Trier til Toronto

Joachim Trier vant i 2006 Discovery-prisen under filmfestivalen i Toronto, for Reprise. Nå er han invitert tilbake med Oslo 31. august.

Oslo 31. august er tatt ut til Vanguard-seksjonen under filmfestivalen i Toronto, melder NFI. Denne seksjonen består av "filmer som bryter med alle konvensjoner, der de utfordrer sjangere og fortellerstiler for å fortelle provoserende historier på en ny og frisk måte".

– Etter Reprise, som ble en internasjonal suksess, føles det godt å vite at min nye film har mulighet til å følge i samme fotspor, uttaler regissør Joachim Trier. Toronto filmfestival var den første filmfestivalen som inviterte Reprise, og jeg er veldig takknemlig for å bli invitert tilbake til festivalen som startet den amerikanske suksessen til Reprise.

Toronto internasjonale filmfestival er en av verdens største publikumsfestivaler med over 300 filmer fra mer enn 60 land. Festivalen er også en av verdens viktigste arenaer for kjøp og salg av film. Filmfestivalen finner sted i perioden 8. – 18. september 2011.

Oslo, 31. august hadde verdenspremiere i programmet Un Certain Regard under filmfestivalen i Cannes tidligere i år. Film fikk gode anmeldelser fra norsk og internasjonal presse. Filmen selges av det tyske selskapet The Match Factory, og er allerede solgt til flere territorier, blant annet UK, Frankrike, Benelux, Sveits, Polen, Sverige og Danmark.

Tidligere i sommer presenterte Joachim Trier sine to spillefilmer sammen med bestefaren Erik Løchens filmer Jakten og Motforestilling, under filmfestivalen i Rochelle i Frankrike. Dette var første gang alle fire filmene ble presentert samlet. Trier var til stede og fortalte om hvordan bestefarens filmer hadde påvirket ham som filmskaper.


Oslo 31. august er årets avslutningsfilm under filmfestivalen i Haugesund 25. august, og har vanlig kinopremiere 31. august.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Trier til Toronto

Joachim Trier vant i 2006 Discovery-prisen under filmfestivalen i Toronto, for Reprise. Nå er han invitert tilbake med Oslo 31. august.

Oslo 31. august er tatt ut til Vanguard-seksjonen under filmfestivalen i Toronto, melder NFI. Denne seksjonen består av "filmer som bryter med alle konvensjoner, der de utfordrer sjangere og fortellerstiler for å fortelle provoserende historier på en ny og frisk måte".

– Etter Reprise, som ble en internasjonal suksess, føles det godt å vite at min nye film har mulighet til å følge i samme fotspor, uttaler regissør Joachim Trier. Toronto filmfestival var den første filmfestivalen som inviterte Reprise, og jeg er veldig takknemlig for å bli invitert tilbake til festivalen som startet den amerikanske suksessen til Reprise.

Toronto internasjonale filmfestival er en av verdens største publikumsfestivaler med over 300 filmer fra mer enn 60 land. Festivalen er også en av verdens viktigste arenaer for kjøp og salg av film. Filmfestivalen finner sted i perioden 8. – 18. september 2011.

Oslo, 31. august hadde verdenspremiere i programmet Un Certain Regard under filmfestivalen i Cannes tidligere i år. Film fikk gode anmeldelser fra norsk og internasjonal presse. Filmen selges av det tyske selskapet The Match Factory, og er allerede solgt til flere territorier, blant annet UK, Frankrike, Benelux, Sveits, Polen, Sverige og Danmark.

Tidligere i sommer presenterte Joachim Trier sine to spillefilmer sammen med bestefaren Erik Løchens filmer Jakten og Motforestilling, under filmfestivalen i Rochelle i Frankrike. Dette var første gang alle fire filmene ble presentert samlet. Trier var til stede og fortalte om hvordan bestefarens filmer hadde påvirket ham som filmskaper.


Oslo 31. august er årets avslutningsfilm under filmfestivalen i Haugesund 25. august, og har vanlig kinopremiere 31. august.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY