Nytt Blått Lerret

På neste Blått Lerret onsdag 13. april er det Hodejegerne, Pushwagner og Sønner av Norge som står på programmet.

På neste arrangement presenteres tre av høstens kinofilmer som det knyttes store forventninger til. Regissørene Morten Tyldum (Hodejegerne) Jens Lien (Sønner av Norge) og Even Benestad (Pushwagner) er tilbake i manesjen med tre vidt forskjelllige filmhistorier men har også det til felles at de alle er tilbake med sin tredje kinofilm. Vi presenterer også en liten "filmhistorisk overraskelse", som de fleste bør få med seg denne kvelden.

 

Les mer om filmene her:

 

 

SØNNER AV NORGE

Jens Liens tredje spillefilm er basert på Nikolaj Frobenius’ roman “Teori og praksis”, om oppvekst på Rykkinn i Bærum. Frobenius har også skrevet manuset til filmen, som tar utgangspunkt i at den unge Nikolaj kaster en flaske som treffer skolens rektor under en 17.mai-tale på slutten av 70-tallet. Denne filmen skildrer familieliv og sterke opposisjoner blant ungdom, i en tid da pønken rullet over landet. Rykkinn er et mikrokosmos i denne sammenhengen, og helt sentralt står forholdet mellom far og sønn, som har en relasjon der betingelsene for det store opprøret ikke er helt tydelige. Sven Nordin spiller den idealistiske faren og arkitekten, mens Åsmund Høeg er det nye ansiktet som spiller sønnen Niko. Johnny Rotten dukker opp i en liten birolle, og Sex Pistols har sin naturlige plass på lydsporet. Fimens regissør og manusforfatter er tilstede på arrangementet.

Filmen er produsert av selskapet Friland v/ Christian Fredrik Martin og har norsk kinopremiere 9. september 2011.

 

 

PUSHWAGNER

Even Benestads nye dokumentarfilm er et personlig portrett av en kunstner og et menneske. Personlig i den forstand at også kunstneren Pushwagner er involvert i å forme filmens uttrykk. Hariton Pushwagner er en av Norges mest markante nåtidskunstnere. Bak suksessen ligger en dramatisk fortelling om en vestkantgutt som ble uteligger, for så å ende som en feiret kunstner. Gjennom Pushwagner får vi også et tidsdokument om norsk pop-kunst og miljøet rundt, der forfatteren Axel Jensen hadde en sentral rolle. Pushwagner selv sier "Det er ikke sant, men det er en god historie". Mot denne bakgrunnen vil filmen reflektere forestillingen om hva som er kunstneren og mennesket Pushwagners virkelighet. Filmen er utviklet gjennom talentprogrammet “Nye veier til dokumentarfilm”, og vil ha kinopremiere på ettersommeren/høsten. Even Benestad og  co-regissør August B. Hansen vil være tilstede på arrangementet.

Filmen er produsert av selskapet Indiefilm v/ Carsten Aanonsen og har norsk kinopremiere 2. september 2011

 

HODEJEGERNE

Morten Tyldums tredje spillefilm er en filmatisering av Jo Nesbøs roman. Filmens hovedperson Roger har tilsynelatende alt: en utmerket jobb i et hodejegerfirma, en smellvakker kone med krav, en altfor dyr villa. For å få de økonomiske endene til å møtes planlegger han et stort og “endelig” kunsttyveri. Claes Greve er toppleder i elektronikkbransjen, og i besittelse av et svært verdifullt maleri som kan rydde opp i Rogers økonomiske problemer en gang for alle. Men da Roger bryter seg inn hos Greve oppdager han noe som snur hele hans tilværelse på hodet, og snart må han flykte for livet. Hodejegerne er en actionthriller som også inneholder en utfordrende granskning om svik, begjær og dødelige ambisjoner. Filmens regissør og skuespiller vil være tilstede på arrangementet.
Filmen er produsert av YellowBird v/ Marianne Gray og Friland v/ Asle Vatn, og får norsk kinopremiere 26. august 2011.

 

Det vises lengre klipp fra alle filmene. Kortfilmer vises i sin helhet.

 

Programleder for Blått Lerret er, Kalle Løchen.

 

Dørene åpner kl. 19.30. Programstart ca kl 20.00.

DJ & bar hele kvelden.

Inngang: kr 60,- i døra/ kr 60 + avg på Billettservice.

 

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo.
Norsk filminstitutt er ansvarlig produsent for arrangementet.

Blått Lerret er forøvrig støttet Norske film- og tv- produsenters forening, Norsk filmforbund, RUSHPRINTStoryline Studios, S-film v/ Film&Kino og Drømmesuiten.
Produsent er Arild Støfring, Filmevent.

 

1 kommentar til Nytt Blått Lerret

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nytt Blått Lerret

På neste Blått Lerret onsdag 13. april er det Hodejegerne, Pushwagner og Sønner av Norge som står på programmet.

På neste arrangement presenteres tre av høstens kinofilmer som det knyttes store forventninger til. Regissørene Morten Tyldum (Hodejegerne) Jens Lien (Sønner av Norge) og Even Benestad (Pushwagner) er tilbake i manesjen med tre vidt forskjelllige filmhistorier men har også det til felles at de alle er tilbake med sin tredje kinofilm. Vi presenterer også en liten "filmhistorisk overraskelse", som de fleste bør få med seg denne kvelden.

 

Les mer om filmene her:

 

 

SØNNER AV NORGE

Jens Liens tredje spillefilm er basert på Nikolaj Frobenius’ roman “Teori og praksis”, om oppvekst på Rykkinn i Bærum. Frobenius har også skrevet manuset til filmen, som tar utgangspunkt i at den unge Nikolaj kaster en flaske som treffer skolens rektor under en 17.mai-tale på slutten av 70-tallet. Denne filmen skildrer familieliv og sterke opposisjoner blant ungdom, i en tid da pønken rullet over landet. Rykkinn er et mikrokosmos i denne sammenhengen, og helt sentralt står forholdet mellom far og sønn, som har en relasjon der betingelsene for det store opprøret ikke er helt tydelige. Sven Nordin spiller den idealistiske faren og arkitekten, mens Åsmund Høeg er det nye ansiktet som spiller sønnen Niko. Johnny Rotten dukker opp i en liten birolle, og Sex Pistols har sin naturlige plass på lydsporet. Fimens regissør og manusforfatter er tilstede på arrangementet.

Filmen er produsert av selskapet Friland v/ Christian Fredrik Martin og har norsk kinopremiere 9. september 2011.

 

 

PUSHWAGNER

Even Benestads nye dokumentarfilm er et personlig portrett av en kunstner og et menneske. Personlig i den forstand at også kunstneren Pushwagner er involvert i å forme filmens uttrykk. Hariton Pushwagner er en av Norges mest markante nåtidskunstnere. Bak suksessen ligger en dramatisk fortelling om en vestkantgutt som ble uteligger, for så å ende som en feiret kunstner. Gjennom Pushwagner får vi også et tidsdokument om norsk pop-kunst og miljøet rundt, der forfatteren Axel Jensen hadde en sentral rolle. Pushwagner selv sier "Det er ikke sant, men det er en god historie". Mot denne bakgrunnen vil filmen reflektere forestillingen om hva som er kunstneren og mennesket Pushwagners virkelighet. Filmen er utviklet gjennom talentprogrammet “Nye veier til dokumentarfilm”, og vil ha kinopremiere på ettersommeren/høsten. Even Benestad og  co-regissør August B. Hansen vil være tilstede på arrangementet.

Filmen er produsert av selskapet Indiefilm v/ Carsten Aanonsen og har norsk kinopremiere 2. september 2011

 

HODEJEGERNE

Morten Tyldums tredje spillefilm er en filmatisering av Jo Nesbøs roman. Filmens hovedperson Roger har tilsynelatende alt: en utmerket jobb i et hodejegerfirma, en smellvakker kone med krav, en altfor dyr villa. For å få de økonomiske endene til å møtes planlegger han et stort og “endelig” kunsttyveri. Claes Greve er toppleder i elektronikkbransjen, og i besittelse av et svært verdifullt maleri som kan rydde opp i Rogers økonomiske problemer en gang for alle. Men da Roger bryter seg inn hos Greve oppdager han noe som snur hele hans tilværelse på hodet, og snart må han flykte for livet. Hodejegerne er en actionthriller som også inneholder en utfordrende granskning om svik, begjær og dødelige ambisjoner. Filmens regissør og skuespiller vil være tilstede på arrangementet.
Filmen er produsert av YellowBird v/ Marianne Gray og Friland v/ Asle Vatn, og får norsk kinopremiere 26. august 2011.

 

Det vises lengre klipp fra alle filmene. Kortfilmer vises i sin helhet.

 

Programleder for Blått Lerret er, Kalle Løchen.

 

Dørene åpner kl. 19.30. Programstart ca kl 20.00.

DJ & bar hele kvelden.

Inngang: kr 60,- i døra/ kr 60 + avg på Billettservice.

 

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo.
Norsk filminstitutt er ansvarlig produsent for arrangementet.

Blått Lerret er forøvrig støttet Norske film- og tv- produsenters forening, Norsk filmforbund, RUSHPRINTStoryline Studios, S-film v/ Film&Kino og Drømmesuiten.
Produsent er Arild Støfring, Filmevent.

 

One Response to Nytt Blått Lerret

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY