Trier nominert til Nordisk Råds Filmpris

Joachim Triers film Oslo, 31. august er Norges kandidat til Nordisk Råds Filmpris 2011. Se hvem de nominerte til årets pris er.

I dag ble de fem nominerte filmene til Nordisk Råds Filmpris offentliggjort. Den norske juryen begrunnet sitt valg med at ”Oslo, 31. august står, i likhet med regissør Joachim Triers debut Reprise (2006), i et synlig og ærbødig, men også lekent forhold til europeisk kunstfilmtradisjon. Filmen portretterer en ung mann som tross gode utsikter har endt opp som heroinmisbruker. Fylt av livslede og desperasjon møter han i løpet av et sensommerdøgn kjente og ukjente som bidrar til å definere hans eksistens og historie. Trier rører oss med sine dristige visuelle og auditive løsninger og lar selve byen spille en sentral rolle, filtrert gjennom hovedpersonens sinn. Anders Danielsen Lie imponerer som Anders, et trykkokende sentrum blant folk og bymiljøer”.

 

En jury bestående av én representant fra hvert av de fem nordiske landene annonserer i oktober årets vinner av Nordisk råds filmpris 2011. Juryen består av formennene for de respektive nasjonale juryene, som i år er Per Juul Carlsen (Danmark), Outi Heiskanen (Finland), Sif Gunnarsdóttir (Island), Silje Riise Næss (Norge) og Fredrik Sahlin (Sverige). Mottakerne vil få overrakt prisen ved Nordisk råds sesjon i København den 2. november, da også vinnerne av Nordisk råds litteraturpris, musikkpris og natur- og miljøpris blir hedret. Målet med prisene er blant annet å styrke det nordiske kulturfellesskapet og utvikle Norden som et kulturelt hjemmemarked. Prisen deles i år ut for åttende gang.

 

 

Årets kandidater til Nordisk råds filmpris:

 

SANDHEDEN OM MÆND (The Truth About Men) – Danmark

Regissør: Nikolaj Arcel

Manusforfattere: Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg

Produsenter: Meta Louise Foldager, Louise Vesth

 

HYVÄ POIKA (THE GOOD SON) – Finland

Regissør: Zaida Bergroth

Manusforfattere: Zaida Bergroth, Jan Forsström,

Produsenter: Elli Toivoniemi, Mark Lwoff, Misha Jaari

 

BRIM (UNDERCURRENT) – Island

Regissør: Árni Ólafur Ásgeirsson

Manusforfattere: Árni Ólafur Ásgeirsson, Ottó Geir Borg, Vesturport

Produsenter: Thor. S. Sigurjónsson, Skúli Fr. Malmquist, Grímar Jónsson, Gísli Örn Gardarsson

 

OSLO, 31. AUGUST (Oslo, August 31st) – Norge

Regissør: Joachim Trier

Manusforfattere: Joachim Trier, Eskil Vogt

Produsenter: Yngve Sæther, Sigve Endresen, Hans Jørgen Osnes

 

SVINALÄNGORNA (Beyond) – Sverige

Regissør: Pernilla August

Manusforfattere: Pernilla August, Lolita Ray

Produsenter: Helena Danielsson, Ralf Karlsson 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Trier nominert til Nordisk Råds Filmpris

Joachim Triers film Oslo, 31. august er Norges kandidat til Nordisk Råds Filmpris 2011. Se hvem de nominerte til årets pris er.

I dag ble de fem nominerte filmene til Nordisk Råds Filmpris offentliggjort. Den norske juryen begrunnet sitt valg med at ”Oslo, 31. august står, i likhet med regissør Joachim Triers debut Reprise (2006), i et synlig og ærbødig, men også lekent forhold til europeisk kunstfilmtradisjon. Filmen portretterer en ung mann som tross gode utsikter har endt opp som heroinmisbruker. Fylt av livslede og desperasjon møter han i løpet av et sensommerdøgn kjente og ukjente som bidrar til å definere hans eksistens og historie. Trier rører oss med sine dristige visuelle og auditive løsninger og lar selve byen spille en sentral rolle, filtrert gjennom hovedpersonens sinn. Anders Danielsen Lie imponerer som Anders, et trykkokende sentrum blant folk og bymiljøer”.

 

En jury bestående av én representant fra hvert av de fem nordiske landene annonserer i oktober årets vinner av Nordisk råds filmpris 2011. Juryen består av formennene for de respektive nasjonale juryene, som i år er Per Juul Carlsen (Danmark), Outi Heiskanen (Finland), Sif Gunnarsdóttir (Island), Silje Riise Næss (Norge) og Fredrik Sahlin (Sverige). Mottakerne vil få overrakt prisen ved Nordisk råds sesjon i København den 2. november, da også vinnerne av Nordisk råds litteraturpris, musikkpris og natur- og miljøpris blir hedret. Målet med prisene er blant annet å styrke det nordiske kulturfellesskapet og utvikle Norden som et kulturelt hjemmemarked. Prisen deles i år ut for åttende gang.

 

 

Årets kandidater til Nordisk råds filmpris:

 

SANDHEDEN OM MÆND (The Truth About Men) – Danmark

Regissør: Nikolaj Arcel

Manusforfattere: Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg

Produsenter: Meta Louise Foldager, Louise Vesth

 

HYVÄ POIKA (THE GOOD SON) – Finland

Regissør: Zaida Bergroth

Manusforfattere: Zaida Bergroth, Jan Forsström,

Produsenter: Elli Toivoniemi, Mark Lwoff, Misha Jaari

 

BRIM (UNDERCURRENT) – Island

Regissør: Árni Ólafur Ásgeirsson

Manusforfattere: Árni Ólafur Ásgeirsson, Ottó Geir Borg, Vesturport

Produsenter: Thor. S. Sigurjónsson, Skúli Fr. Malmquist, Grímar Jónsson, Gísli Örn Gardarsson

 

OSLO, 31. AUGUST (Oslo, August 31st) – Norge

Regissør: Joachim Trier

Manusforfattere: Joachim Trier, Eskil Vogt

Produsenter: Yngve Sæther, Sigve Endresen, Hans Jørgen Osnes

 

SVINALÄNGORNA (Beyond) – Sverige

Regissør: Pernilla August

Manusforfattere: Pernilla August, Lolita Ray

Produsenter: Helena Danielsson, Ralf Karlsson 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY