– Usaklig kritikk fra Bull

– Det er bare tull å hevde at våre krav setter bransjens konkurransedyktighet i fare. Sverre Pedersen mener Stein Roger Bulls kritikk av Filmforbundet er full av grove faktafeil.

I forrige uke kom Stein Roger Bull med kraftig kritikk av Filmforbundet, etter bruddet i forhandlingene med Produsentforeningen om minstelønn i TV-bransjen. Han mente kravene var uten rot i virkeligheten og at de ville skade tv-bransjens konkurransedyktighet. Forbundsleder i Filmforbundet, Sverre Pedersen mener Bulls kritikk er basert på grove faktafeil.

– Uttalelsene hans er helt klart mot bedre vitende. Stein Roger Bull bør med så lang erfaring vite hvor lønnsnivået i bransjen faktisk ligger, og han bør være i stand til å lese våre krav riktig, mener Pedersen.

– Vi har et krav om at assistentlønnen skal være 27 000 kroner i måneden. I snitt klarer en freelance-assistent å få 150-180 arbeidsdager i året, dvs. 7-9 måneder. Dermed faller påstanden hans om at vi krever 450 000 kroner i årslønn for ufaglærte på sin egen urimelighet. Dessuten har 90 % av de som kommer inn i bransjen i dag film- eller tv-utdanning. Den tiden da de som kom inn i bransjen var ufaglærte er over.

Pedersen forteller at begge partene er enige om hvor dagens lønnsnivå ligger.

– Vi har begge gjort våre undersøkelser og resultatene vi har fått stemmer godt overens med hverandre. Dette danner utgangspunktet for våre lønnskrav. Det handler om å løfte opp de som ligger på bunnen, at alle skal ha et anstendig lønnsnivå. En assistentlønn ligger i dag rundt 20 000 kroner i måneden, det vil si en årslønn på rundt 180 000 kroner. Vi vil også bort fra 12-14-timers arbeidsdager. Det skal være mulig for folk å ha et sosialt liv også utenfor bransjen.

Bruddet i forhandlingene kom etter at Filmforbundet la frem krav om at minstelønnen skulle gjelde alle faggruppene, også assistentene. Produsentforeningen mente det ville bli for krevende å bringe inn flere grupper. Nå er neste stopp i forhandlingene å bringe inn riksmeglingsmannen.

– Mitt inntrykk er at begge partene er innstilt på å få til en anstendig løsning. Vi ser optimistisk på prosessen videre.

– Vi har alltid vært ansvarlige. Vi gjør grundige undersøkelser i bransjen, og våre krav er nøkterne. Dette er etterprøvbart og dokumenterbart. Det er bare tull å hevde at våre krav setter bransjens konkurransedyktighet i fare.

 

Les også:

– Filmforbundet støtter grådighetskultur
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

– Usaklig kritikk fra Bull

– Det er bare tull å hevde at våre krav setter bransjens konkurransedyktighet i fare. Sverre Pedersen mener Stein Roger Bulls kritikk av Filmforbundet er full av grove faktafeil.

I forrige uke kom Stein Roger Bull med kraftig kritikk av Filmforbundet, etter bruddet i forhandlingene med Produsentforeningen om minstelønn i TV-bransjen. Han mente kravene var uten rot i virkeligheten og at de ville skade tv-bransjens konkurransedyktighet. Forbundsleder i Filmforbundet, Sverre Pedersen mener Bulls kritikk er basert på grove faktafeil.

– Uttalelsene hans er helt klart mot bedre vitende. Stein Roger Bull bør med så lang erfaring vite hvor lønnsnivået i bransjen faktisk ligger, og han bør være i stand til å lese våre krav riktig, mener Pedersen.

– Vi har et krav om at assistentlønnen skal være 27 000 kroner i måneden. I snitt klarer en freelance-assistent å få 150-180 arbeidsdager i året, dvs. 7-9 måneder. Dermed faller påstanden hans om at vi krever 450 000 kroner i årslønn for ufaglærte på sin egen urimelighet. Dessuten har 90 % av de som kommer inn i bransjen i dag film- eller tv-utdanning. Den tiden da de som kom inn i bransjen var ufaglærte er over.

Pedersen forteller at begge partene er enige om hvor dagens lønnsnivå ligger.

– Vi har begge gjort våre undersøkelser og resultatene vi har fått stemmer godt overens med hverandre. Dette danner utgangspunktet for våre lønnskrav. Det handler om å løfte opp de som ligger på bunnen, at alle skal ha et anstendig lønnsnivå. En assistentlønn ligger i dag rundt 20 000 kroner i måneden, det vil si en årslønn på rundt 180 000 kroner. Vi vil også bort fra 12-14-timers arbeidsdager. Det skal være mulig for folk å ha et sosialt liv også utenfor bransjen.

Bruddet i forhandlingene kom etter at Filmforbundet la frem krav om at minstelønnen skulle gjelde alle faggruppene, også assistentene. Produsentforeningen mente det ville bli for krevende å bringe inn flere grupper. Nå er neste stopp i forhandlingene å bringe inn riksmeglingsmannen.

– Mitt inntrykk er at begge partene er innstilt på å få til en anstendig løsning. Vi ser optimistisk på prosessen videre.

– Vi har alltid vært ansvarlige. Vi gjør grundige undersøkelser i bransjen, og våre krav er nøkterne. Dette er etterprøvbart og dokumenterbart. Det er bare tull å hevde at våre krav setter bransjens konkurransedyktighet i fare.

 

Les også:

– Filmforbundet støtter grådighetskultur
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY