Første tilskudd fra NFIs talentordning til langfilmer

Første tilskudd fra NFIs talentordning til langfilmer

Ti regissører har fått støtte til filmprosjekter fra Norsk filminstitutts talentordning «Nye veier»: 2 langfilmer, 4 dokumentarer og 4 kortfilmer. Talentordningen er både for debutanter og for etablerte regissører som ønsker å ta nye kunstneriske sjanser.

Langfilmdebutantene Iram Haq og Solveig Melkeraaen er de to første regissørene som får tilskudd fra den nye talentordningen Nye veier til lange filmer, skriver NFI i en pressemelding.

– Jeg er kjempestolt og takknemlig for at vi er valgt ut, det har garantert vært mange sterke prosjekter. Jeg er veldig glad for at vi får mulighet til å komme under denne ordningen, og nå gleder vi oss til å sette i gang, sier Iram Haq.

Regissør Iram Haq får 644 000 kroner i utviklingstilskudd til spillefilmen Jeg er din, produsert av MER Film AS ved Maria Ekerhovd.

 

Iram Haq har tidligere regissert kortfilmen Skylappjenta, som er blitt vist ved en rekke festivaler, og flere musikkvideoer. Hun har også skrevet manus til kortfilmen Trofast. Jeg er din er en fortelling om Mina, en annengenerasjons innvandrerkvinne som lever som alenemor etter delvis å ha brutt med sin egen familie.

 

Regissør Solveig Melkeraaen får 530 000 kroner i utviklingstilskudd til kinodokumentaren Flink pike. Melkeraaen ønsker i samarbeid med Medieoperatørene AS og produsent Ingvil Giske å lage en feelgood-film om depresjon.

 

Ved å bruke seg selv i hovedrollen leker regissøren Solveig Melkeraaen med humor og alvor på en måte som ellers kan være vanskelig når temaet er så alvorlig.

 

– Vi har jobbet med Flink pike siden 2009, og jeg er ydmyk og stolt av å få støtte innunder Nye veier. Å lage en feelgood-film om depresjon er en stor utfordring, men nå får jeg mulighet til å ha fullt fokus på det kunstneriske. Vi er mange flinke piker og menn, og jeg tror tiden er moden for en annerledes film om temaet. Målet er at det skal bli like lett å si angst og depresjon som prolaps og migrene, sier Solveig Melkeraaen.

Når man mottar tilskudd til utvikling på Nye veier, følger det samtidig med en intensjonsavtale om produksjonstilskudd, noe som sikrer større finansiell sikkerhet for prosjektet. Dette er unikt for Nye veier-ordningen.

Ifølge direktør Nina Refseth ved Norsk Filminstitutt (NFI) var seksti prosent av søkerne kvinner.

– Den ferske ordningen Nye veier til lange filmer skal gi talentfulle langfilmregissører rom for kunstnerisk vågemot og dristighet. Vi har sett mange sterke og mange nye navn i søkerbunken. Iram Haq og Solveig Melkeraaen er begge kinofilmdebutanter og svært interessante regissører. Det er også gledelig at både regissør og produsent på begge langfilmprosjektene er kvinner, sier direktør Nina Refseth ved Norsk filminstitutt.

 

Nye veier til dokumentarfilm
Regissørduoen Even Benestad og August B. Hanssen mottar utviklingstilskudd til en musikalsk dokumentar om Club 7. For filmskaperne Benestad og Hanssen representerer Club 7 nytenkning, men også historien om drømmen som brast – og møtet mellom ungdommelig idealisme og voksenliv. De ønsker å gi dokumentaren en symfonisk form. Ved hjelp av musikk, intervjuer og assosiative montasjer vil de prøve å fremstille Club 7 nærmest som en levende organisme eller et dynamisk, kollektivt minne.

 

I tillegg er det gitt produksjonstilskudd til Gunnar Hall Jensens dokumentar En kopp te, Emil Stang Lunds dokumentar Jeg har ikke spist på flere dager, og Thomas Østbyes dokumentar Ting.

 

Nye veier til korte filmer
Sara Eliassen mottar utviklingstilskudd til kortfilmen Passing Time, Kaveh Tehrani mottar utviklingstilskudd til sin kortfilm Moths that fly by day og Emil Trier mottar utviklingstilskudd til kortfilmen Natt til søndag. Det er også gitt produksjonstilskudd til Joern Utkilens dokumentar Jord over vind.

 Nye veier til korte filmer og Nye veier til dokumentarfilm har eksistert siden 2009, mens ordningen Nye veier til lange filmer hadde første søknadsfrist i februar i år.

Søkere vurderes av et panel som vurderer alle Nye veier-søknader, både spillefilm, dokumentarer og kortfilmer. Neste søknadsfrist er 17. september 2012 (for kort- og dokumentarfilm).

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Første tilskudd fra NFIs talentordning til langfilmer

Første tilskudd fra NFIs talentordning til langfilmer

Ti regissører har fått støtte til filmprosjekter fra Norsk filminstitutts talentordning «Nye veier»: 2 langfilmer, 4 dokumentarer og 4 kortfilmer. Talentordningen er både for debutanter og for etablerte regissører som ønsker å ta nye kunstneriske sjanser.

Langfilmdebutantene Iram Haq og Solveig Melkeraaen er de to første regissørene som får tilskudd fra den nye talentordningen Nye veier til lange filmer, skriver NFI i en pressemelding.

– Jeg er kjempestolt og takknemlig for at vi er valgt ut, det har garantert vært mange sterke prosjekter. Jeg er veldig glad for at vi får mulighet til å komme under denne ordningen, og nå gleder vi oss til å sette i gang, sier Iram Haq.

Regissør Iram Haq får 644 000 kroner i utviklingstilskudd til spillefilmen Jeg er din, produsert av MER Film AS ved Maria Ekerhovd.

 

Iram Haq har tidligere regissert kortfilmen Skylappjenta, som er blitt vist ved en rekke festivaler, og flere musikkvideoer. Hun har også skrevet manus til kortfilmen Trofast. Jeg er din er en fortelling om Mina, en annengenerasjons innvandrerkvinne som lever som alenemor etter delvis å ha brutt med sin egen familie.

 

Regissør Solveig Melkeraaen får 530 000 kroner i utviklingstilskudd til kinodokumentaren Flink pike. Melkeraaen ønsker i samarbeid med Medieoperatørene AS og produsent Ingvil Giske å lage en feelgood-film om depresjon.

 

Ved å bruke seg selv i hovedrollen leker regissøren Solveig Melkeraaen med humor og alvor på en måte som ellers kan være vanskelig når temaet er så alvorlig.

 

– Vi har jobbet med Flink pike siden 2009, og jeg er ydmyk og stolt av å få støtte innunder Nye veier. Å lage en feelgood-film om depresjon er en stor utfordring, men nå får jeg mulighet til å ha fullt fokus på det kunstneriske. Vi er mange flinke piker og menn, og jeg tror tiden er moden for en annerledes film om temaet. Målet er at det skal bli like lett å si angst og depresjon som prolaps og migrene, sier Solveig Melkeraaen.

Når man mottar tilskudd til utvikling på Nye veier, følger det samtidig med en intensjonsavtale om produksjonstilskudd, noe som sikrer større finansiell sikkerhet for prosjektet. Dette er unikt for Nye veier-ordningen.

Ifølge direktør Nina Refseth ved Norsk Filminstitutt (NFI) var seksti prosent av søkerne kvinner.

– Den ferske ordningen Nye veier til lange filmer skal gi talentfulle langfilmregissører rom for kunstnerisk vågemot og dristighet. Vi har sett mange sterke og mange nye navn i søkerbunken. Iram Haq og Solveig Melkeraaen er begge kinofilmdebutanter og svært interessante regissører. Det er også gledelig at både regissør og produsent på begge langfilmprosjektene er kvinner, sier direktør Nina Refseth ved Norsk filminstitutt.

 

Nye veier til dokumentarfilm
Regissørduoen Even Benestad og August B. Hanssen mottar utviklingstilskudd til en musikalsk dokumentar om Club 7. For filmskaperne Benestad og Hanssen representerer Club 7 nytenkning, men også historien om drømmen som brast – og møtet mellom ungdommelig idealisme og voksenliv. De ønsker å gi dokumentaren en symfonisk form. Ved hjelp av musikk, intervjuer og assosiative montasjer vil de prøve å fremstille Club 7 nærmest som en levende organisme eller et dynamisk, kollektivt minne.

 

I tillegg er det gitt produksjonstilskudd til Gunnar Hall Jensens dokumentar En kopp te, Emil Stang Lunds dokumentar Jeg har ikke spist på flere dager, og Thomas Østbyes dokumentar Ting.

 

Nye veier til korte filmer
Sara Eliassen mottar utviklingstilskudd til kortfilmen Passing Time, Kaveh Tehrani mottar utviklingstilskudd til sin kortfilm Moths that fly by day og Emil Trier mottar utviklingstilskudd til kortfilmen Natt til søndag. Det er også gitt produksjonstilskudd til Joern Utkilens dokumentar Jord over vind.

 Nye veier til korte filmer og Nye veier til dokumentarfilm har eksistert siden 2009, mens ordningen Nye veier til lange filmer hadde første søknadsfrist i februar i år.

Søkere vurderes av et panel som vurderer alle Nye veier-søknader, både spillefilm, dokumentarer og kortfilmer. Neste søknadsfrist er 17. september 2012 (for kort- og dokumentarfilm).

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY