Nye tilskudd fra NFI

Norsk filminstitutt ga tilskudd til tre dokumentarfilmer og tre kortfilmer i denne tildelingsrunden.

DOKUMENTARFILM


Robert Crumptons Shakespeare

Produksjonsselskap: AS Videomaker
Produsent: Kjell Eriksen
Regissør: Jørgen Friberg
Manuskript: Jørgen Friberg
Søknadssum: 500 000
Innspillingsstart: 2005
Premieredato: vår 2012

AS Videomaker og regissør Jørgen Friberg er tildelt 500 000 kroner i produksjonstilskudd til kinodokumentaren Robert Crumptons Shakespeare. Filmen følger Shakespeareforskeren Robert Crumpton og hobbykryptologen Petter Amundsens eventyrlige jakt etter sannheten om william Shakespeare og europeisk litteraturhistorie.
Les mer om Robert Crumptons Shakespeare

 

Kjære Landsmenn – Kongen, dikteren og 50 tonn gull

Produksjonsselskap: Norsk Filmproduksjon AS
Produsent: Hilde Berg
Regissør: Dan Young
Manuskript: Dan Young og Åse Vikene
Søknadssum: 780 000
Innspillingsstart: ikke fastsatt
Premieredato: ikke fastsatt

 

Norsk Filmproduksjon AS og regissør Dan Young er tildelt 600 000 kroner i utviklingstilskudd til den animerte kinodokumentaren Kjære Landsmenn – Kongen, dikteren og 50 tonn gull. Filmen blir den første norske helaftens animerte dokumentaren og skal gjenfortelle hva som skjedde under Kong Haakon VII og den norske regjeringens dramatiske flukt fra de tyske okkupasjonsstyrkene i april 1940. Norges Banks gullbeholdning ble samtidig smuglet ut av Oslo og nasjonaldikteren Nordahl Grieg har en sentral rolle i hele historien.
Les mer om Kjære Landsmenn – Kongen, dikteren og 50 tonn gull

 

Livs liv

Produksjonsselskap: Fenris Film
Produsent: Tore Buvarp
Manuskript: Odd Isungset
Regissør: Odd Isungset

Fenris Film og regissør Odd Isungset er tildelt 700 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Livs liv. Forfatteren Liv Køltzow fikk i 2002 diagnosen parkinsons sykdom, men hun har fortsatt å skrive, dels ved bruk av PC og dels ved hjelp av diktafon. Gjennom mobilkamera forteller hun nært og åpent om sitt liv, om forfatterskapet og om diagnosen som et vendepunkt i livet.
Les mer om Livs liv

 

KORTFILM

32 Scener
Produksjonsselskap: 4 ½ Fiksjon AS
Produsent: Karin Julsrud
Regissør: Eirik Svensson
Treatment: Eirik Svensson
Søknadssum: 1 000 000
Innspillingsstart: 27.05.2011
Premieredato: 14.10.2011

 

4 ½ Fiksjon AS og regissør Eirik Svensson får 1 000 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen 32 Scener. 32 Scener er en kjærlighetshistorie om hva som skjer mellom to mennesker som langsomt finner hverandre i et forhold med motstand og umulige lengsler.
Les mer om 32 Scener

 

Akkord

Produksjonsselskap: Ape&Bjørn AS
Produsent: Ruben Thorkildsen
Regissør: Martin Lund
Manuskript: Martin Lund
Søknadssum: 1 900 000
Innspillingsstart: 04.07.2011
Premieredato: 15.02.2012

 

Ape&Bjørn AS og regissør Martin Lund er tildelt 1 900 000 kroner til kortfilmen Akkord. Filmen skal fortelle hvordan vi mennesker endrer identitet i møte med ulike situasjoner og medmennesker, fortalt gjennom filmens hovedrolle Henrik og hans opptreden på jobb, hjemme og i møte med omverdenen.
Les mer om Akkord


Der ingen bor

Produksjonsselskap: Mer Film AS
Produsent: Maria Ekerhovd
Regissør: Iram Haq
Manuskript: Iram Haq
Søknadssum: 1 900 000
Innspillingsstart: 04.07.2011
Premieredato: 17.10.2011

 

Mer Film AS og regissør Iram Haq får 1 800 000 kroner i produksjonstilskudd til novellefilmen Der ingen bor. Alenemoren Mina er andregenerasjonsinnvandrer og lever på mange måter i et vakuum etter å ha delvis brutt med sin biologiske familie i forsøket på å frigjøre seg selv . Når Mina møter svenske Jesper og forelsker seg tror hun at alt skal bli bedre, men istedet vikler hun seg inn i et komplisert forhold.
Les mer om Der ingen bor

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nye tilskudd fra NFI

Norsk filminstitutt ga tilskudd til tre dokumentarfilmer og tre kortfilmer i denne tildelingsrunden.

DOKUMENTARFILM


Robert Crumptons Shakespeare

Produksjonsselskap: AS Videomaker
Produsent: Kjell Eriksen
Regissør: Jørgen Friberg
Manuskript: Jørgen Friberg
Søknadssum: 500 000
Innspillingsstart: 2005
Premieredato: vår 2012

AS Videomaker og regissør Jørgen Friberg er tildelt 500 000 kroner i produksjonstilskudd til kinodokumentaren Robert Crumptons Shakespeare. Filmen følger Shakespeareforskeren Robert Crumpton og hobbykryptologen Petter Amundsens eventyrlige jakt etter sannheten om william Shakespeare og europeisk litteraturhistorie.
Les mer om Robert Crumptons Shakespeare

 

Kjære Landsmenn – Kongen, dikteren og 50 tonn gull

Produksjonsselskap: Norsk Filmproduksjon AS
Produsent: Hilde Berg
Regissør: Dan Young
Manuskript: Dan Young og Åse Vikene
Søknadssum: 780 000
Innspillingsstart: ikke fastsatt
Premieredato: ikke fastsatt

 

Norsk Filmproduksjon AS og regissør Dan Young er tildelt 600 000 kroner i utviklingstilskudd til den animerte kinodokumentaren Kjære Landsmenn – Kongen, dikteren og 50 tonn gull. Filmen blir den første norske helaftens animerte dokumentaren og skal gjenfortelle hva som skjedde under Kong Haakon VII og den norske regjeringens dramatiske flukt fra de tyske okkupasjonsstyrkene i april 1940. Norges Banks gullbeholdning ble samtidig smuglet ut av Oslo og nasjonaldikteren Nordahl Grieg har en sentral rolle i hele historien.
Les mer om Kjære Landsmenn – Kongen, dikteren og 50 tonn gull

 

Livs liv

Produksjonsselskap: Fenris Film
Produsent: Tore Buvarp
Manuskript: Odd Isungset
Regissør: Odd Isungset

Fenris Film og regissør Odd Isungset er tildelt 700 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Livs liv. Forfatteren Liv Køltzow fikk i 2002 diagnosen parkinsons sykdom, men hun har fortsatt å skrive, dels ved bruk av PC og dels ved hjelp av diktafon. Gjennom mobilkamera forteller hun nært og åpent om sitt liv, om forfatterskapet og om diagnosen som et vendepunkt i livet.
Les mer om Livs liv

 

KORTFILM

32 Scener
Produksjonsselskap: 4 ½ Fiksjon AS
Produsent: Karin Julsrud
Regissør: Eirik Svensson
Treatment: Eirik Svensson
Søknadssum: 1 000 000
Innspillingsstart: 27.05.2011
Premieredato: 14.10.2011

 

4 ½ Fiksjon AS og regissør Eirik Svensson får 1 000 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen 32 Scener. 32 Scener er en kjærlighetshistorie om hva som skjer mellom to mennesker som langsomt finner hverandre i et forhold med motstand og umulige lengsler.
Les mer om 32 Scener

 

Akkord

Produksjonsselskap: Ape&Bjørn AS
Produsent: Ruben Thorkildsen
Regissør: Martin Lund
Manuskript: Martin Lund
Søknadssum: 1 900 000
Innspillingsstart: 04.07.2011
Premieredato: 15.02.2012

 

Ape&Bjørn AS og regissør Martin Lund er tildelt 1 900 000 kroner til kortfilmen Akkord. Filmen skal fortelle hvordan vi mennesker endrer identitet i møte med ulike situasjoner og medmennesker, fortalt gjennom filmens hovedrolle Henrik og hans opptreden på jobb, hjemme og i møte med omverdenen.
Les mer om Akkord


Der ingen bor

Produksjonsselskap: Mer Film AS
Produsent: Maria Ekerhovd
Regissør: Iram Haq
Manuskript: Iram Haq
Søknadssum: 1 900 000
Innspillingsstart: 04.07.2011
Premieredato: 17.10.2011

 

Mer Film AS og regissør Iram Haq får 1 800 000 kroner i produksjonstilskudd til novellefilmen Der ingen bor. Alenemoren Mina er andregenerasjonsinnvandrer og lever på mange måter i et vakuum etter å ha delvis brutt med sin biologiske familie i forsøket på å frigjøre seg selv . Når Mina møter svenske Jesper og forelsker seg tror hun at alt skal bli bedre, men istedet vikler hun seg inn i et komplisert forhold.
Les mer om Der ingen bor

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY