Kortfilmfestivalen – festivalsjefens favoritter

 Om halvannen uke starter Kortfilmfestivalen i Grimstad. Her trekker festivalsjef Torunn Nyen frem fem favorittfilmer fra årets program.

Kortfilmfestivalen arrangeres fra 15.-20.juli, og er en av de viktigste arenaene for visnings av kortfilm og dokumentarfilm i Norge. Blant filmene i årets internasjonale konkurranseprogram i Kortfilmfestivalen i Grimstad finner vi en helt ny kortfilm av Terry Gilliam, The Wholly Family. Du kan lese mer om den i vår omtale av den.

 

Vi har fått festivalsjef Torunn Nyen til å komme med følgende anbefalinger for de som skal på årets festival:

 

Promise
“Jeg gleder meg til gjensynet med den danske kortfilmen Promise (2010) som jeg så i Clermont-Ferrand i februar. Filmen har tre regissører og den ene av dem er Henning Carlsen, best kjent i Norge for filmen Sult (1966). Manusforfatter er kortfilmteoretikeren Richard Raskin som vil være på plass under visningen.”

 

Tabloid
“Norgespremieren på Errol Morris’ siste film Tabloid (2010) ser jeg også fram til å presentere; 16. og 17. juni vises den i Grimstad. Morris har vært en av mine favorittregissører siden jeg så Mr. Death (1999).”

 

Daniel Mulloy
“Jeg vil unngå å trekke fram én film blant de 87 norske kortfilmene og musikkvideoene i konkurranse, selv om jeg selvsagt har noen favoritter. Da nevner jeg heller britiske Baby (2010) av Daniel Mulloy. Han kommer til Grimstad sammen med hovedrolleinnehaver Arta Dobroshi.”Reunion – Ten Years After the War
“Siden Kortfilmfestivalen er en kort- og dokumentarfilmfestival vil jeg også nevne den åpningsfilmen i norsk dokumentarkonkurranse: Reunion – Ten Years After the War (2011) av Jon Haukeland; en dagsaktuell film om en gruppe serbere og albanere fra Kosovo møtes igjen ti år etter krigen. Flere av staben og de medvirkende vil være tilstede. Onsdag 15. juni vises filmen i Grimstad før den får ordinær premiere i Oslo 17. juni.”

 

Scen nr. 6882 ur mitt liv
Scen nr: 6882 ur mitt liv (2005) av Ruben Östlund vises i en retrospektiv med European Film Academy Short Film Award-nominasjoner fra de siste 10 årene. Jeg har ikke sett filmen siden den var helt ny, men jeg har den veldig klart i minne. Alle vil nok se at den er en typisk Ruben Östlund-film og beslektet med Händelse vid bank (2010), som ble vist i Grimstad i fjor.”

 

Se hele det internasjonale programmet her.

Se hele det norske programmet her.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kortfilmfestivalen – festivalsjefens favoritter

 Om halvannen uke starter Kortfilmfestivalen i Grimstad. Her trekker festivalsjef Torunn Nyen frem fem favorittfilmer fra årets program.

Kortfilmfestivalen arrangeres fra 15.-20.juli, og er en av de viktigste arenaene for visnings av kortfilm og dokumentarfilm i Norge. Blant filmene i årets internasjonale konkurranseprogram i Kortfilmfestivalen i Grimstad finner vi en helt ny kortfilm av Terry Gilliam, The Wholly Family. Du kan lese mer om den i vår omtale av den.

 

Vi har fått festivalsjef Torunn Nyen til å komme med følgende anbefalinger for de som skal på årets festival:

 

Promise
“Jeg gleder meg til gjensynet med den danske kortfilmen Promise (2010) som jeg så i Clermont-Ferrand i februar. Filmen har tre regissører og den ene av dem er Henning Carlsen, best kjent i Norge for filmen Sult (1966). Manusforfatter er kortfilmteoretikeren Richard Raskin som vil være på plass under visningen.”

 

Tabloid
“Norgespremieren på Errol Morris’ siste film Tabloid (2010) ser jeg også fram til å presentere; 16. og 17. juni vises den i Grimstad. Morris har vært en av mine favorittregissører siden jeg så Mr. Death (1999).”

 

Daniel Mulloy
“Jeg vil unngå å trekke fram én film blant de 87 norske kortfilmene og musikkvideoene i konkurranse, selv om jeg selvsagt har noen favoritter. Da nevner jeg heller britiske Baby (2010) av Daniel Mulloy. Han kommer til Grimstad sammen med hovedrolleinnehaver Arta Dobroshi.”Reunion – Ten Years After the War
“Siden Kortfilmfestivalen er en kort- og dokumentarfilmfestival vil jeg også nevne den åpningsfilmen i norsk dokumentarkonkurranse: Reunion – Ten Years After the War (2011) av Jon Haukeland; en dagsaktuell film om en gruppe serbere og albanere fra Kosovo møtes igjen ti år etter krigen. Flere av staben og de medvirkende vil være tilstede. Onsdag 15. juni vises filmen i Grimstad før den får ordinær premiere i Oslo 17. juni.”

 

Scen nr. 6882 ur mitt liv
Scen nr: 6882 ur mitt liv (2005) av Ruben Östlund vises i en retrospektiv med European Film Academy Short Film Award-nominasjoner fra de siste 10 årene. Jeg har ikke sett filmen siden den var helt ny, men jeg har den veldig klart i minne. Alle vil nok se at den er en typisk Ruben Östlund-film og beslektet med Händelse vid bank (2010), som ble vist i Grimstad i fjor.”

 

Se hele det internasjonale programmet her.

Se hele det norske programmet her.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY