Torunn Lian gjør Hamsuns Victoria

Filmkameratene AS har fått 13 000 000 kr i produksjonstilskudd fra NFI til en adapsjon av Knut Hamsuns Victoria. Torunn Lian har manus og regi.

NFI melder om tildelingen i en pressemelding. Knut Hamsuns Victoria ble utgitt i 1898. Johannes og Victoria har vokst opp sammen, han som møllerens sønn, hun som godseierens datter. En stor og uuttalt kjærlighet ligger mellom dem, og drar disse to unge mot hverandre, men de skal aldri få leve ut kjærligheten. At de kommer fra forskjellige samfunnsklasser er et hinder, men allikevel ikke det viktigste: det som ødelegger for dem er deres egen stolthet.

 

-Dette prosjektet behandler et tema som ikke går ut på dato, og har potensial til å bli en både sanselig og storslått film om to unge mennesker fra forskjellige samfunnsklasser som ikke våger å møte kjærligheten, og slik forspiller sine muligheter, uttaler filmkonsulent Einar Egeland i sin begrunnelse for tildelingen.

 

Torun Lian har skrevet manus og skal ha regien. Dette er første gang hun regisserer en historie som ikke er hennes egen. Lian har tidligere regissert filmene Ikke naken og Bare skyer beveger stjernene og skrevet manus til filmer som Frida – med hjertet i hånden. Etter å ha fullført Bare skyer beveger stjernene i 1998, ble hun forespurt om å gjøre Victoria, men den gangen takket hun nei. Nå er hun klar for oppgaven.

 

Filmen produseres av John M. Jacobsen og Sveinung Golimo i Filmkameratene AS, i samarbeid med Pancho Kohner. Kohners far, den legendariske Hollywood-agenten Paul Kohner, kjøpte rettighetene til Victoria direkte fra Knut Hamsun på midten av 30-tallet. Paul Kohner representerte gjennom en lang karriere blant annet Ingmar Bergman, Liv Ullman, Charles Bronson, John Huston og Billy Wilder m.fl.

 

Produksjonsopplysninger
Produksjonsselskap: Filmkameratene AS
Produsenter: John M. Jacobsen,Sveinung Golimo og Pancho Kohner
Manuskript: Torun Lian
Regissør: Torun Lian
Søknadssum: 13 000 000
Totalbudsjett: 34 000 000
Distributør: SF Norge AS
Antatt opptaksstart: Høsten 2011
Antatt premiere: Høsten 2012
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Torunn Lian gjør Hamsuns Victoria

Filmkameratene AS har fått 13 000 000 kr i produksjonstilskudd fra NFI til en adapsjon av Knut Hamsuns Victoria. Torunn Lian har manus og regi.

NFI melder om tildelingen i en pressemelding. Knut Hamsuns Victoria ble utgitt i 1898. Johannes og Victoria har vokst opp sammen, han som møllerens sønn, hun som godseierens datter. En stor og uuttalt kjærlighet ligger mellom dem, og drar disse to unge mot hverandre, men de skal aldri få leve ut kjærligheten. At de kommer fra forskjellige samfunnsklasser er et hinder, men allikevel ikke det viktigste: det som ødelegger for dem er deres egen stolthet.

 

-Dette prosjektet behandler et tema som ikke går ut på dato, og har potensial til å bli en både sanselig og storslått film om to unge mennesker fra forskjellige samfunnsklasser som ikke våger å møte kjærligheten, og slik forspiller sine muligheter, uttaler filmkonsulent Einar Egeland i sin begrunnelse for tildelingen.

 

Torun Lian har skrevet manus og skal ha regien. Dette er første gang hun regisserer en historie som ikke er hennes egen. Lian har tidligere regissert filmene Ikke naken og Bare skyer beveger stjernene og skrevet manus til filmer som Frida – med hjertet i hånden. Etter å ha fullført Bare skyer beveger stjernene i 1998, ble hun forespurt om å gjøre Victoria, men den gangen takket hun nei. Nå er hun klar for oppgaven.

 

Filmen produseres av John M. Jacobsen og Sveinung Golimo i Filmkameratene AS, i samarbeid med Pancho Kohner. Kohners far, den legendariske Hollywood-agenten Paul Kohner, kjøpte rettighetene til Victoria direkte fra Knut Hamsun på midten av 30-tallet. Paul Kohner representerte gjennom en lang karriere blant annet Ingmar Bergman, Liv Ullman, Charles Bronson, John Huston og Billy Wilder m.fl.

 

Produksjonsopplysninger
Produksjonsselskap: Filmkameratene AS
Produsenter: John M. Jacobsen,Sveinung Golimo og Pancho Kohner
Manuskript: Torun Lian
Regissør: Torun Lian
Søknadssum: 13 000 000
Totalbudsjett: 34 000 000
Distributør: SF Norge AS
Antatt opptaksstart: Høsten 2011
Antatt premiere: Høsten 2012
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY