Utfordringene med digitale skuespillere

Paul Debevec som har jobbet på Avatar og Benjamin Button, holder foredrag om digitale skuespillere under årets Digital Storytelling. Påmeldingsfristen for seminaret er 8. april

 Digital Storytelling er et årlig seminar om kreativ bruk av teknologi i film, TV og spill. 13.-15. april arrangeres seminaret for sjette gang. I år er temaet “World building in a digital universe”.

 

Årets hovedforedrag handler om bruken av digitale skuespillere. Foredraget holdes av Paul Debevec forsker og professor ved University of Southern California’s Institute for Creative Technologies. Hans pionerarbeide med å fange lys og og form til menneske ansikter til bruk i visuelle effekter i film gav ham en Scientific and Engineering Academy Award i 2010. Han har jobbet på filmer som The Matrix, Spider-Man 2 og 3, King Kong, Superman Returns, The Curious Case of Benjamin Button og Avatar.

 

Sci-fi-komedien Paul kretser som kommer på kino senere i år kretser også rundt en digital karakter, romvesenet Paul. Den norske karakteranimatøren Arne Kaupang presenterer arbeider fra filmen på vegne av Double Negative.

 

Det blir også presentasjoner fra europeiske spillprofesjonelle. Pascal Langlois er en skuespiller som har spesialisert seg på motion capture. Han kommer for å snakke om sitt arbeid i spill som Heavy Rain. Filmregissør John Dower snakker om sitt arbeid med Xbox 360-spillet Milo & Kate. Matt Woodward fra CCP games snakker om historiefortelling i EVE Online. Owen O’Brien i svenske DICE viser designet av spillverdenen Mirror’s Edge.

 

I tillegg vil mange av de norske VFX/3D studioene presentere en stor VFX- omelette: Camera Magica, Gimpville, Storm Studios, Storyline Studios, Hocus Focus, Fido (Sverige), Qvisten og Rune Spaans.

 

Seminardelen av Digital Storytelling finner sted i Tancred-salen på Filmens Hus 13. April. På slutten av seminardagen deler Norsk forening for visuelle effekter (NFX) ut prisene for Beste visuelle effekter 2011. Etter utdelingen er det åpning av utstillingen “Visions for a Story World 2011”, en utstilling om concept art og design i film og spill, arrangert i samarbeid med Grafill animasjon.

 

14. og 15. april avholdes to VFX-verksteder i NukeX for norske VFX-artister. Verkstedene ledes av Matt Leonard fra Sphere VFX.

 

Påmeldingsfrist for verkstedene er 28. mars. Siste frist for påmelding til seminardagen er 8. april. Se www.digistorytelling.com for mer informasjon og påmelding.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Utfordringene med digitale skuespillere

Paul Debevec som har jobbet på Avatar og Benjamin Button, holder foredrag om digitale skuespillere under årets Digital Storytelling. Påmeldingsfristen for seminaret er 8. april

 Digital Storytelling er et årlig seminar om kreativ bruk av teknologi i film, TV og spill. 13.-15. april arrangeres seminaret for sjette gang. I år er temaet “World building in a digital universe”.

 

Årets hovedforedrag handler om bruken av digitale skuespillere. Foredraget holdes av Paul Debevec forsker og professor ved University of Southern California’s Institute for Creative Technologies. Hans pionerarbeide med å fange lys og og form til menneske ansikter til bruk i visuelle effekter i film gav ham en Scientific and Engineering Academy Award i 2010. Han har jobbet på filmer som The Matrix, Spider-Man 2 og 3, King Kong, Superman Returns, The Curious Case of Benjamin Button og Avatar.

 

Sci-fi-komedien Paul kretser som kommer på kino senere i år kretser også rundt en digital karakter, romvesenet Paul. Den norske karakteranimatøren Arne Kaupang presenterer arbeider fra filmen på vegne av Double Negative.

 

Det blir også presentasjoner fra europeiske spillprofesjonelle. Pascal Langlois er en skuespiller som har spesialisert seg på motion capture. Han kommer for å snakke om sitt arbeid i spill som Heavy Rain. Filmregissør John Dower snakker om sitt arbeid med Xbox 360-spillet Milo & Kate. Matt Woodward fra CCP games snakker om historiefortelling i EVE Online. Owen O’Brien i svenske DICE viser designet av spillverdenen Mirror’s Edge.

 

I tillegg vil mange av de norske VFX/3D studioene presentere en stor VFX- omelette: Camera Magica, Gimpville, Storm Studios, Storyline Studios, Hocus Focus, Fido (Sverige), Qvisten og Rune Spaans.

 

Seminardelen av Digital Storytelling finner sted i Tancred-salen på Filmens Hus 13. April. På slutten av seminardagen deler Norsk forening for visuelle effekter (NFX) ut prisene for Beste visuelle effekter 2011. Etter utdelingen er det åpning av utstillingen “Visions for a Story World 2011”, en utstilling om concept art og design i film og spill, arrangert i samarbeid med Grafill animasjon.

 

14. og 15. april avholdes to VFX-verksteder i NukeX for norske VFX-artister. Verkstedene ledes av Matt Leonard fra Sphere VFX.

 

Påmeldingsfrist for verkstedene er 28. mars. Siste frist for påmelding til seminardagen er 8. april. Se www.digistorytelling.com for mer informasjon og påmelding.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY