NFI støtter finsk punk og eksorsisme

Eksorsister, finsk punk, klimabløff og døden er noe av tematikken i dokumentarene som har fått støtte fra NFI i denne tildelingsrunden.

NFI melder om tildelingene i en pressemelding. Til sammen 14 dokumentarer og 6 interaktive produksjoner fikk tilskudd i denne tildelingsrunden.

DOKUMENTAR

 

Bak slørene

Produsent: Kjell Eriksen

Bak slørene, as Videomaker, er tildelt kr 840 000 til produksjon av dokumentarfilm som ikke er kinofilm.

Kanskje den mest progressive bevegelsen i Saudi Arabia handler om kvinners frigjøring? – Men hvem er de, bak slørene? Vi møter en kvinne som ble vekket etter et USA-opphold. Hvordan kunne det ha seg at hun i vesten ble behandlet likverdig, men ikke i sitt hjemland – det eneste landet der kvinner ikke har lov til å kjøre bil? Etter det som nå skjer i Tunis, Egypt og Libya er det interessant å få innblikk i ikke minst kvinners liv innenfor de arabiske statene.

 

Les mer om Bak slørene

Bravehearts

Produsenter: Anita Rehoff Larsen/Tone Grøttjord
Manuskript: Kari Anne Moe
Regissør: Kari Anne Moe

Bravehearts, Sant & Usant AS, er tildelt kr 1 435 000 til produksjon av dokumentarfilm som ikke er kinofilm.

Skolevalg er et særnorsk fenomen som vekker internasjonal interesse. Gjennom å følge kandidatene fra de politiske ungdomspartiene vil vi i denne dokumentaren oppleve hvordan unge mennesker utfordres og modnes gjennom en intens valgkamp, samtidig som vi får et godt innblikk i de politiske skillelinjene blant skoleelever.


Les mer om Bravehearts

Den fredelige reisen

Produsent: Arild Mehn-Andersen
Manuskript: Arild Mehn-Andersen og Helge Hjelland
Regissør: Arild Mehn-Andersen

AMEHN production er tildelt 150 000 kroner i utviklingstilskudd til dokumentarfilmen Den fredelige reisen.

Eventyreren Helge Hjelland har foretatt diverse mer eller mindre ekstreme reiser på elver og til lands. Nå skal han legge ut på Den fredelige reisen, i Eufrats hele lengde. Området er rikt på historie, og er regnet som det stedet der den menneskelige sivilisasjon oppstod – i dag en urolig smeltedigel i brytningspunktet mellom tradisjonelt og moderne levesett. Tidligere har AMEHN Production produsert Den grusomste reisen og miniserien Den umulige reisen fra Helge Hjellands ekspedisjoner. Filmene er solgt til Tv2, DR, YLE, ZDF, Arte, Phoenix og France 5.

 

Les mer om Den fredelige reisen

 

Den lange veien

Produsent: Tore Buvarp
Regi og manuskript: Kari Pettersen og Odd Isungset

Den lange veien, Fenris Film AS, tildeles kr 445 000 til produksjon av dokumentarfilm som ikke er kinofilm.

Dokumentarfilmen handler om barnefordeling/bortføring av barn, et problem som er forholdsmessig lite belyst i Norge. De personlige konsekvensene for både barn og foreldre er meget store. Samtidig er rettssystemet i liten grad i stand til å kunne løse flokene.

 

Les mer om Den lange veien

Den store klimabløffen

Produsent, manus og regi: Erling Borgen

Borgen Production As får 800 000 kroner i produksjonstilskudd til tv-dokumentarserien Den store klimabløffen.

"Fire programmer om norsk avlat i klimaets navn" er undertittelen på Erling Borgens serie om kjøp og salg av CO2-kvoter. Serien vil avdekke hvordan lille, rike Norge kan unngå å bli stilt til ansvar for økt utslipp av CO2 ved å kjøpe CO2-kvoter i andre land – fortrinnsvis utviklingsland. Den store klimabløffen vil rette et kritisk søkelys mot norske myndigheters klimapolitikk, og se nærmere på det internasjonale spillet og handelen med CO2-kvoter og miljø. Serien har tidligere mottatt 350 000 kroner i utviklingstilskudd, og skal sendes på NRK i 2012.

 

Les mer om Den store klimabløffen

Døden

Produsenter: Lars Løge og Jonny Holmvåg,
Manuskript: Eivind Tolås,
Regissør: Eivind Tolås m.fl.

Døden, Flimmer Film AS, er tildelt kr 1 075 000 kr til produksjon av tv-serie dokumentar.

Serie på fem timeslange programmer om døden. Serien skal på en underfundig og morsom – og tidvis uventet måte – vise hva døden er, og kan være. Døden er noe alle stilles overfor, og en dokumentarserie om dette tabubelagte begrepet vil utfordre skremselsbildene forbundet med døden.

 

Les mer om Døden

Law of the Jungle

Produsent: Tore Buvarp (norsk co-produsent)
Manuskript: Hans La Cour
Regissør: Micael Christoffersen

Law of the jungle, Fenris Film AS, er tildelt kr 275 000 til produksjon av dokumentarfilm som ikke er kinofilm.

José Fachin er en ung jeger som bor dypt inne i den delen av Amazonas som ligger i Peru. Dokumentaren føler ham tett for å se hva som skjer med Fachin og hans folk når et europeisk oljeselskap etablerer seg og begynner å utvinne olje i deres område. PlusPetrol framstår som et Argentinsk/ Kinesisk selskap, men det viser seg å være kontrollert fra Holland med hovedkontor i Amsterdam. I Amazonas blir urfolket plaget, truet, drept i selskapets jakt på olje. Filmens helter, José Fanchin, Marco Polo og Jorge Tacuri, blir tiltalt i rettssaker som blir satt i gang mot dem. Men de slår tilbake ved selv å etterforske forbindelser mellom oljeselskapet og myndighetene. Nettet snører seg rundt aktivistene når de selv blir anklaget for vold og drap.

 

Les mer om Law of the jungle

No friends but the mountains

Produsent: Kjetil Johnsen
Manuskript og regi: Ola Haram, Øyvind Lien Eknes

Novemberfilm er tildelt produksjonstilskudd til dokumentarfilmen No friends but the mountains.

Dokumentaren No friends but the mountains skildrer en “glemt” pågående konflikt i Midt-Østen – der kurdiske kvinner og menn i snart 30 år har kjempet side om side i fjellene i Nord-Irak mot det tyrkiske militæret. Filmen ønsker å fokusere på kvinnens rolle i PKK og det kurdiske samfunnet. Gjennom hovedpersonen Avans perspektiv vil filmen ta for seg kurdernes kamp, historie og samhold. Ledet av Avan reiser en gruppe kurdiske ungdommer fra Skandinavia til Irak for å lære sin historie og kultur å kjenne. I møtet med krigens sanne ansikt vil ungdommene være tvunget til å ta et oppgjør med seg selv og sine verdier. Filmen vil utforske hvorfor flere unge europeiske kurdere, som fremmedgjort av det vestlige samfunns- og levesett, velger å reise i stedet for å bli igjen i trygge Europa.

 

Les mer om No friends but the mountains

Padre Fortea – eksorsisten

Produsent: Christian Falch
Regi: Fredrik Horn Akselsen
Manuskript: Fredrik Horn Akselsen, Christian Falch

Gammaglimt Videoproduksjon AS får 840 000 i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Padre Fortea – eksorsisten.

Filmen forteller om José Antonio Fortea, som er en av de få ”autoriserte” eksorsister i den katolske kirke. Mennesker som har følt seg besatt av onde makter har eksistert til alle tider, men kanskje mer forbausende er det at djevelutdrivelse også foretas i dag. Padre Fortea har verden som sitt arbeidsfelt, og i Sør-Amerika kan han samle titusenvis av tilhengere. Filmen vil følge eksorsisten på reise rundt i verden, og samtidig gi innblikk i hans arbeidsmetoder. Dokumentaren har tidligere mottatt 200 000 kroner i utviklingstilskudd.

 

Les mer om Pader Fortea – eksorsisten

Polonia

Produsent: Hilde Skofteland
Manuskript og regi: Gunhild Gjølstad
TV-kanal: TV Norge

Skofteland Film er tildelt 150 000 kroner i utviklingstilskudd til dokumentarserien Polonia.

Polonia er en dokumentarserie om polakker i Norge – om menneskene bak vår billige arbeidskraft og deres kamp for et bedre liv. Hvem er de polske gjestearbeiderne? Hvorfor er de kommet til Norge, og vil de bosette seg her for godt? Skaperne av Et lite stykke Thailand tar for seg disse spørsmålene i en serie på 8 x 45 minutter.

 

Les mer om Polonia

RekonstruksjoNå

Produsent: Kristine Ann Skaret
Regi og manuskript: Charlotte Rødher Tvedt

Medieoperatørene er tildelt 750 000 kroner til dokumentarfilmen RekonstruksjoNå. Filmen får tilskudd under ordningen Nye veier til dokumentarfilm, og har tidligere fått 150 000 kroner i utviklingstilskudd.

RekonstruksjoNå skal bli en rundt 30 minutter lang dokumentarfilm som forsker på å gjenskape øyeblikk gjennom subjektiv rekonstruksjon. Filmen handler om personlige og emosjonelle hendelser i fortid, og hvilke opplevelser og minner de involverte sitter igjen med. Dette handler om hvordan vi behandler hendelser i nær familie selektivt og kreativt. Om hvordan ulike personer husker og oppfatter felles hendelser ulikt. Om hva som sitter igjen i kroppen av sterke inntrykk og helt forskjellige oppfatninger om hva som egentlig skjedde der og da – og konsekvensene av dette for de involverte.

Les mer om RekonstruksjoNÅ

The Punk Syndrome

Produsenter: Sami Jahnukainen/ Carsten Aanonsen
Manuskript: Jukka Kärkkäinen, J-P Passi og Sami Jahnukainen
Regissør: Jukka Kärkkäinen

The Punk Syndrome, Indie film AS, tildeles 450 000 kr til co-produksjon.

The Punk Syndrome er en hjertevarm, støyende, morsom og gal film om fire finske punkmusikere. At de fire er utviklingshemmede har ikke stor betydning i filmen, da det som driver både historien og hovedpersonene, er deres felles lidenskap og bandet de har sammen. Pertti Kurikan Nimipäivät hovedpersonen og de andre musikerne er sympatiske, sterke personligheter som reiser ut på punk -turné i Europa og blir til sin egen overraskelse mottatt som stjerner. Filmen viser bandmedlemmenes opprør mot det etablerte musikkmiljøet og samfunnets fordommer.

 

Les mer om The Punk Syndrome

 

Tvillingsøstrene

Produsent, manus og regi: Mona Friis Bertheussen

Moment film er tildelt 1090 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Tvillingsøstrene.

Tvillingsøstrene er en fascinerende historie om eneggede tvillinger som vokser opp i to vidt forskjellige miljø – den ene jenta i en millionby i USA og den andre i en vestlandsbygd i Norge. Hva betyr arv? Hva betyr miljø? Og hvordan er det å vokse opp å vite at du har en tvillingsøster på andre siden av jordkloden? Filmen skal bli en 50 minutter lang dokumentar, som er planlagt ferdigstilt i mars 2012. Den har tidligere mottatt 180 000 kroner i utviklingstilskudd.

 

Les mer om Tvillingsøstrene

 

De forurettede

Produsent: Ingrid Wevang
Regi og manuskript: Bjørn Engvik


De forurettede, av Bjørn Engvik, tildeles 738 000 kr innenfor Nye veier til dokumentar.

En fargerik verden krever ulikheter i mening, ytring og kulturelle uttrykk. Et sunt samfunn må tåle sterke, noen ganger ekstreme ytringer. Og et sunt menneske må tåle krenkelser. Ingen har rette til å føle seg ukrenket i det mangfoldige, demokratiske samfunnet vi ønsker." Dette er de definerte målsetninger for De forurettede, en film som ønsker å gi et bredt bilde av sensur, ytringer og krenkelser belyst gjennom et utvalg hendelser i perioden 1920-2010.

 

Les mer om De forurettede

INTERAKTIVE PRODUKSJONER

Amphora
Moondrop DA er tildelt 100 000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Amphora.

Amphora finner sted i en magisk og skyggeteaterinspirert verden. Spilleren vil få sin kreativitet og kløkt utfordret når oppgaver skal løses ved å fritt sette sammen gjenstander fra spillets omgivelser. Magiske krukker kalt amforaer er spillerens bånd til den magiske verdenen og spilleren må beskytte disse mot farlige skapninger, naturlige katastrofer og feller.

 

Les mer om Amphora

Oliver & Spike Dimensjonshopperne
Rock Pocket AS er tildelt 800 000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Oliver & Spike Dimensjonshoppere.

Oliver & Spike Dimensjonshoppere er et episodebasert eventyrspill hvor den grunnleggende idéen går ut på at det finnes flere utgaver av samme spillverden som kalles dimensjoner. Disse alternative dimensjonene vil ha samme form, men ellers være veldig ulike. Vi følger Oliver, en gutt med spesielle evner, og hans trofaste venn; hunden Spike. Oliver kom bort fra sine foreldre som liten og vi skal følge hans reise gjennom dimensjonene i søken etter svar. Spillet vil ha et innovativt gameplay hvor spillerne vil få leke med alternative virkeligheter, hvor de bruker og bryter newtons lover for å løse trivielle og utfordrende oppgaver.

 

Les mer om Oliver & Spike og Dimensjonshopperne

Pirates of New Horizons
Exit Strategy Entertainment er tildelt 225 000 kroner i utviklingstilskudd til Pirates of New Horizons.

Pirates Of New Horizons er et platformspill der spilleren styrer den unge rompiraten Annha. Hun har nettopp blitt pirat og reiser rundt i det ytre rom på jakt etter skjulte skatter. Spillet kombinerer komplekse tankeoppgaver med utfordrende slåssing, og i skattejakten møter Annha spennende karakterer. Spilleren må ta i bruk ulike typer utstyr for å overkomme vanskeligheter og hindre på veien.

 

Les mer om Pirates of New Horizons

Survivors
Vostopia.com AS er tildelt 1 000 000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Survivors.

Survivors er et webbasert 3D-spill med elementer av utforskning, bygging, kamp og overlevelse. Spillerne må forsvare seg i en leir omringet av fiendtlige organismer i form av planter. For å overleve må spillerne utforske og utvide områdene rundt leiren for å finne flere overlevende etter en invasjon av utenomjordiske vekster. Oppdagelsen av nye og større områder gir bedre grunnlag for å samle ressurser og bygge ting for å forsvare seg mot de ondsinnede plantene.

 

Les mer om Survivors

Vinter i Blåfjell
Ravn Studio AS er tildelt 1 500 000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Vinter i Blåfjell.

Vinter i Blåfjell er et eventyrspill for Nintendo DS basert på Gudny I. Hagens magiske og vakre nisseunivers. Det viser seg at en nissejente med en fremmed luefarge har gjemt seg i Blåfjell. For å hjelpe blånissene til å akseptere Rødnissejenta og alt det nye, skumle hun representerer, befaler Dronning Fjellrose at det skal lages en helt ny blåfarge. Dermed blir spilleren og nisseungene sendt ut på et spennende eventyr der de må utforske både blåfjell og bygda, samle røde og blå bær, og prøve seg på mange morsomme nisseutfordringer.

 

Les mer om Vinter i Blåfjell
 

Wheeling
Ablemagic AS er tildelt 300 000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Wheeling.

Wheeling er actionfylt plattformspill med oppgaver i 2D. Spilleren skal hoppe til og fra plattformer og komme over hindringer med et et lite vesen som heter ‘tisu. Gjennom 3 verdener leter du etter ulike regnbueballer, såkalte Shims. Spilleren får et hjul som hjelp gjennom de ulike verdenene og hindringene. Med hjulet kan spilleren samle små hjelpere kalt Chibs. Hjelperne må brukes for å effektivisere spillingen og løse de ulike oppgavene og utfordringene.

 

Les mer om Wheeling

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

NFI støtter finsk punk og eksorsisme

Eksorsister, finsk punk, klimabløff og døden er noe av tematikken i dokumentarene som har fått støtte fra NFI i denne tildelingsrunden.

NFI melder om tildelingene i en pressemelding. Til sammen 14 dokumentarer og 6 interaktive produksjoner fikk tilskudd i denne tildelingsrunden.

DOKUMENTAR

 

Bak slørene

Produsent: Kjell Eriksen

Bak slørene, as Videomaker, er tildelt kr 840 000 til produksjon av dokumentarfilm som ikke er kinofilm.

Kanskje den mest progressive bevegelsen i Saudi Arabia handler om kvinners frigjøring? – Men hvem er de, bak slørene? Vi møter en kvinne som ble vekket etter et USA-opphold. Hvordan kunne det ha seg at hun i vesten ble behandlet likverdig, men ikke i sitt hjemland – det eneste landet der kvinner ikke har lov til å kjøre bil? Etter det som nå skjer i Tunis, Egypt og Libya er det interessant å få innblikk i ikke minst kvinners liv innenfor de arabiske statene.

 

Les mer om Bak slørene

Bravehearts

Produsenter: Anita Rehoff Larsen/Tone Grøttjord
Manuskript: Kari Anne Moe
Regissør: Kari Anne Moe

Bravehearts, Sant & Usant AS, er tildelt kr 1 435 000 til produksjon av dokumentarfilm som ikke er kinofilm.

Skolevalg er et særnorsk fenomen som vekker internasjonal interesse. Gjennom å følge kandidatene fra de politiske ungdomspartiene vil vi i denne dokumentaren oppleve hvordan unge mennesker utfordres og modnes gjennom en intens valgkamp, samtidig som vi får et godt innblikk i de politiske skillelinjene blant skoleelever.


Les mer om Bravehearts

Den fredelige reisen

Produsent: Arild Mehn-Andersen
Manuskript: Arild Mehn-Andersen og Helge Hjelland
Regissør: Arild Mehn-Andersen

AMEHN production er tildelt 150 000 kroner i utviklingstilskudd til dokumentarfilmen Den fredelige reisen.

Eventyreren Helge Hjelland har foretatt diverse mer eller mindre ekstreme reiser på elver og til lands. Nå skal han legge ut på Den fredelige reisen, i Eufrats hele lengde. Området er rikt på historie, og er regnet som det stedet der den menneskelige sivilisasjon oppstod – i dag en urolig smeltedigel i brytningspunktet mellom tradisjonelt og moderne levesett. Tidligere har AMEHN Production produsert Den grusomste reisen og miniserien Den umulige reisen fra Helge Hjellands ekspedisjoner. Filmene er solgt til Tv2, DR, YLE, ZDF, Arte, Phoenix og France 5.

 

Les mer om Den fredelige reisen

 

Den lange veien

Produsent: Tore Buvarp
Regi og manuskript: Kari Pettersen og Odd Isungset

Den lange veien, Fenris Film AS, tildeles kr 445 000 til produksjon av dokumentarfilm som ikke er kinofilm.

Dokumentarfilmen handler om barnefordeling/bortføring av barn, et problem som er forholdsmessig lite belyst i Norge. De personlige konsekvensene for både barn og foreldre er meget store. Samtidig er rettssystemet i liten grad i stand til å kunne løse flokene.

 

Les mer om Den lange veien

Den store klimabløffen

Produsent, manus og regi: Erling Borgen

Borgen Production As får 800 000 kroner i produksjonstilskudd til tv-dokumentarserien Den store klimabløffen.

"Fire programmer om norsk avlat i klimaets navn" er undertittelen på Erling Borgens serie om kjøp og salg av CO2-kvoter. Serien vil avdekke hvordan lille, rike Norge kan unngå å bli stilt til ansvar for økt utslipp av CO2 ved å kjøpe CO2-kvoter i andre land – fortrinnsvis utviklingsland. Den store klimabløffen vil rette et kritisk søkelys mot norske myndigheters klimapolitikk, og se nærmere på det internasjonale spillet og handelen med CO2-kvoter og miljø. Serien har tidligere mottatt 350 000 kroner i utviklingstilskudd, og skal sendes på NRK i 2012.

 

Les mer om Den store klimabløffen

Døden

Produsenter: Lars Løge og Jonny Holmvåg,
Manuskript: Eivind Tolås,
Regissør: Eivind Tolås m.fl.

Døden, Flimmer Film AS, er tildelt kr 1 075 000 kr til produksjon av tv-serie dokumentar.

Serie på fem timeslange programmer om døden. Serien skal på en underfundig og morsom – og tidvis uventet måte – vise hva døden er, og kan være. Døden er noe alle stilles overfor, og en dokumentarserie om dette tabubelagte begrepet vil utfordre skremselsbildene forbundet med døden.

 

Les mer om Døden

Law of the Jungle

Produsent: Tore Buvarp (norsk co-produsent)
Manuskript: Hans La Cour
Regissør: Micael Christoffersen

Law of the jungle, Fenris Film AS, er tildelt kr 275 000 til produksjon av dokumentarfilm som ikke er kinofilm.

José Fachin er en ung jeger som bor dypt inne i den delen av Amazonas som ligger i Peru. Dokumentaren føler ham tett for å se hva som skjer med Fachin og hans folk når et europeisk oljeselskap etablerer seg og begynner å utvinne olje i deres område. PlusPetrol framstår som et Argentinsk/ Kinesisk selskap, men det viser seg å være kontrollert fra Holland med hovedkontor i Amsterdam. I Amazonas blir urfolket plaget, truet, drept i selskapets jakt på olje. Filmens helter, José Fanchin, Marco Polo og Jorge Tacuri, blir tiltalt i rettssaker som blir satt i gang mot dem. Men de slår tilbake ved selv å etterforske forbindelser mellom oljeselskapet og myndighetene. Nettet snører seg rundt aktivistene når de selv blir anklaget for vold og drap.

 

Les mer om Law of the jungle

No friends but the mountains

Produsent: Kjetil Johnsen
Manuskript og regi: Ola Haram, Øyvind Lien Eknes

Novemberfilm er tildelt produksjonstilskudd til dokumentarfilmen No friends but the mountains.

Dokumentaren No friends but the mountains skildrer en “glemt” pågående konflikt i Midt-Østen – der kurdiske kvinner og menn i snart 30 år har kjempet side om side i fjellene i Nord-Irak mot det tyrkiske militæret. Filmen ønsker å fokusere på kvinnens rolle i PKK og det kurdiske samfunnet. Gjennom hovedpersonen Avans perspektiv vil filmen ta for seg kurdernes kamp, historie og samhold. Ledet av Avan reiser en gruppe kurdiske ungdommer fra Skandinavia til Irak for å lære sin historie og kultur å kjenne. I møtet med krigens sanne ansikt vil ungdommene være tvunget til å ta et oppgjør med seg selv og sine verdier. Filmen vil utforske hvorfor flere unge europeiske kurdere, som fremmedgjort av det vestlige samfunns- og levesett, velger å reise i stedet for å bli igjen i trygge Europa.

 

Les mer om No friends but the mountains

Padre Fortea – eksorsisten

Produsent: Christian Falch
Regi: Fredrik Horn Akselsen
Manuskript: Fredrik Horn Akselsen, Christian Falch

Gammaglimt Videoproduksjon AS får 840 000 i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Padre Fortea – eksorsisten.

Filmen forteller om José Antonio Fortea, som er en av de få ”autoriserte” eksorsister i den katolske kirke. Mennesker som har følt seg besatt av onde makter har eksistert til alle tider, men kanskje mer forbausende er det at djevelutdrivelse også foretas i dag. Padre Fortea har verden som sitt arbeidsfelt, og i Sør-Amerika kan han samle titusenvis av tilhengere. Filmen vil følge eksorsisten på reise rundt i verden, og samtidig gi innblikk i hans arbeidsmetoder. Dokumentaren har tidligere mottatt 200 000 kroner i utviklingstilskudd.

 

Les mer om Pader Fortea – eksorsisten

Polonia

Produsent: Hilde Skofteland
Manuskript og regi: Gunhild Gjølstad
TV-kanal: TV Norge

Skofteland Film er tildelt 150 000 kroner i utviklingstilskudd til dokumentarserien Polonia.

Polonia er en dokumentarserie om polakker i Norge – om menneskene bak vår billige arbeidskraft og deres kamp for et bedre liv. Hvem er de polske gjestearbeiderne? Hvorfor er de kommet til Norge, og vil de bosette seg her for godt? Skaperne av Et lite stykke Thailand tar for seg disse spørsmålene i en serie på 8 x 45 minutter.

 

Les mer om Polonia

RekonstruksjoNå

Produsent: Kristine Ann Skaret
Regi og manuskript: Charlotte Rødher Tvedt

Medieoperatørene er tildelt 750 000 kroner til dokumentarfilmen RekonstruksjoNå. Filmen får tilskudd under ordningen Nye veier til dokumentarfilm, og har tidligere fått 150 000 kroner i utviklingstilskudd.

RekonstruksjoNå skal bli en rundt 30 minutter lang dokumentarfilm som forsker på å gjenskape øyeblikk gjennom subjektiv rekonstruksjon. Filmen handler om personlige og emosjonelle hendelser i fortid, og hvilke opplevelser og minner de involverte sitter igjen med. Dette handler om hvordan vi behandler hendelser i nær familie selektivt og kreativt. Om hvordan ulike personer husker og oppfatter felles hendelser ulikt. Om hva som sitter igjen i kroppen av sterke inntrykk og helt forskjellige oppfatninger om hva som egentlig skjedde der og da – og konsekvensene av dette for de involverte.

Les mer om RekonstruksjoNÅ

The Punk Syndrome

Produsenter: Sami Jahnukainen/ Carsten Aanonsen
Manuskript: Jukka Kärkkäinen, J-P Passi og Sami Jahnukainen
Regissør: Jukka Kärkkäinen

The Punk Syndrome, Indie film AS, tildeles 450 000 kr til co-produksjon.

The Punk Syndrome er en hjertevarm, støyende, morsom og gal film om fire finske punkmusikere. At de fire er utviklingshemmede har ikke stor betydning i filmen, da det som driver både historien og hovedpersonene, er deres felles lidenskap og bandet de har sammen. Pertti Kurikan Nimipäivät hovedpersonen og de andre musikerne er sympatiske, sterke personligheter som reiser ut på punk -turné i Europa og blir til sin egen overraskelse mottatt som stjerner. Filmen viser bandmedlemmenes opprør mot det etablerte musikkmiljøet og samfunnets fordommer.

 

Les mer om The Punk Syndrome

 

Tvillingsøstrene

Produsent, manus og regi: Mona Friis Bertheussen

Moment film er tildelt 1090 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Tvillingsøstrene.

Tvillingsøstrene er en fascinerende historie om eneggede tvillinger som vokser opp i to vidt forskjellige miljø – den ene jenta i en millionby i USA og den andre i en vestlandsbygd i Norge. Hva betyr arv? Hva betyr miljø? Og hvordan er det å vokse opp å vite at du har en tvillingsøster på andre siden av jordkloden? Filmen skal bli en 50 minutter lang dokumentar, som er planlagt ferdigstilt i mars 2012. Den har tidligere mottatt 180 000 kroner i utviklingstilskudd.

 

Les mer om Tvillingsøstrene

 

De forurettede

Produsent: Ingrid Wevang
Regi og manuskript: Bjørn Engvik


De forurettede, av Bjørn Engvik, tildeles 738 000 kr innenfor Nye veier til dokumentar.

En fargerik verden krever ulikheter i mening, ytring og kulturelle uttrykk. Et sunt samfunn må tåle sterke, noen ganger ekstreme ytringer. Og et sunt menneske må tåle krenkelser. Ingen har rette til å føle seg ukrenket i det mangfoldige, demokratiske samfunnet vi ønsker." Dette er de definerte målsetninger for De forurettede, en film som ønsker å gi et bredt bilde av sensur, ytringer og krenkelser belyst gjennom et utvalg hendelser i perioden 1920-2010.

 

Les mer om De forurettede

INTERAKTIVE PRODUKSJONER

Amphora
Moondrop DA er tildelt 100 000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Amphora.

Amphora finner sted i en magisk og skyggeteaterinspirert verden. Spilleren vil få sin kreativitet og kløkt utfordret når oppgaver skal løses ved å fritt sette sammen gjenstander fra spillets omgivelser. Magiske krukker kalt amforaer er spillerens bånd til den magiske verdenen og spilleren må beskytte disse mot farlige skapninger, naturlige katastrofer og feller.

 

Les mer om Amphora

Oliver & Spike Dimensjonshopperne
Rock Pocket AS er tildelt 800 000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Oliver & Spike Dimensjonshoppere.

Oliver & Spike Dimensjonshoppere er et episodebasert eventyrspill hvor den grunnleggende idéen går ut på at det finnes flere utgaver av samme spillverden som kalles dimensjoner. Disse alternative dimensjonene vil ha samme form, men ellers være veldig ulike. Vi følger Oliver, en gutt med spesielle evner, og hans trofaste venn; hunden Spike. Oliver kom bort fra sine foreldre som liten og vi skal følge hans reise gjennom dimensjonene i søken etter svar. Spillet vil ha et innovativt gameplay hvor spillerne vil få leke med alternative virkeligheter, hvor de bruker og bryter newtons lover for å løse trivielle og utfordrende oppgaver.

 

Les mer om Oliver & Spike og Dimensjonshopperne

Pirates of New Horizons
Exit Strategy Entertainment er tildelt 225 000 kroner i utviklingstilskudd til Pirates of New Horizons.

Pirates Of New Horizons er et platformspill der spilleren styrer den unge rompiraten Annha. Hun har nettopp blitt pirat og reiser rundt i det ytre rom på jakt etter skjulte skatter. Spillet kombinerer komplekse tankeoppgaver med utfordrende slåssing, og i skattejakten møter Annha spennende karakterer. Spilleren må ta i bruk ulike typer utstyr for å overkomme vanskeligheter og hindre på veien.

 

Les mer om Pirates of New Horizons

Survivors
Vostopia.com AS er tildelt 1 000 000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Survivors.

Survivors er et webbasert 3D-spill med elementer av utforskning, bygging, kamp og overlevelse. Spillerne må forsvare seg i en leir omringet av fiendtlige organismer i form av planter. For å overleve må spillerne utforske og utvide områdene rundt leiren for å finne flere overlevende etter en invasjon av utenomjordiske vekster. Oppdagelsen av nye og større områder gir bedre grunnlag for å samle ressurser og bygge ting for å forsvare seg mot de ondsinnede plantene.

 

Les mer om Survivors

Vinter i Blåfjell
Ravn Studio AS er tildelt 1 500 000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Vinter i Blåfjell.

Vinter i Blåfjell er et eventyrspill for Nintendo DS basert på Gudny I. Hagens magiske og vakre nisseunivers. Det viser seg at en nissejente med en fremmed luefarge har gjemt seg i Blåfjell. For å hjelpe blånissene til å akseptere Rødnissejenta og alt det nye, skumle hun representerer, befaler Dronning Fjellrose at det skal lages en helt ny blåfarge. Dermed blir spilleren og nisseungene sendt ut på et spennende eventyr der de må utforske både blåfjell og bygda, samle røde og blå bær, og prøve seg på mange morsomme nisseutfordringer.

 

Les mer om Vinter i Blåfjell
 

Wheeling
Ablemagic AS er tildelt 300 000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Wheeling.

Wheeling er actionfylt plattformspill med oppgaver i 2D. Spilleren skal hoppe til og fra plattformer og komme over hindringer med et et lite vesen som heter ‘tisu. Gjennom 3 verdener leter du etter ulike regnbueballer, såkalte Shims. Spilleren får et hjul som hjelp gjennom de ulike verdenene og hindringene. Med hjulet kan spilleren samle små hjelpere kalt Chibs. Hjelperne må brukes for å effektivisere spillingen og løse de ulike oppgavene og utfordringene.

 

Les mer om Wheeling

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY