Joachim Trier til Cannes

Joachim Triers nye film Oslo, 31 .august får sin verdenspremiere i det prestisjefulle programmet Un Certain Regard i Cannes.

Joachim Triers andre film, Oslo 31. august får verdenspremiere i Cannes, melder NFI i en pressemelding. Programmet Un Certain Regard regnes som et av de viktigste sideprogrammene i Cannes. Rundt 20 filmer blir hvert år invitert til programmet. Emir Kusturica er seksjonens juryformann, som vil dele ut sin pris den 21. mai. Joachim Trier er den eneste norske regissøren med spillefilm i offisielt program i år.

 

Regissør Joachim Trier mottok de gode nyhetene fra Cannes på telefon den 31. mars. Christian Jeune, ansvarlig for programkontoret, kunne fortelle at utvelgelsesjuryen hadde blitt grepet av filmen fra første bilde, en spenning som holdt tvers igjennom hele filmen. De var også svært imponert over Anders Danielsen Lies skuespillerprestasjon.

 

– Som den filmelskeren jeg er, blir det en stor ære å ha verdenspremiere på Oslo, 31. august under filmfestivalen i Cannes. Det gleder meg også at festivalen er så begeistret for Anders sin skuespillerprestasjon, for han bærer filmens fortelling fra første til siste bilde. Jeg er også stolt over å være valgt ut til filmfestivalen der Erik Løchen, min bestefar, deltok med Jakten i 1959, sier Joachim Trier.

 

Oslo, 31. august er et portrett av Oslo i dag – inspirert av kultromanen ”Le feu follet”. Filmen er et visuelt og emosjonelt drama om en mann drevet til sitt eksistensielle nullpunkt. Manuset har Trier skrevet sammen med Eskil Vogt, som han også skrev Reprise sammen med. I filmen finner vi skuespillerne Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner, Ingrid Olava, Petter With med flere. Filmen er produsert av Motlys i co-produsksjon med Don’t Look Now.

 

– Etter Reprise, som ble en internasjonal suksess, føles det godt å vite at min nye film har mulighet til å følge i samme fotspor. Jeg jobber for tiden døgnet rundt med å ferdigstille filmen, så dette gir god inspirasjon til siste innspurt, uttaler regissør Joachim Trier.

 

Reprise vant en rekke internasjonale priser og gjorde at Variety utpekte Trier som en av ”10 Directors to Watch” i 2007.
 

1 kommentar til Joachim Trier til Cannes

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Joachim Trier til Cannes

Joachim Triers nye film Oslo, 31 .august får sin verdenspremiere i det prestisjefulle programmet Un Certain Regard i Cannes.

Joachim Triers andre film, Oslo 31. august får verdenspremiere i Cannes, melder NFI i en pressemelding. Programmet Un Certain Regard regnes som et av de viktigste sideprogrammene i Cannes. Rundt 20 filmer blir hvert år invitert til programmet. Emir Kusturica er seksjonens juryformann, som vil dele ut sin pris den 21. mai. Joachim Trier er den eneste norske regissøren med spillefilm i offisielt program i år.

 

Regissør Joachim Trier mottok de gode nyhetene fra Cannes på telefon den 31. mars. Christian Jeune, ansvarlig for programkontoret, kunne fortelle at utvelgelsesjuryen hadde blitt grepet av filmen fra første bilde, en spenning som holdt tvers igjennom hele filmen. De var også svært imponert over Anders Danielsen Lies skuespillerprestasjon.

 

– Som den filmelskeren jeg er, blir det en stor ære å ha verdenspremiere på Oslo, 31. august under filmfestivalen i Cannes. Det gleder meg også at festivalen er så begeistret for Anders sin skuespillerprestasjon, for han bærer filmens fortelling fra første til siste bilde. Jeg er også stolt over å være valgt ut til filmfestivalen der Erik Løchen, min bestefar, deltok med Jakten i 1959, sier Joachim Trier.

 

Oslo, 31. august er et portrett av Oslo i dag – inspirert av kultromanen ”Le feu follet”. Filmen er et visuelt og emosjonelt drama om en mann drevet til sitt eksistensielle nullpunkt. Manuset har Trier skrevet sammen med Eskil Vogt, som han også skrev Reprise sammen med. I filmen finner vi skuespillerne Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner, Ingrid Olava, Petter With med flere. Filmen er produsert av Motlys i co-produsksjon med Don’t Look Now.

 

– Etter Reprise, som ble en internasjonal suksess, føles det godt å vite at min nye film har mulighet til å følge i samme fotspor. Jeg jobber for tiden døgnet rundt med å ferdigstille filmen, så dette gir god inspirasjon til siste innspurt, uttaler regissør Joachim Trier.

 

Reprise vant en rekke internasjonale priser og gjorde at Variety utpekte Trier som en av ”10 Directors to Watch” i 2007.
 

One Response to Joachim Trier til Cannes

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY