NFI støtter Dag og Dauinger

TV-seriene Dag 2 og Dauinger er blant prosjektene som har fått støtte i denne tildelingsrunden til NFI. Det ble gitt produksjonstilskudd til tre fjernsynsserier og to kortfilmer.

På tildelingsmøter hos Norsk filminstitutt i forrige uke ble det gitt produksjonstilskudd til tre tv-serier og to kortfilmer, det ble til sammen delt ut i underkant av ti millioner kroner i denne runden.

 

Disse tv-seriene fikk tilskudd:

 

DAG 2
Kamerakameratene har fått 2 000 000 kroner i støtte til å produsere andre sesong av Dag. Dag 2 er en fortsettelse av historien om samlivsterapeuten som mener alle burde bo alene. Menneskehetens verste fiende er den selv, og intet er mer skadelig enn en intelligent, ærlig mann med selvinstinkt, god musikksmak og en helflaske sprit. Dag 2 blir i følge produsentene litt mørkere, en del sjukere og atskillig vakrere enn sist.

 

Konsulentens vurdering
Denne særegne satsningen ble en suksess for TV2 med opp mot 500 000 seere, og har gitt mersmak. I en ny sesong tar teamet bak serien mål av seg til å være enda modigere og gå lenger i det mørke gjennom 10 nye episoder i regi av Øystein Karlsen. Serieskaperne Karlsen/Schau har skyhøye ambisjoner, noe de godt kan lykkes med, sier konsulent Einar Egeland.

 

Produksjonsselskap: Kamerakameratene AS
Produsent: Haagenrud/Tangen/Karlsen
Manuskript: Øystein Karlsen og Krisopher Schau
Regissør: Øystein Karlsen
Opptaksstart: 28.03.2011
Format: 10 x 23 min
Totalbudsjett: 14,5 mill. NOK
TV-selskap: TV2
Antatt premiere: November 2011

 

DAUINGER
Rubicon TV er tildelt 2 500 000 kroner i produksjonstilskudd til tv-serien Dauinger. Dauinger er en serie av Arne Berggren for litt eldre barn og handler om spøkelsesjegere og dauinger.

 

Konsulentens vurdering
Dauinger er en serie for de litt større barna, 9-12 år, med mål om å skape noe nytt og originalt for en gruppe som ikke er den letteste å nå. Dette har potensial til å bli riktig spennende, sier konsulent Einar Egeland.

 

Produksjonsselskap: Rubicon TV as
Produsenter: Agnete Thuland & Arne Berggren
Eksekutiv produsent: Lasse Hallberg
Serieskaper og manuskript: Arne Berggren
Regi: Margret Bergheim/Arne Berggren
Opptaksstart: September 2011
Format: 8 x 24 min
Totalbudsjett: 11,3 mill.
TV-selskap: NRK
Antatt premiere: 2012

 

SAIVU
Original Film AS er tildelt 4 000 000 kroner i produksjonstilskudd til tv-serien Saivu (tidligere Sameland). Serien produseres for NRK. Saivu er en serie for ungdom, om den 12 år gamle Grünerløkka-jenta Anneli, som er nyforelska og Capoeira-frelst. Hun blir derfor rasende når hun får vite at hennes mor og stefaren Aslak beslutter at familien skal flytte til Finnmark.

 

Konsulentens vurdering
– Dette kan bli en spennende serie fra områdene i og rundt Kautokeino. Serien tar mål av seg til å bryte stereotypiene om ”sameland” der det trengs å lage en medrivende historie med action, vennskap, humor og et mysterium som skal løses, sier konsulent Einar Egeland.

 

Produksjonsselskap: Original Film AS
Produsent: Mona Steffensen
Manuskript: Cecilie Mosli
Regissør: Nils Gaup og Grethe Bøe
Opptaksstart: 06. 02. 2012
Format: 8 x 25 min
Totalbudsjett: 22, 4 millioner
TV-selskap: NRK
Totalt tilskudd fra NFI: 4 284 403 kroner
Antatt premiere: April 2014

 

Disse kortfilmene fikk tilskudd:

 

TUNNELEN
Pravda AS er tildelt 800 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Tunnelen. Tunnelen er basert på en novelle av Alice Glaser fra 1961. Handlingen utspiller seg i en tid med ekstrem overbefolkning, der menneskene er stuet sammen i gigantbyer. Samfunnet og myndigheter har kommet frem til en løsning på overbefolkningsproblematikken: Alle motorveiene som omgir innfarten til byen sluses inn mot enorme tunneler som på vilkårlige tidspunkt stenges, og alle som på det tidspunktet er fanget i tunnelene avlives. Vi følger en familie på fire i sin lille og plassbesparende bil på vei mot og gjennom tunnelen. Med manuset til Tunnelen vant André Øvredal Storyline-konkurransen i 2010. Han har tidligere laget spillefilmen Trolljegeren og har lang erfaring innenfor reklamefilm og kortfilm.

 

Konsulentens vurdering
– Manuset er basert på en interessant sci-fi novelle som er høyst aktuell i dagens overbefolkede og urbaniserte verden. Jeg har stor tro på at regissøren kan løfte dette til å bli en tankevekkende, urovekkende og spennende kortfilm, sier kortfilmkonsulent Åse Meyer.

 

Produksjonsselskap: Pravda AS
Produsent: John Einar Hagen
Manuskript: André Øvredal
Regissør: André Øvredal
Antatt premiere: 01.11.2011
Totalbudsjett: 2 440 000 kroner
Tilskudd fra NFI: 800 000 kroner

 

SAGAS ØY
Phantomfilm AS er tildelt 345 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Sagas øy. Sagas øy er en historie om å komme videre i livet etter å ha mistet en man elsker. I dette tilfelle handler det om 10 år gamle Saga og hennes smerte og lengsel etter en mor som er død. Saga fortrenger morens død, samtidig som hun må forholde seg til at faren ønsker å reetablere seg med ny kjæreste. Sutharsan Balas eksamensfilm Løshunder fra 2009 fikk oppmerksomhet og hederlig omtale både ved Kortfilmfestivalen i Grimstad og Nordisk Panorama (New Nordic Voices).

 

Konsulentens vurdering
– Jeg har tro på at Sutharsan (Sui) Bala vil kunne skape en gripende og stemningsfull kortfilmfortelling sett fra et barns perspektiv. Til tross for en fortelling som berører sorg og savn ønsker filmskaperen å fortelle en positiv historie om forsoning og håp. Han har tidligere vist evne til å fortelle troverdige historier med et humanistisk perspektiv, sier kortfilmkonsulent Åse Meyer.

 

Produksjonsselskap: Phantomfilm AS
Produsent: Geir Netland
Manuskript: Sutharsan Bala og Jenny Dahlstrøm
Regissør: Sutharsan Bala
Antatt premiere: 20.10.2011
Totalbudsjett: 775 000 kroner
Tilskudd fra NFI: 345 000 kroner

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

NFI støtter Dag og Dauinger

TV-seriene Dag 2 og Dauinger er blant prosjektene som har fått støtte i denne tildelingsrunden til NFI. Det ble gitt produksjonstilskudd til tre fjernsynsserier og to kortfilmer.

På tildelingsmøter hos Norsk filminstitutt i forrige uke ble det gitt produksjonstilskudd til tre tv-serier og to kortfilmer, det ble til sammen delt ut i underkant av ti millioner kroner i denne runden.

 

Disse tv-seriene fikk tilskudd:

 

DAG 2
Kamerakameratene har fått 2 000 000 kroner i støtte til å produsere andre sesong av Dag. Dag 2 er en fortsettelse av historien om samlivsterapeuten som mener alle burde bo alene. Menneskehetens verste fiende er den selv, og intet er mer skadelig enn en intelligent, ærlig mann med selvinstinkt, god musikksmak og en helflaske sprit. Dag 2 blir i følge produsentene litt mørkere, en del sjukere og atskillig vakrere enn sist.

 

Konsulentens vurdering
Denne særegne satsningen ble en suksess for TV2 med opp mot 500 000 seere, og har gitt mersmak. I en ny sesong tar teamet bak serien mål av seg til å være enda modigere og gå lenger i det mørke gjennom 10 nye episoder i regi av Øystein Karlsen. Serieskaperne Karlsen/Schau har skyhøye ambisjoner, noe de godt kan lykkes med, sier konsulent Einar Egeland.

 

Produksjonsselskap: Kamerakameratene AS
Produsent: Haagenrud/Tangen/Karlsen
Manuskript: Øystein Karlsen og Krisopher Schau
Regissør: Øystein Karlsen
Opptaksstart: 28.03.2011
Format: 10 x 23 min
Totalbudsjett: 14,5 mill. NOK
TV-selskap: TV2
Antatt premiere: November 2011

 

DAUINGER
Rubicon TV er tildelt 2 500 000 kroner i produksjonstilskudd til tv-serien Dauinger. Dauinger er en serie av Arne Berggren for litt eldre barn og handler om spøkelsesjegere og dauinger.

 

Konsulentens vurdering
Dauinger er en serie for de litt større barna, 9-12 år, med mål om å skape noe nytt og originalt for en gruppe som ikke er den letteste å nå. Dette har potensial til å bli riktig spennende, sier konsulent Einar Egeland.

 

Produksjonsselskap: Rubicon TV as
Produsenter: Agnete Thuland & Arne Berggren
Eksekutiv produsent: Lasse Hallberg
Serieskaper og manuskript: Arne Berggren
Regi: Margret Bergheim/Arne Berggren
Opptaksstart: September 2011
Format: 8 x 24 min
Totalbudsjett: 11,3 mill.
TV-selskap: NRK
Antatt premiere: 2012

 

SAIVU
Original Film AS er tildelt 4 000 000 kroner i produksjonstilskudd til tv-serien Saivu (tidligere Sameland). Serien produseres for NRK. Saivu er en serie for ungdom, om den 12 år gamle Grünerløkka-jenta Anneli, som er nyforelska og Capoeira-frelst. Hun blir derfor rasende når hun får vite at hennes mor og stefaren Aslak beslutter at familien skal flytte til Finnmark.

 

Konsulentens vurdering
– Dette kan bli en spennende serie fra områdene i og rundt Kautokeino. Serien tar mål av seg til å bryte stereotypiene om ”sameland” der det trengs å lage en medrivende historie med action, vennskap, humor og et mysterium som skal løses, sier konsulent Einar Egeland.

 

Produksjonsselskap: Original Film AS
Produsent: Mona Steffensen
Manuskript: Cecilie Mosli
Regissør: Nils Gaup og Grethe Bøe
Opptaksstart: 06. 02. 2012
Format: 8 x 25 min
Totalbudsjett: 22, 4 millioner
TV-selskap: NRK
Totalt tilskudd fra NFI: 4 284 403 kroner
Antatt premiere: April 2014

 

Disse kortfilmene fikk tilskudd:

 

TUNNELEN
Pravda AS er tildelt 800 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Tunnelen. Tunnelen er basert på en novelle av Alice Glaser fra 1961. Handlingen utspiller seg i en tid med ekstrem overbefolkning, der menneskene er stuet sammen i gigantbyer. Samfunnet og myndigheter har kommet frem til en løsning på overbefolkningsproblematikken: Alle motorveiene som omgir innfarten til byen sluses inn mot enorme tunneler som på vilkårlige tidspunkt stenges, og alle som på det tidspunktet er fanget i tunnelene avlives. Vi følger en familie på fire i sin lille og plassbesparende bil på vei mot og gjennom tunnelen. Med manuset til Tunnelen vant André Øvredal Storyline-konkurransen i 2010. Han har tidligere laget spillefilmen Trolljegeren og har lang erfaring innenfor reklamefilm og kortfilm.

 

Konsulentens vurdering
– Manuset er basert på en interessant sci-fi novelle som er høyst aktuell i dagens overbefolkede og urbaniserte verden. Jeg har stor tro på at regissøren kan løfte dette til å bli en tankevekkende, urovekkende og spennende kortfilm, sier kortfilmkonsulent Åse Meyer.

 

Produksjonsselskap: Pravda AS
Produsent: John Einar Hagen
Manuskript: André Øvredal
Regissør: André Øvredal
Antatt premiere: 01.11.2011
Totalbudsjett: 2 440 000 kroner
Tilskudd fra NFI: 800 000 kroner

 

SAGAS ØY
Phantomfilm AS er tildelt 345 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Sagas øy. Sagas øy er en historie om å komme videre i livet etter å ha mistet en man elsker. I dette tilfelle handler det om 10 år gamle Saga og hennes smerte og lengsel etter en mor som er død. Saga fortrenger morens død, samtidig som hun må forholde seg til at faren ønsker å reetablere seg med ny kjæreste. Sutharsan Balas eksamensfilm Løshunder fra 2009 fikk oppmerksomhet og hederlig omtale både ved Kortfilmfestivalen i Grimstad og Nordisk Panorama (New Nordic Voices).

 

Konsulentens vurdering
– Jeg har tro på at Sutharsan (Sui) Bala vil kunne skape en gripende og stemningsfull kortfilmfortelling sett fra et barns perspektiv. Til tross for en fortelling som berører sorg og savn ønsker filmskaperen å fortelle en positiv historie om forsoning og håp. Han har tidligere vist evne til å fortelle troverdige historier med et humanistisk perspektiv, sier kortfilmkonsulent Åse Meyer.

 

Produksjonsselskap: Phantomfilm AS
Produsent: Geir Netland
Manuskript: Sutharsan Bala og Jenny Dahlstrøm
Regissør: Sutharsan Bala
Antatt premiere: 20.10.2011
Totalbudsjett: 775 000 kroner
Tilskudd fra NFI: 345 000 kroner

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY