Filmkritikerpris til Moland

Filmkritikerprisen for fjorårets beste langfilm går til Hans Petter Molands film En ganske snill mann.

En ganske snill mann, regissert av Hans Petter Moland vant årets Filmkritikerpris, melder Norsk filmkritikerlag i en pressemelding. Prisen, et trykk av kunstneren Terje Risberg, ble i dag overrakt Moland av Norsk filmkritikerlags leder Øyvor Dalan Vik.

 

Vinneren ble kåret etter en avstemning blant de rundt 90 medlemmene i laget. I år deles prisen ut for 47. gang. Det er første gang Hans Petter Moland vinner prisen. De tre andre nominerte filmene var Kongen av Bastøy, Limbo og Nokas.

 

I begrunnelsen  heter det:

”Årets pris går til en ytterst tarvelig affære. Filmen er en stilsikker skildring av noe av det tristeste og gråeste landets hovedstad har å by på, og universet er befolket av store stjerner fullstendig strippet for glamour. Regissøren plasserer sine skuespillere i situasjoner som yter talentet rettferdighet, og gir dem utfordringer som gjør at vi både krymper og fryder oss i kinosetet. Om tonen er rå, barsk og lattervekkende, ligger de såre følelsene like under overflaten, i en historie om en mann med stort hjerte og svært liten selvinnsikt. Før denne filmen kom, var det knapt noen som visste at noe av det vi ønsket oss aller mest, var en komedie fra Alnabru.”
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Filmkritikerpris til Moland

Filmkritikerprisen for fjorårets beste langfilm går til Hans Petter Molands film En ganske snill mann.

En ganske snill mann, regissert av Hans Petter Moland vant årets Filmkritikerpris, melder Norsk filmkritikerlag i en pressemelding. Prisen, et trykk av kunstneren Terje Risberg, ble i dag overrakt Moland av Norsk filmkritikerlags leder Øyvor Dalan Vik.

 

Vinneren ble kåret etter en avstemning blant de rundt 90 medlemmene i laget. I år deles prisen ut for 47. gang. Det er første gang Hans Petter Moland vinner prisen. De tre andre nominerte filmene var Kongen av Bastøy, Limbo og Nokas.

 

I begrunnelsen  heter det:

”Årets pris går til en ytterst tarvelig affære. Filmen er en stilsikker skildring av noe av det tristeste og gråeste landets hovedstad har å by på, og universet er befolket av store stjerner fullstendig strippet for glamour. Regissøren plasserer sine skuespillere i situasjoner som yter talentet rettferdighet, og gir dem utfordringer som gjør at vi både krymper og fryder oss i kinosetet. Om tonen er rå, barsk og lattervekkende, ligger de såre følelsene like under overflaten, i en historie om en mann med stort hjerte og svært liten selvinnsikt. Før denne filmen kom, var det knapt noen som visste at noe av det vi ønsket oss aller mest, var en komedie fra Alnabru.”
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY