Storstilt krimsatsing

Storstilt krimsatsing

Produksjonsselskapet Tre Vänner har  kjøpt rettighetene til Karin Fossums kriminalromaner med etterforskeren Konrad Sejer. Selskapet vil etablere seg i Oslo og i Bergen i løpet av sommeren.

-Det blir en stor internasjonal produksjon med base i Norge. Jeg kjenner produksjonsmiljøet i både i Bergen og Stockholm fra jobben som produksjonsleder på flere av Varg Veum-filmene, og ser frem til å jobbe med Fossum-filmene i Norge, sier Sara Waldek.
 
-Karin Fossum er kjent og anerkjent internasjonalt, understreker Waldeck.
 

Det svenske produksjonsselskapet vil etablere seg i Oslo og i Bergen i løpet av sommeren. 

Den endelige beslutningen om hvor filmene skal innspilles blir først tatt om noen måneder, men alle de 10 filmene skal produseres i Norge sier sjefen for Tre vänner, Jonas Fors.

-Deler av innspillingen blir kun flyttet utenlands hvis fortellingen krever det. Vi legger vekt på å fremheve det norske miljøet som vi kjenner det fra bøkene, og norsk natur kommer til å spille en viktig rolle i filmene.

Det er ikke første gangen Sejer får en mer internasjonal innpakning. I 2007 filmatiserte den italienske regissøren Andrea Molaioli Se deg ikke tilbake med Toni Servillo (senere kjent fra Gomorra) i rollen som Sejer.

Jonas Fors kan fortelle at Tre vänner er blitt kontaktet av flere internasjonale co-produsenter som allerede kjente til Fossums bøker, da det ble kjent at de hadde kjøpt rettighetene, og han er nå i Oslo for å møte potensielle regissører.

Karin Fossums kriminalromaner er oversatt til over 20 språk, og det har vært en fordel i arbeidet med å få kontakt til internasjonale investorer.

-Vi kommer til å søke NFI, men filmene blir produsert uansett om vi får støttekroner eller ei. Bøkene er såpass godt kjent i utlandet, at det i seg selv gjør det mulig for oss å lage en stor kvalitetsproduksjon. Den første filmen får norsk kinopremiere høsten 2013. 

-Flere av våre manusforfattere er fan av Fossums bøker om Konrad Sejer, de er godt skrevet og nå er det vår utfordring å videreføre den kvaliteten på film. Vi vil legge til rette for at filmene vil bli forbundet med kvalitet, sier Fors.

Tre vänner er et av Nordens største uavhengige produksjonsselskaper, etablert av 3 svenske manusforfattere i 1995, og jobber med tv-, film-, og reklameproduksjon. Selskapet sto bak filmatiseringen av Jens Lapidius Snabba Cash som får en oppfølger til høsten, og de skal filmatisere 10 av den svenske krimforfatteren Camilla Läckbergs bøker.

Karin Fossum har skrevet 10 bøker om etterforskeren Sejer, og noen av bøkene er allerede blitt filmatisert av NRK

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Storstilt krimsatsing

Storstilt krimsatsing

Produksjonsselskapet Tre Vänner har  kjøpt rettighetene til Karin Fossums kriminalromaner med etterforskeren Konrad Sejer. Selskapet vil etablere seg i Oslo og i Bergen i løpet av sommeren.

-Det blir en stor internasjonal produksjon med base i Norge. Jeg kjenner produksjonsmiljøet i både i Bergen og Stockholm fra jobben som produksjonsleder på flere av Varg Veum-filmene, og ser frem til å jobbe med Fossum-filmene i Norge, sier Sara Waldek.
 
-Karin Fossum er kjent og anerkjent internasjonalt, understreker Waldeck.
 

Det svenske produksjonsselskapet vil etablere seg i Oslo og i Bergen i løpet av sommeren. 

Den endelige beslutningen om hvor filmene skal innspilles blir først tatt om noen måneder, men alle de 10 filmene skal produseres i Norge sier sjefen for Tre vänner, Jonas Fors.

-Deler av innspillingen blir kun flyttet utenlands hvis fortellingen krever det. Vi legger vekt på å fremheve det norske miljøet som vi kjenner det fra bøkene, og norsk natur kommer til å spille en viktig rolle i filmene.

Det er ikke første gangen Sejer får en mer internasjonal innpakning. I 2007 filmatiserte den italienske regissøren Andrea Molaioli Se deg ikke tilbake med Toni Servillo (senere kjent fra Gomorra) i rollen som Sejer.

Jonas Fors kan fortelle at Tre vänner er blitt kontaktet av flere internasjonale co-produsenter som allerede kjente til Fossums bøker, da det ble kjent at de hadde kjøpt rettighetene, og han er nå i Oslo for å møte potensielle regissører.

Karin Fossums kriminalromaner er oversatt til over 20 språk, og det har vært en fordel i arbeidet med å få kontakt til internasjonale investorer.

-Vi kommer til å søke NFI, men filmene blir produsert uansett om vi får støttekroner eller ei. Bøkene er såpass godt kjent i utlandet, at det i seg selv gjør det mulig for oss å lage en stor kvalitetsproduksjon. Den første filmen får norsk kinopremiere høsten 2013. 

-Flere av våre manusforfattere er fan av Fossums bøker om Konrad Sejer, de er godt skrevet og nå er det vår utfordring å videreføre den kvaliteten på film. Vi vil legge til rette for at filmene vil bli forbundet med kvalitet, sier Fors.

Tre vänner er et av Nordens største uavhengige produksjonsselskaper, etablert av 3 svenske manusforfattere i 1995, og jobber med tv-, film-, og reklameproduksjon. Selskapet sto bak filmatiseringen av Jens Lapidius Snabba Cash som får en oppfølger til høsten, og de skal filmatisere 10 av den svenske krimforfatteren Camilla Läckbergs bøker.

Karin Fossum har skrevet 10 bøker om etterforskeren Sejer, og noen av bøkene er allerede blitt filmatisert av NRK

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY