Bjørn Simensen leder Amandajuryene

Årets Amandajuryer er klare. Tidligere sjef for Den norske opera og sjefsredaktør i Dagbladet Bjørn Simensen vil lede årets juryer. Se hvem som er med i årets juryer.

Den norske filmfestivalen melder om årets Amanda-juryer i en pressemelding. Bjørn Simensen leder de tre juryene som skal vurdere de norske langfilmene. Juryene består av personer med ulike fagfunksjoner innen film, alt fra skuespillere og regissører til produsenter, manusforfattere og fotografer.

 

– Alle som kjenner Simensen vet at hans egenskaper som leder er fortreffelige, men det er sikkert ikke mange som er klar over at han i flere år var kinosjef i Sandefjord. Nå må han hente frem sine gamle filmkunnskaper, sier festivaldirektør og leder for Amandakomiteen, Gunnar Johan Løvvik.

Bjørn Simensen var kultur- og kinosjef i Sandefjord fra 1973 til 1980. Fra 1984 til 1990 var han sjef for Den norske opera, mens han var sjefsredaktør i Dagbladet fra 1990 til 1995. Da han på nytt ble operasjef i 1997 stod han blant annet i bresjen for arbeidet med det nye operahuset i Oslo.

 

Juryene for Amanda 2011:

Jury for beste norske kinofilm og beste barnefilm:
• Juryleder Bjørn Simensen
• Produsent Rune Trondsen, Nordic Stories
• Dagny Anker Gevelt, Kristiansand kommune
• Produsent Trine Aadalen Lo, Filmbin
• Regissør Bård Breien

 

Jury for beste regi, beste filmmanus, beste mannlige skuespiller, beste kvinnelige skuespiller, beste mannlige birolle og beste kvinnelige birolle:
• Juryleder Bjørn Simensen
• Manusforfatter Ståle Stein Berg
• Produsent Maria Ekerhovd
• Regissør Eva Sørhaug
• Skuespiller Evy Kasseth Røsten

 

Jury for beste foto, beste lyddesign, beste musikk, beste klipp, beste produksjonsdesign/scenografi og beste visuelle effekter:
• Juryleder Bjørn Simensen
• Regissør Mona Hoel
• Produsent Olav Øen
• Klipper Diderik Cappelen
• Fotograf Askild Vik Edvardsen

 

Jury for beste utenlandske kinofilm (jury bestående av kinosjefer):
• Juryleder Jørgen Søderberg Jansen, Fredrikstad kino
• Anita Kristensen, Bø kino
• Christin Berg, Oslo kino
• Lars Fuglevik, SF kino
• Marianne Hoff, Balestrand kino

 

Jury for beste kortfilm og beste dokumentarfilm vil bli offentliggjort med det første.

Folkets Amanda, Gullklapperen og Æresprisen
Publikumsprisen Folkets Amanda er et samarbeid mellom Den norske filmfestivalen, VG og TV2. Nominasjonene til Folkets Amanda vil foregå gjennom internettavstemning på VG Nett fra slutten av juni og frem til Amandaprisutdelingen 20. august. Under prisutdelingen vil også Amandakomiteen overrekke sin Gullklapper og Ærespris.

Tidligere juryledere
• Ingjerd Egeberg (2010)
• Åse Kleveland (2009)
• Harry Guttormsen (2008)
• Sissel Benneche Osvold (2007)
• Aksel Hennie (2006)

Amandanominasjonene offentliggjøres på en pressekonferanse i Oslo torsdag 23. juni. Amandaprisutdelingen sendes direkte på TV2 lørdag 20. august, og er en del av Den norske filmfestivalen som finner sted 17. – 26. august 2011.

Amandakomiteen
Arbeidet med Amanda ledes av en egen komité, Amandakomiteen, oppnevnt av styret i Den norske filmfestivalen AS. Årets Amandakomité består av: Gunnar Johan Løvvik (leder, Den norske filmfestivalen), Nina Refseth (Norsk filminstitutt), Håkon Skogrand (Den norske filmfestivalen), Guttorm Petterson (Norske Filmbyråers Forening), Sveinung Golimo (Norske film- og tv-produsenters forening), Lars Berg (Norske Filmregissører), Sverre Pedersen (Norsk Filmforbund), Geir Martin Jensen (Norske Kinosjefers Forbund), Gunnar Germundson (Norske Dramatikeres Forbund), Agnete Haaland/Hauk Heyerdahl (Norsk Skuespillerforbund), Tom Erik Anfinsen (Den norske filmfestivalen), Kari Hansmark (TV 2), Pia Basberg og Odd Arvid Strømstad (Dinamo Story), Nina Bræin (Den norske filmfestivalen), Astri Dehli Blindheim (Amandasekretær, Norsk filminstitutt).
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bjørn Simensen leder Amandajuryene

Årets Amandajuryer er klare. Tidligere sjef for Den norske opera og sjefsredaktør i Dagbladet Bjørn Simensen vil lede årets juryer. Se hvem som er med i årets juryer.

Den norske filmfestivalen melder om årets Amanda-juryer i en pressemelding. Bjørn Simensen leder de tre juryene som skal vurdere de norske langfilmene. Juryene består av personer med ulike fagfunksjoner innen film, alt fra skuespillere og regissører til produsenter, manusforfattere og fotografer.

 

– Alle som kjenner Simensen vet at hans egenskaper som leder er fortreffelige, men det er sikkert ikke mange som er klar over at han i flere år var kinosjef i Sandefjord. Nå må han hente frem sine gamle filmkunnskaper, sier festivaldirektør og leder for Amandakomiteen, Gunnar Johan Løvvik.

Bjørn Simensen var kultur- og kinosjef i Sandefjord fra 1973 til 1980. Fra 1984 til 1990 var han sjef for Den norske opera, mens han var sjefsredaktør i Dagbladet fra 1990 til 1995. Da han på nytt ble operasjef i 1997 stod han blant annet i bresjen for arbeidet med det nye operahuset i Oslo.

 

Juryene for Amanda 2011:

Jury for beste norske kinofilm og beste barnefilm:
• Juryleder Bjørn Simensen
• Produsent Rune Trondsen, Nordic Stories
• Dagny Anker Gevelt, Kristiansand kommune
• Produsent Trine Aadalen Lo, Filmbin
• Regissør Bård Breien

 

Jury for beste regi, beste filmmanus, beste mannlige skuespiller, beste kvinnelige skuespiller, beste mannlige birolle og beste kvinnelige birolle:
• Juryleder Bjørn Simensen
• Manusforfatter Ståle Stein Berg
• Produsent Maria Ekerhovd
• Regissør Eva Sørhaug
• Skuespiller Evy Kasseth Røsten

 

Jury for beste foto, beste lyddesign, beste musikk, beste klipp, beste produksjonsdesign/scenografi og beste visuelle effekter:
• Juryleder Bjørn Simensen
• Regissør Mona Hoel
• Produsent Olav Øen
• Klipper Diderik Cappelen
• Fotograf Askild Vik Edvardsen

 

Jury for beste utenlandske kinofilm (jury bestående av kinosjefer):
• Juryleder Jørgen Søderberg Jansen, Fredrikstad kino
• Anita Kristensen, Bø kino
• Christin Berg, Oslo kino
• Lars Fuglevik, SF kino
• Marianne Hoff, Balestrand kino

 

Jury for beste kortfilm og beste dokumentarfilm vil bli offentliggjort med det første.

Folkets Amanda, Gullklapperen og Æresprisen
Publikumsprisen Folkets Amanda er et samarbeid mellom Den norske filmfestivalen, VG og TV2. Nominasjonene til Folkets Amanda vil foregå gjennom internettavstemning på VG Nett fra slutten av juni og frem til Amandaprisutdelingen 20. august. Under prisutdelingen vil også Amandakomiteen overrekke sin Gullklapper og Ærespris.

Tidligere juryledere
• Ingjerd Egeberg (2010)
• Åse Kleveland (2009)
• Harry Guttormsen (2008)
• Sissel Benneche Osvold (2007)
• Aksel Hennie (2006)

Amandanominasjonene offentliggjøres på en pressekonferanse i Oslo torsdag 23. juni. Amandaprisutdelingen sendes direkte på TV2 lørdag 20. august, og er en del av Den norske filmfestivalen som finner sted 17. – 26. august 2011.

Amandakomiteen
Arbeidet med Amanda ledes av en egen komité, Amandakomiteen, oppnevnt av styret i Den norske filmfestivalen AS. Årets Amandakomité består av: Gunnar Johan Løvvik (leder, Den norske filmfestivalen), Nina Refseth (Norsk filminstitutt), Håkon Skogrand (Den norske filmfestivalen), Guttorm Petterson (Norske Filmbyråers Forening), Sveinung Golimo (Norske film- og tv-produsenters forening), Lars Berg (Norske Filmregissører), Sverre Pedersen (Norsk Filmforbund), Geir Martin Jensen (Norske Kinosjefers Forbund), Gunnar Germundson (Norske Dramatikeres Forbund), Agnete Haaland/Hauk Heyerdahl (Norsk Skuespillerforbund), Tom Erik Anfinsen (Den norske filmfestivalen), Kari Hansmark (TV 2), Pia Basberg og Odd Arvid Strømstad (Dinamo Story), Nina Bræin (Den norske filmfestivalen), Astri Dehli Blindheim (Amandasekretær, Norsk filminstitutt).
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY