Kan filmen endre verden?

Kan filmen endre verden?

Dokumentarfilm kan fungere som et verktøy for å skape endring. Derfor har festivalen Human Rights Human Wrongs samlet norske og internasjonale dokumentarister til et seminar for å gi sine visjoner for dokumentarens endringspotensiale.

På seminaret som arrangeres vil det delta både norske, britiske og afghanske filmskapere som vi ta for seg deres bruk av dokumentaren som verktøy for å skape endring. Det er filmfestivalen Human Rights Human Wrongs som står bak, mens Filmforbundets leder Sverre Pedersen vil lede samtaler med hver enkelt regissør og runder dagen av med en paneldiskusjon.

Seminaret finner sted 10. februar på Litteraturhuset (Wergeland) fra 09:30 til 15:30.

Seminaret arrangeres i samarbeid med British Council og Filmforbundet. Det vil foregå på engelsk

Margreth Olin – Regissør av Kroppen minEngelen og ferdigstiller for tiden filmen De andre som omhandler unge papirløse mennesker i Norge. 

Thomas Østbye – Regissør av Imagining Emanuel som vises under festivalen. Imagining Emanuel vant nylig Norsk filminstitutts menneskerettighetspris 2011 og filmen har vært en av de nye norske dokumentarene som virkelig har fått sitt eget liv på festivaler verden over.

Ruaridh Arrow – Regissøren av How To Start a Revolution, filmen som portretterer Gene Sharp, verdens fremste ikkevolds-tenker og festivalens æresgjest . Filmen vises 7. og 10.februar under festivalen. Les mer om filmen.

Rob Lemkin har vunnet priser verden over for filmen Enemies of the People som tar opp rettsoppgjøret etter Khmer Rouge. Les mer om filmen.

Jawed Taiman, afghansk filmskaper som ser på sin egen befolkning som den viktigste målgruppen. Jawed lager filmer om det omfattende opiumsproblemet i Afghanistan. Addicted in Afghanistan er en sterk film om to heroinavhengige gutter i Kabul. Les mer om filmen.

Pris: 100 kr. Påmelding: [email protected] / TLF: 99 16 93 23

Les mer på hjemmesiden til Human Rights Human Wrongs

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kan filmen endre verden?

Kan filmen endre verden?

Dokumentarfilm kan fungere som et verktøy for å skape endring. Derfor har festivalen Human Rights Human Wrongs samlet norske og internasjonale dokumentarister til et seminar for å gi sine visjoner for dokumentarens endringspotensiale.

På seminaret som arrangeres vil det delta både norske, britiske og afghanske filmskapere som vi ta for seg deres bruk av dokumentaren som verktøy for å skape endring. Det er filmfestivalen Human Rights Human Wrongs som står bak, mens Filmforbundets leder Sverre Pedersen vil lede samtaler med hver enkelt regissør og runder dagen av med en paneldiskusjon.

Seminaret finner sted 10. februar på Litteraturhuset (Wergeland) fra 09:30 til 15:30.

Seminaret arrangeres i samarbeid med British Council og Filmforbundet. Det vil foregå på engelsk

Margreth Olin – Regissør av Kroppen minEngelen og ferdigstiller for tiden filmen De andre som omhandler unge papirløse mennesker i Norge. 

Thomas Østbye – Regissør av Imagining Emanuel som vises under festivalen. Imagining Emanuel vant nylig Norsk filminstitutts menneskerettighetspris 2011 og filmen har vært en av de nye norske dokumentarene som virkelig har fått sitt eget liv på festivaler verden over.

Ruaridh Arrow – Regissøren av How To Start a Revolution, filmen som portretterer Gene Sharp, verdens fremste ikkevolds-tenker og festivalens æresgjest . Filmen vises 7. og 10.februar under festivalen. Les mer om filmen.

Rob Lemkin har vunnet priser verden over for filmen Enemies of the People som tar opp rettsoppgjøret etter Khmer Rouge. Les mer om filmen.

Jawed Taiman, afghansk filmskaper som ser på sin egen befolkning som den viktigste målgruppen. Jawed lager filmer om det omfattende opiumsproblemet i Afghanistan. Addicted in Afghanistan er en sterk film om to heroinavhengige gutter i Kabul. Les mer om filmen.

Pris: 100 kr. Påmelding: [email protected] / TLF: 99 16 93 23

Les mer på hjemmesiden til Human Rights Human Wrongs

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY