennom årstidene i deres hverdag. Prosjektet har tidligere mottatt 140 000 kroner i utviklingstilskudd.

Produksjonsselskap: FIM Video AS. Produsent: Frode Fimland og Karl Emil Rikardsen. Manuskript: Frode Fimland. Regissør: Frode Fimland. Totalbudsjett: 1 844 540 kroner. Totalt tilskudd fra NFI (inkl utviklingstilskudd): 885 000 kroner.

Les mer

«En norsk romodyssé»

Tordenfilm AS er tildelt 950.000 kroner i produksjonstilskudd til En norsk romodyssé, en dokumentar som ikke er kinofilm.

I 1967 ble en lyttestasjon for satellitter opprettet i Ny-Ålesund på Svalbard. En milepæl i norsk romfartshistorie og en kontroversiell brikke i spillet under Den kalde krigen. Ved hjelp av unike opptak filmet av mannskapet selv tar filmen oss med til et skjørt pionérsamfunn på kanten av verden, hvor personlige utfordringer møter storpolitiske konflikter.

Produksjonsselskap: Tordenfilm AS. Produsent: Eric Vogel. Co-produsent: Tamburin Produksjon v/Lars Einar Skageberg. Svensk Co-produsent: Atmo Media Network v/Kristina Åberg. Manuskript: Lars Einar Skageberg. Regissør: Lars Einar Skageberg. Totalbudsjett: 1.830.000 kroner. Totalt tilskudd fra NFI: 950.000 kroner.

Les mer

«Optimistene»

Skofteland Film er tildelt 400.000 kroner i produksjonstilskudd til kinodokumentaren Optimistene.

Optimistene handler om et uvanlig volleyballag på Hamar med damer fra 66 til 98 år. Til tross for ukentlig trening i årtier har de ikke spilt en kamp på 30 år. Nettopp det vil de gjøre noe med. Men mot hvem? Goro (98) er selve dronningen på laget, med sin viljestyrke, livsglede og sine lilla Converse-sko. Filmen følger damene på og utenfor banen under forberedelsene til den store dagen. Og kampstrategien er klar: Latter, samhold, hekleblomster og kanskje noen kjekke svenske gentlemen? Ungdommen er vår tids store ideal. Kanskje kan nettopp et lag med ballspillende damer i sin beste alder vise at det er de av oss som faktisk får oppleve å bli gamle som er de heldige? Filmen har tidligere mottatt 1.450.000 kroner i tilskudd fra NFI.

Produksjonsselskap: Skofteland Film. Produsent: Hilde Skofteland og Ingunn H. Knudsen. Manuskript: Gunhild Westhagen Magnor. Regissør: Gunhild Westhagen Magnor. Distributør: SF Norge AS. Totalt tilskudd NFI: 1.850.000 kroner. Totalt budsjett: 4.720.000 kroner.

Les mer

«Spor»

USF International AS er tildelt 850 000 kroner til dokumentarfilmen Spor.

Spor er en tredelt dokumentar med utgangspunkt i minner og erkjennelser: “Hvilke bilder, lyder og hendelser har jeg lagret på min egen harddisk som tilsammen utgjør det univers jeg kaller meg?». Spor er et forsøk på å finne ut hvem man er før man ikke er mer, og fange noe av det som påvirker og setter spor i et menneske underveis. Etter farens død begynte Straume å reflektere over minner som har formet henne, både hendelser og mennesker. På mange måter samler dokumentaren hennes livsverk ved at hun også har brukt beslektede temaer i sine tidligere (fiksjons)filmer. Fragmenter av disse inngår også i Spor. Dokumentaren er et poetisk utgangsunkt for å undersøke hvem vi er og hvordan vi ble slik. Filmen har tidligere mottatt 170 000 kroner i utviklingstilskudd fra NFI.

Produksjonsselskap: USF International AS. Produsent, manuskript og regi: Unni Straume. Totalbudsjett: 1 448 478 kroner. Tilskudd totalt fra NFI: 1 020 000 kroner.

Les mer

«17000 islands»

Thomas Østbye PlymSerafin er tildelt 1.500.000 kroner til produksjonen av 17.000 Islands, en dokumentarfilm som ikke er kinofilm.

17.000 Islands startet som utviklingsprosjekt i DOX: LAB. Det er et transmedialt prosjekt som skapes gjennom bidrag fra tilfeldige mennesker som bearbeider og redigerer opptak foretatt av Østbye og hans medregissør, indoneseren Edwin, i parken Taman Mini i Indonesia. Parken er et slags mini-Indonesia og skaper et «bilde» av landet bestående av 17.000 øyer, men er dette bildet en manipulasjon og lar det seg endre ved tilstedeværelse og refleksjon? Hva er kunstig og hva er ekte, og kan mannen i gaten eller filmteamet kontrollere det?

Produksjonsselskap: PlymSerafin. Produsent: Thomas Østbye. Manuskript: Edwin & Thomas Østbye. Regissør: Edwin & Thomas Østbye. Totalbudsjett: 1.710.800 kroner. Tilskudd fra NFI: 1.500.000 kroner.

Les mer

«Mitt hjerte»

Storm Films AS er tildelt 1 045 000 kroner til produksjon av dokumentaren Mitt hjerte.

Dokumentaren er et varmt portrett av en av våre mest populære sangartister: Kari Bremnes. For nesten 20 år siden opplevde hun noe som skulle endre livet hennes totalt. Siden den gang har hun viet seg fullt og helt til sangen – en drøm hun hadde båret på siden barne- og ungdomsårene. Resultatet kjenner vi. Ikke bare er hun blitt en populær artist nasjonalt, men hun har også hatt internasjonal medgang og anerkjennelse. Mitt Hjerte har tidligere mottatt 350 000 kroner i utviklingstilskudd.

Produksjonsselskap: Storm Films AS. Produsent: Fredrik Støbakk. Manuskript: Lars Andreas Hellebust. Regissør: Lars Andreas Hellebust. Totalbudsjett: 2 895 000 kroner. Tilskudd fra NFI: 1 395 000 kroner.

Les mer

«The Sarnos»

Skofteland Film AS er tildelt 350 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren The Sarnos. Filmen er en samproduksjon med svenske Anagram Produktion.

Filmen The Sarnos forteller historien om ”The Ingmar Bergman of 42. Street” – nemlig den amerikanske mykpornoregissøren og filmkongen Joe Sarno og hans kone Peggy. De har laget en rekke filmer og dessuten tilbrakt somrene fast i Sverige. På sine gamle dager ønsker Joe å lage en siste erotisk film. Det norske bidraget består etter planen i hovedsak av musikk ved Bugge Wesseltoft og lydmiks ved Håkon Lammetun.

Produksjonsselskap: Skofteland Film AS. Norsk co-produsent: Skofteland Film AS v/Ingunn H. Knudsen. Hovedprodusent: Anagram Produktion AB v/Erik Magnussen. Manuskript: Wiktor Ericsson. Regissør: Wiktor Ericsson. Totalbudsjett: 431 000 kroner. Totalt tilskudd fra NFI: 350 000 kroner.

Les mer

Utviklingstilskudd

«Kampen om Norge»

Nero Media AS er tildelt 200.000 kroner i utviklingstilskudd til kinodokumentaren Kampen om Norge.

Produsent: Nero Media AS. Regissør/manus: Vibeke Løkkeberg/Terje Kristiansen. Totalbudsjett: 327.000 kroner. Tilskudd fra NFI: 200.000 kroner.

«The Tower»

Tenk.tv AS er tildelt 150 000 i utviklingstilskudd til dokumentaren The Tower.

Produsent: Frode Søbstad. Regissør/Manus: Mats Grorud. Tilskudd fra NFI: 150 000 kroner.

«En prest og en plage»

f(x) produksjoner er tildelt 300.000 kroner i utvilkingstilskudd til En prest og en plage, en dokumentarfilm som ikke er kinofilm.

Produksjonsselskap: f(x) produksjoner AS. Produsent: Benedikte Bredesen. Manuskript: Fridtjof Kjæreng. Regissør: Fridtjof Kjæreng.

Kilde: NFI

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY