Masterclass med Nadine Labaki

 Film fra Sør inviterer til masterclass med den libanesiske regissøren og skuespilleren Nadine Labaki som nylig vant publikumsprisen under Toronto filmfestival.

Tid: Torsdag 6. oktober 10.00-15.00

Sted: Filmens Hus, Dronningensgate 16

Kursavgift: Kr 400,-. Prisen inkluderer lunsj og invitasjon til festivalåpning.

Påmelding: Søknad med mini-cv sendes til [email protected] innen onsdag 28. september. Kun 16 plasser!

 

Om Nadine Labaki

”Nadine Labaki framstår som en av de mest profilerte regissørene i den arabiske verden etter filmen Caramel (2006); en intim og troverdig skildring av miljøet rundt en skjønnhetssalong i Beirut”, skriver Film fra Sør.

Eller som New York Magazine formulerte det: Caramel might be Lebanon’s answer to Steel Magnolias, but with less schmaltz and a far better script”. Variety skriver følgende om Labaki: Labaki made a name for herself as one of the first artists to push forward the image of the modern Arab woman”.

 

Film fra Sør: ”Før Caramel hadde Labaki allerede etablert seg som en svært ettertraktet musikkvideoregissør og skuespiller.  Hun regisserer og spiller i sine egne filmer, hvilket også gjelder hennes siste verk, Where do We go Now? som hadde premiere i Un Certain Regard i Cannes 2011. Tematisk har filmen et fokus på kvinners stilling i den arabiske verden og Libanon, noe som kjennetegner hele hennes filmografi”.

 

Filmen fikk nylig publikumsprisen under Toronto film festival.

 

Masterclassen 6. oktober vil fokusere på forholdet mellom regissør og skuespiller. Labaki har selv lang er erfaring i både å instruere og bli instruert. Hennes dyktighet i å instruere vises i at hun nesten utelukkende bruker amatør-skuespillere i alle sine filmer, og får dem alle til å fremstå som naturlige og profesjonelle. Labaki vil i denne masterclassen diskutere hva som fungerer og ikke fungerer i skuespiller-instruksjon. Hun vil dele av sine erfaringer, gi tips og råd og diskutere med deltakerne hvordan regissører bør forholde seg til og instruere skuespillere, profesjonelle og amatører, slik at de fremstår best mulig foran kamera.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Masterclass med Nadine Labaki

 Film fra Sør inviterer til masterclass med den libanesiske regissøren og skuespilleren Nadine Labaki som nylig vant publikumsprisen under Toronto filmfestival.

Tid: Torsdag 6. oktober 10.00-15.00

Sted: Filmens Hus, Dronningensgate 16

Kursavgift: Kr 400,-. Prisen inkluderer lunsj og invitasjon til festivalåpning.

Påmelding: Søknad med mini-cv sendes til [email protected] innen onsdag 28. september. Kun 16 plasser!

 

Om Nadine Labaki

”Nadine Labaki framstår som en av de mest profilerte regissørene i den arabiske verden etter filmen Caramel (2006); en intim og troverdig skildring av miljøet rundt en skjønnhetssalong i Beirut”, skriver Film fra Sør.

Eller som New York Magazine formulerte det: Caramel might be Lebanon’s answer to Steel Magnolias, but with less schmaltz and a far better script”. Variety skriver følgende om Labaki: Labaki made a name for herself as one of the first artists to push forward the image of the modern Arab woman”.

 

Film fra Sør: ”Før Caramel hadde Labaki allerede etablert seg som en svært ettertraktet musikkvideoregissør og skuespiller.  Hun regisserer og spiller i sine egne filmer, hvilket også gjelder hennes siste verk, Where do We go Now? som hadde premiere i Un Certain Regard i Cannes 2011. Tematisk har filmen et fokus på kvinners stilling i den arabiske verden og Libanon, noe som kjennetegner hele hennes filmografi”.

 

Filmen fikk nylig publikumsprisen under Toronto film festival.

 

Masterclassen 6. oktober vil fokusere på forholdet mellom regissør og skuespiller. Labaki har selv lang er erfaring i både å instruere og bli instruert. Hennes dyktighet i å instruere vises i at hun nesten utelukkende bruker amatør-skuespillere i alle sine filmer, og får dem alle til å fremstå som naturlige og profesjonelle. Labaki vil i denne masterclassen diskutere hva som fungerer og ikke fungerer i skuespiller-instruksjon. Hun vil dele av sine erfaringer, gi tips og råd og diskutere med deltakerne hvordan regissører bør forholde seg til og instruere skuespillere, profesjonelle og amatører, slik at de fremstår best mulig foran kamera.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY