Dramagigant i krise

AMC har blitt en av de sterkeste aktørene innen tv-drama i USA, men nå sliter kanalen med konflikter rundt sine tre største serier; Mad Men, Breaking Bad og The Walking Dead.

Med Mad Men og Breaking Bad etablerte AMC seg som en av de sterkeste aktørene innen amerikansk tv-drama. De befestet posisjonen med zombieserien The Walking Dead, som så langt er deres mest sette serie. Men nå ser det ut til at kanalen opplever voksesmerter, og konflikter rundt de største seriene deres har begynt å lekke ut i amerikansk presse.

Tim Goodman i The Hollywood Reporter sammenligner AMCs problemer med problemene HBO gikk gjennom for noen år tilbake. Den første store konflikten er mellom kanalen og skaperne av Mad Men. Det har i seriens gang vært to forhandlinger mellom AMC og Mad Mens showrunner Matthew Weiner, og begge har vært overraskende konfliktfylte.

– Hans serie satte AMC på kartet, uansett hvor lave seertall serien har hatt kan du ikke sette en pris på det å skape en merkevare fra scratch nesten over natten. AMC var så godt som død, mindre enn en ettertanke før Mad Men. Hvorfor risikere å provosere gåsen som legger gulleggene? Forhandlingene ble spente, og enda verre de lakk ut i nyhetene. Begge gangene, skriver Goodman.

Den nyeste runden med forhandlinger endte i en lukrativ avtale for Matthew Weiner og Mad Men, men kostnadene kan komme til å gjøre utslag for både Breaking Bad og The Walking Dead. Det ser ut til at AMC ikke har økonomien til å ivareta alle sine serier.

I slutten av juli ble det klart at Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile) trekker seg som showrunner for The Walking Dead. En av grunnene skal være at AMC ville ha lavere budsjetter per episode enn i sesong 1, på tross av at serien er AMCs mest sette serie.

Denne uken kom det frem at utsiktene for Breaking Bads femte sesong så usikre ut. L.A. Times meldte at forhandlingene mellom produsent Sony og AMC var gått i stå. AMC ønsket å korte ned sesongen fra 13 episoder til 6-8 episoder, noe som møtte sterk motstand fra serieskaperne. Showrunner Vince Gilligan har tidligere hintet til at sesong 5 blir den siste, og vil naturlig nok avslutte med en full sesong. Sony har sendt ut følere til andre kanaler, som muligens kan overta serien om forhandlingene med AMC ikke kommer til en løsning.

Men Deadline melder at det ser ut til at forhandlingene kommer til en løsning som tilfredsstiller Sony. I følge Deadline ser det ut til at de kan få forhandlet en kontrakt for opptil 20 nye episoder, muligens fordelt over to nye sesonger.

Spørsmålet blir hvilke serier som blir nødt til å kutte ned for å få regnestykket til å gå opp. AMC har også vært uheldige med en del av sine nye satsninger. Rubicon ble tross gode kritikker tatt av etter første sesong, remaken av danske Forbrydelsen, The Killing, har fått sterk kritikk fra seere for hvordan første sesong ble avsluttet, og deres nyeste serie Hell on Wheels har fått veldig negativ forhåndsomtale. Uansett hvordan AMC løser situasjonen har det neppe vært heldig for kanalens image med tre så offentlige konflikter på rappen.

– Dette er en veldig spennende tid i AMCs utvikling som kanal, skriver Goodman i The Hollywood Reporter.

– Om de ikke handler raskt i forhold til Breaking Bad, og med sterk kreativ kontroll over The Killing og Hell on Wheels i nær fremtid, kan vi bli vitner til det raskeste fallet av en merkevare innen tv i senere tid.

 

Les mer om Mad Men:

Mad Men – en stilfull eastern

 

Les mer om Breaking Bad:

Å henge i hælene til Walter White

Breaking Bad – Prisen for pitchen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dramagigant i krise

AMC har blitt en av de sterkeste aktørene innen tv-drama i USA, men nå sliter kanalen med konflikter rundt sine tre største serier; Mad Men, Breaking Bad og The Walking Dead.

Med Mad Men og Breaking Bad etablerte AMC seg som en av de sterkeste aktørene innen amerikansk tv-drama. De befestet posisjonen med zombieserien The Walking Dead, som så langt er deres mest sette serie. Men nå ser det ut til at kanalen opplever voksesmerter, og konflikter rundt de største seriene deres har begynt å lekke ut i amerikansk presse.

Tim Goodman i The Hollywood Reporter sammenligner AMCs problemer med problemene HBO gikk gjennom for noen år tilbake. Den første store konflikten er mellom kanalen og skaperne av Mad Men. Det har i seriens gang vært to forhandlinger mellom AMC og Mad Mens showrunner Matthew Weiner, og begge har vært overraskende konfliktfylte.

– Hans serie satte AMC på kartet, uansett hvor lave seertall serien har hatt kan du ikke sette en pris på det å skape en merkevare fra scratch nesten over natten. AMC var så godt som død, mindre enn en ettertanke før Mad Men. Hvorfor risikere å provosere gåsen som legger gulleggene? Forhandlingene ble spente, og enda verre de lakk ut i nyhetene. Begge gangene, skriver Goodman.

Den nyeste runden med forhandlinger endte i en lukrativ avtale for Matthew Weiner og Mad Men, men kostnadene kan komme til å gjøre utslag for både Breaking Bad og The Walking Dead. Det ser ut til at AMC ikke har økonomien til å ivareta alle sine serier.

I slutten av juli ble det klart at Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile) trekker seg som showrunner for The Walking Dead. En av grunnene skal være at AMC ville ha lavere budsjetter per episode enn i sesong 1, på tross av at serien er AMCs mest sette serie.

Denne uken kom det frem at utsiktene for Breaking Bads femte sesong så usikre ut. L.A. Times meldte at forhandlingene mellom produsent Sony og AMC var gått i stå. AMC ønsket å korte ned sesongen fra 13 episoder til 6-8 episoder, noe som møtte sterk motstand fra serieskaperne. Showrunner Vince Gilligan har tidligere hintet til at sesong 5 blir den siste, og vil naturlig nok avslutte med en full sesong. Sony har sendt ut følere til andre kanaler, som muligens kan overta serien om forhandlingene med AMC ikke kommer til en løsning.

Men Deadline melder at det ser ut til at forhandlingene kommer til en løsning som tilfredsstiller Sony. I følge Deadline ser det ut til at de kan få forhandlet en kontrakt for opptil 20 nye episoder, muligens fordelt over to nye sesonger.

Spørsmålet blir hvilke serier som blir nødt til å kutte ned for å få regnestykket til å gå opp. AMC har også vært uheldige med en del av sine nye satsninger. Rubicon ble tross gode kritikker tatt av etter første sesong, remaken av danske Forbrydelsen, The Killing, har fått sterk kritikk fra seere for hvordan første sesong ble avsluttet, og deres nyeste serie Hell on Wheels har fått veldig negativ forhåndsomtale. Uansett hvordan AMC løser situasjonen har det neppe vært heldig for kanalens image med tre så offentlige konflikter på rappen.

– Dette er en veldig spennende tid i AMCs utvikling som kanal, skriver Goodman i The Hollywood Reporter.

– Om de ikke handler raskt i forhold til Breaking Bad, og med sterk kreativ kontroll over The Killing og Hell on Wheels i nær fremtid, kan vi bli vitner til det raskeste fallet av en merkevare innen tv i senere tid.

 

Les mer om Mad Men:

Mad Men – en stilfull eastern

 

Les mer om Breaking Bad:

Å henge i hælene til Walter White

Breaking Bad – Prisen for pitchen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY