Eva Sørhaug med ny film

Eva Sørhaugs nye film 90 minutter har fått tilskudd fra NFI. Barnefilmene Pelle og Pjusken, Hokus Pokus Albert Åberg! og dokumentaren Hviskerne har også fått tilskudd.

90 MINUTTER
4 ½ Fiksjon AS er tildelt 5 850 000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen 90 minutter.

Filmen følger tre menn og deres familier den siste tiden før det tragiske skjer. Johan er en middelaldrende mann fra øvre middelklasse som har mistet sin godt gasjerte jobb, og hele sitt selvbilde. Fred er fratatt kona, barna, huset og er byttet ut med en annen, og gjennom ydmykende scener følger vi ham frem mot en eksplosiv slutt. Trond var tidligere megler men har mistet grepet, selvmedisineringen har overtatt og han mishandler sin kone i fortvilet avmakt, inntil det siste og avgjørende øyeblikk…

Eva Sørhaug debuterte med Lønsj i 2008. Den var åpningsfilmen ved kritikeruken i festivalen i Venezia samme året, og vant hovedprisen i Rouen foran filmer fra hele Norden.

– Å følge disse tre oppskakende mellommenneskelige tragediene i sin siste fase, har potensial til å skape en etterklang som kan lyde lenge, sier konsulent Einar Egeland.

Produksjonsselskap: Fiksjon 4 ½ AS
Produsent: Håkon Øverås
Manuskript: Eva Sørhaug
Regissør: Eva Sørhaug
Distributør: TBA
Totalbudsjett: 10 200 000 kroner
Totalt tilskudd fra NFI: 6 000 000 kroner
Antatt opptaksstart: Oktober 2011

HOKUS POKUS ALBERT ÅBERG!
Maipo AS er tildelt 5 000 000 kroner i produksjonstilskudd til kinofilmen Hokus Pokus Albert Åberg! etter kunstnerisk vurdering.

Hokus pokus Albert Åberg! blir den første helaftens animasjonsfilmen om Albert Åberg. Albert har blitt større og har begynt på skolen, men er likevel ikke stor nok til å leke med de større barna. Og i hvert fall ikke stor nok til å ta vare på en egen hund, syns pappa. Men det er akkurat det Albert drømmer om. Filmen skal fortelle en finurlig, spennende og morsom historie som handler om virkelighetens illusjoner og magi, men også løgn og fantasi – og et intenst ønske om å bli stor nok til å få en hund.

 

-Med den Oscarvinnende regissøren Torill Kove på laget, er dette en film som generasjoner med små kinogjengere vil kunne ha glede av i fremtiden. Albert-universet er kjent over hele Norden, fra starten for nesten 40 år siden. Filmen er basert på boken ”Hokus pokus Albert Åberg!”, men er bygget ut til en større fortelling basert på tematiske elementer fra boken samt problemstillinger og karakterer fra Albert Åbergs univers. Forfatteren Gunilla Bergstrøm, som er opphavskvinne til Albert Åberg-universet, følger prosjektet med stor entusiasme, sier langfilmkonsulent Einar Egeland.

Produksjonsselskap: Maipo AS
Produsent: Kristin Ulseth
Manuskript: Hans Åke Gabrielsson og Tora Berg basert på en bok av Gunilla Bergström
Regissør: Torill Kove
Totalbudsjett: 20 100 000 kroner
Opptaksstart: Juni 2011
Distributør: Nordisk Film
Antatt premiere: Årsskiftet 2012/2013

I tillegg til kinofilmen skal det også produseres en 13-episoders TV-serie om Albert Åberg. Maipo er produsent for denne serien også. TV-serien fikk et produksjonstilskudd på 1 500 000 kroner. Dette blir en serie på 13 små filmer, som viderefører den stolte Albert Åberg-tradisjonen. Det er filmer som tar for seg relevante problemstillinger, ikke bare i Alberts hverdag, men i alle barns hverdag.

Produksjonsselskap: Maipo as
Produsent: Kristin Ulseth
Manuskript: Hans Åke Gabrielsson og Tora Berg, basert på Gunilla Bergstöms bøker
Regissør: Karsten Killerich og Peter Hausner
Opptaksstart: Juli 2011
Format: 13 x 13 min
Totalbudsjett: 15 100 000
TV-selskap: NRK
Antatt premiere: Høsten 2012

PELLE OG PJUSKEN
Neofilm AS er tildelt 4 500 000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen Pelle og Pjusken.

Pelle og Pjusken er animasjonsfilm nummer to etter Pelle Politibil går i vannet, som hadde premiere i januar 2010. I denne filmen er Kronprinsessa er atter tilbake i Bodø, denne gangen for å åpne den nye Havørnparken. Her ligger en ruvende havørn og ruger på et egg og alle gleder seg til det blir ungeskrik i parken. Byens egen helt, Pelle Politibil, får det ærefulle oppdraget å passe på parken, og spesielt havørna. Til sin store forskrekkelse oppdager Pelle og hans bestevenninne Oda Oter at skruppelløse miljøkriminelle er på ferde i parken: Sjeldne dyr, som gaupe og fjellrev, forsvinner sporløst. Krisen er total når Pelle oppdager at tyver også har klart å stjele selve symbolet for parken – havørna.

– I denne nye filmen om Pelle legges lista enda høyere. Her kan de involverte trekke veksler på erfaringen og det gode resultatet med den første filmen. Publikum i alle aldre kan se frem til en både fartsfylt og humoristisk historie, som også beretter om det helt særegne forholdet som oppstår mellom politibilen Pelle og den foreldreløse ørnungen Pjusken, sier konsulent Einar Egeland.

Produksjonsselskap: Neofilm AS
Produsent: Aage Aaberge
Manuskript: Arthur Johansen
Regissør: Rasmus Sivertsen
Distributør: Nordisk Filmdistribusjon
Totalbudsjett: 16 295 000 kr
Totalt tilskudd fra NFI: 4 590 000 kr
Antatt opptaksstart: September 2011
Antatt premiere: September 2013

HVISKERNE – VEASOEJORKSH
David Kinsella Productions AS er tildelt 1 600 000 kroner i produksjonstilskudd til kinodokumentaren Hviskerne – Veasoejorksh. Filmen har tidligere mottatt 435 000 kroner i utviklingstilskudd.

Veasoejorksh (som betyr livsendring) er en kreativ dokumentarfilm rettet særlig mot barn og unge. Filmen forteller om 14 år gamle Ellen-Sara, som kommer fra en sør-samisk reindriftsfamilie i Aarborte i Norge. Filmen følger Ellen-Sara gjennom 8 årstider, og belyser både de tradisjonene hun er en del av og hverdagsdilemmaer alle unge jenter står overfor. Dokumentaren vil også gi innblikk i en åndelig verden av forfedre, som vil lede Ellen-Sara på veien i de valg hun tar og gi henne innblikk i naturens krefter og sårbarhet.

Regisør David Kinsella er bosatt i Norge og har lagd flere prisbelønte dokumentarfilmer, blant dem Killing Girls, A Beautiful Tragedy og Love Letters from a Children’s prison. Han har i alt vunnet 58 priser for sitt dokumentararbeid innenfor film og fotografi, og filmene hans er vist på en rekke festivaler verden over. Manusforfatter David S. Cox har skrevet filmmanus innenfor både kortfilm, dokumentar og fiksjon. Ellen-Saras ”forfedre” skal realiseres på lerretet av et storstilt spesialeffekt-team med blant annet animatører fra Avatar. Lyddesignerne Alex Claude og og Andy Malcolm har tidligere arbeidet på henholdsvis Gulløvevinneren Libanon, Terence Malicks Gullpalmevinner The Tree of Life og Tim Burtons Alice In Wonderland. Tidligere spellemannsprisvinner Frode Fjellheim er komponist for filmens musikk og joik.

Veasoejorksh er en ambisiøs auteur-dokumentarfilm rettet spesielt mot et yngre nordisk publikum. Men filmen vil vekke interesse nasjonalt og internasjonalt for sin kreative og gjennomførte form, for sitt tema om urfolk, for filmens budskap om naturens skjørhet og med klimaendringer i fokus, sier dokumentarfilmkonsulent Maria Fuglevaag Warsinska-Varsi.

 

Produksjonsselskap: David Kinsella Productions AS
Produsent: David Kinsella
Manuskript: David Cox
Regissør: David Kinsella
Fotograf: David Kinsella
Opptaksstart: 26.11.2011
Distributør: Arthaus
Antatt premiere: Vår 2014
Totalbudsjett: 5 311 488 kroner
Totalt tilskudd fra NFI: 2 035 000 kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Eva Sørhaug med ny film

Eva Sørhaugs nye film 90 minutter har fått tilskudd fra NFI. Barnefilmene Pelle og Pjusken, Hokus Pokus Albert Åberg! og dokumentaren Hviskerne har også fått tilskudd.

90 MINUTTER
4 ½ Fiksjon AS er tildelt 5 850 000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen 90 minutter.

Filmen følger tre menn og deres familier den siste tiden før det tragiske skjer. Johan er en middelaldrende mann fra øvre middelklasse som har mistet sin godt gasjerte jobb, og hele sitt selvbilde. Fred er fratatt kona, barna, huset og er byttet ut med en annen, og gjennom ydmykende scener følger vi ham frem mot en eksplosiv slutt. Trond var tidligere megler men har mistet grepet, selvmedisineringen har overtatt og han mishandler sin kone i fortvilet avmakt, inntil det siste og avgjørende øyeblikk…

Eva Sørhaug debuterte med Lønsj i 2008. Den var åpningsfilmen ved kritikeruken i festivalen i Venezia samme året, og vant hovedprisen i Rouen foran filmer fra hele Norden.

– Å følge disse tre oppskakende mellommenneskelige tragediene i sin siste fase, har potensial til å skape en etterklang som kan lyde lenge, sier konsulent Einar Egeland.

Produksjonsselskap: Fiksjon 4 ½ AS
Produsent: Håkon Øverås
Manuskript: Eva Sørhaug
Regissør: Eva Sørhaug
Distributør: TBA
Totalbudsjett: 10 200 000 kroner
Totalt tilskudd fra NFI: 6 000 000 kroner
Antatt opptaksstart: Oktober 2011

HOKUS POKUS ALBERT ÅBERG!
Maipo AS er tildelt 5 000 000 kroner i produksjonstilskudd til kinofilmen Hokus Pokus Albert Åberg! etter kunstnerisk vurdering.

Hokus pokus Albert Åberg! blir den første helaftens animasjonsfilmen om Albert Åberg. Albert har blitt større og har begynt på skolen, men er likevel ikke stor nok til å leke med de større barna. Og i hvert fall ikke stor nok til å ta vare på en egen hund, syns pappa. Men det er akkurat det Albert drømmer om. Filmen skal fortelle en finurlig, spennende og morsom historie som handler om virkelighetens illusjoner og magi, men også løgn og fantasi – og et intenst ønske om å bli stor nok til å få en hund.

 

-Med den Oscarvinnende regissøren Torill Kove på laget, er dette en film som generasjoner med små kinogjengere vil kunne ha glede av i fremtiden. Albert-universet er kjent over hele Norden, fra starten for nesten 40 år siden. Filmen er basert på boken ”Hokus pokus Albert Åberg!”, men er bygget ut til en større fortelling basert på tematiske elementer fra boken samt problemstillinger og karakterer fra Albert Åbergs univers. Forfatteren Gunilla Bergstrøm, som er opphavskvinne til Albert Åberg-universet, følger prosjektet med stor entusiasme, sier langfilmkonsulent Einar Egeland.

Produksjonsselskap: Maipo AS
Produsent: Kristin Ulseth
Manuskript: Hans Åke Gabrielsson og Tora Berg basert på en bok av Gunilla Bergström
Regissør: Torill Kove
Totalbudsjett: 20 100 000 kroner
Opptaksstart: Juni 2011
Distributør: Nordisk Film
Antatt premiere: Årsskiftet 2012/2013

I tillegg til kinofilmen skal det også produseres en 13-episoders TV-serie om Albert Åberg. Maipo er produsent for denne serien også. TV-serien fikk et produksjonstilskudd på 1 500 000 kroner. Dette blir en serie på 13 små filmer, som viderefører den stolte Albert Åberg-tradisjonen. Det er filmer som tar for seg relevante problemstillinger, ikke bare i Alberts hverdag, men i alle barns hverdag.

Produksjonsselskap: Maipo as
Produsent: Kristin Ulseth
Manuskript: Hans Åke Gabrielsson og Tora Berg, basert på Gunilla Bergstöms bøker
Regissør: Karsten Killerich og Peter Hausner
Opptaksstart: Juli 2011
Format: 13 x 13 min
Totalbudsjett: 15 100 000
TV-selskap: NRK
Antatt premiere: Høsten 2012

PELLE OG PJUSKEN
Neofilm AS er tildelt 4 500 000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen Pelle og Pjusken.

Pelle og Pjusken er animasjonsfilm nummer to etter Pelle Politibil går i vannet, som hadde premiere i januar 2010. I denne filmen er Kronprinsessa er atter tilbake i Bodø, denne gangen for å åpne den nye Havørnparken. Her ligger en ruvende havørn og ruger på et egg og alle gleder seg til det blir ungeskrik i parken. Byens egen helt, Pelle Politibil, får det ærefulle oppdraget å passe på parken, og spesielt havørna. Til sin store forskrekkelse oppdager Pelle og hans bestevenninne Oda Oter at skruppelløse miljøkriminelle er på ferde i parken: Sjeldne dyr, som gaupe og fjellrev, forsvinner sporløst. Krisen er total når Pelle oppdager at tyver også har klart å stjele selve symbolet for parken – havørna.

– I denne nye filmen om Pelle legges lista enda høyere. Her kan de involverte trekke veksler på erfaringen og det gode resultatet med den første filmen. Publikum i alle aldre kan se frem til en både fartsfylt og humoristisk historie, som også beretter om det helt særegne forholdet som oppstår mellom politibilen Pelle og den foreldreløse ørnungen Pjusken, sier konsulent Einar Egeland.

Produksjonsselskap: Neofilm AS
Produsent: Aage Aaberge
Manuskript: Arthur Johansen
Regissør: Rasmus Sivertsen
Distributør: Nordisk Filmdistribusjon
Totalbudsjett: 16 295 000 kr
Totalt tilskudd fra NFI: 4 590 000 kr
Antatt opptaksstart: September 2011
Antatt premiere: September 2013

HVISKERNE – VEASOEJORKSH
David Kinsella Productions AS er tildelt 1 600 000 kroner i produksjonstilskudd til kinodokumentaren Hviskerne – Veasoejorksh. Filmen har tidligere mottatt 435 000 kroner i utviklingstilskudd.

Veasoejorksh (som betyr livsendring) er en kreativ dokumentarfilm rettet særlig mot barn og unge. Filmen forteller om 14 år gamle Ellen-Sara, som kommer fra en sør-samisk reindriftsfamilie i Aarborte i Norge. Filmen følger Ellen-Sara gjennom 8 årstider, og belyser både de tradisjonene hun er en del av og hverdagsdilemmaer alle unge jenter står overfor. Dokumentaren vil også gi innblikk i en åndelig verden av forfedre, som vil lede Ellen-Sara på veien i de valg hun tar og gi henne innblikk i naturens krefter og sårbarhet.

Regisør David Kinsella er bosatt i Norge og har lagd flere prisbelønte dokumentarfilmer, blant dem Killing Girls, A Beautiful Tragedy og Love Letters from a Children’s prison. Han har i alt vunnet 58 priser for sitt dokumentararbeid innenfor film og fotografi, og filmene hans er vist på en rekke festivaler verden over. Manusforfatter David S. Cox har skrevet filmmanus innenfor både kortfilm, dokumentar og fiksjon. Ellen-Saras ”forfedre” skal realiseres på lerretet av et storstilt spesialeffekt-team med blant annet animatører fra Avatar. Lyddesignerne Alex Claude og og Andy Malcolm har tidligere arbeidet på henholdsvis Gulløvevinneren Libanon, Terence Malicks Gullpalmevinner The Tree of Life og Tim Burtons Alice In Wonderland. Tidligere spellemannsprisvinner Frode Fjellheim er komponist for filmens musikk og joik.

Veasoejorksh er en ambisiøs auteur-dokumentarfilm rettet spesielt mot et yngre nordisk publikum. Men filmen vil vekke interesse nasjonalt og internasjonalt for sin kreative og gjennomførte form, for sitt tema om urfolk, for filmens budskap om naturens skjørhet og med klimaendringer i fokus, sier dokumentarfilmkonsulent Maria Fuglevaag Warsinska-Varsi.

 

Produksjonsselskap: David Kinsella Productions AS
Produsent: David Kinsella
Manuskript: David Cox
Regissør: David Kinsella
Fotograf: David Kinsella
Opptaksstart: 26.11.2011
Distributør: Arthaus
Antatt premiere: Vår 2014
Totalbudsjett: 5 311 488 kroner
Totalt tilskudd fra NFI: 2 035 000 kroner

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY