Nytt blått lerret

Blått lerret er tilbake 9. mars med et program som fokuserer på tre høyst originale filmproduksjoner og blant annet tre nye spillefilmdebutanter.

 

EXTERIORS er regissert av debutant Marie Kristiansen og Patrik Syversen (Rovdyr, Prowl). Filmen forteller om to unge skuespillere, fra henholdsvis Norge og England som har reist til Hollywood for prøve å få en rolle. Vi møter de to i forberedelsene til en audition, samtidig som begge har kjærlighetsforhold som er i ferd med å gå i oppløsning. Exteriors er en film som er skutt med et rått og direkte filmspråk, der den pendler mellom de to jentene, deres to samboere og en auditionsituasjon. Den unge norske skuespillerinnen spilles av nykommeren Gitte Witt. I andre sentrale roller finner vi Allan Hyde, Ruta Gedmintas og Joshua Bowman (True Blood).

Filmen har norsk kinopremiere 25.03.2011.

 

UMEÅ4EVER er Geir Grenis spillefilmdebut. Greni har tidligere laget en rekke kortfilmer som har utmerket seg med en tilbakelent humor som grenser mot det svarte. I denne filmen møter vi Stian på 33 år. Han har lenge slitt med damer, men har ikke helt gitt opp. Men selv om han senker kravene og blir kjæreste med Stine, så går nok en gang forholdet i stykker. Hans foreldre har ingen medfølelse og bestekompisen Anders nyter mer respekt enn ham selv i barndomshjemmet. Stian bestemmer seg for å dra på en lengre reise, for å treffe Robyn, ei jente han traff i Umeå for 17 år siden. Anders blir med på turen… Hovedrollene spilles av Sondre Krogtoft Larsen og Vegar Hoel. I andre roller finner vi bl.a. Fridtjof Såheim, Marika Lagerkrantz og Jon Skolmen.

Filmen har norsk kinopremiere 01.04.2011.

 

 

HJELP VI ER I FILMBRANSJEN er en komedie laget av debutant Ninni Bull Robsahm og Patrik Syversen. Filmen tar utgangspkt i et filmprosjekt som egentlig ikke skulle vært laget, men som likefullt presser seg fram mot alle odds. Vi møter her Glenn som er blitt dumpet av kjæresten, og hans nærmeste venner som prøver å muntre ham opp med å lage en falsk audition til en ikke-eksisterende film der man kan lokke nye potensielle kjærester til Glenn. Og Glenn møter sin Linda, men sakte men sikkert blir filmprosjektet mer alvorlig når man skal nærme seg en faktisk innspilling. Det hjelper heller ikke at Lindas stenrike far er villig til å putte privatkapital i prosjektet. I denne harselasen over norsk filmvirkelighet møter vi Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson fra Torsdagskveld i Nydalen samt Jenny Skavlan, Stig Frode Henriksen og Stein Johan Grieg Halvorsen og mange, mange, kjente filmfjes….

Filmen har norsk kinopremiere 29.07.2011.

 

Det vises lengre klipp fra alle filmene. Kortfilmer vises i sin helhet.

Programleder er, Kalle Løchen.

Dørene åpner kl. 19.30. Programstart ca kl 20.00.

DJ & bar hele kvelden.

Inngang: kr 60,- i døra/ eller på forhånd via Billettservice (Narvesen, 7-Eleven)

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo.

Norsk filminstitutt er ansvarlig produsent for arrangementet.

 

Blått Lerret er forøvrig støttet Norske film- og tv- produsenters forening, Norsk filmforbund, Storyline Studios, S-film v/ Film&Kino og Rushprint.

 

Produsent er Arild Støfring, Filmevent.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nytt blått lerret

Blått lerret er tilbake 9. mars med et program som fokuserer på tre høyst originale filmproduksjoner og blant annet tre nye spillefilmdebutanter.

 

EXTERIORS er regissert av debutant Marie Kristiansen og Patrik Syversen (Rovdyr, Prowl). Filmen forteller om to unge skuespillere, fra henholdsvis Norge og England som har reist til Hollywood for prøve å få en rolle. Vi møter de to i forberedelsene til en audition, samtidig som begge har kjærlighetsforhold som er i ferd med å gå i oppløsning. Exteriors er en film som er skutt med et rått og direkte filmspråk, der den pendler mellom de to jentene, deres to samboere og en auditionsituasjon. Den unge norske skuespillerinnen spilles av nykommeren Gitte Witt. I andre sentrale roller finner vi Allan Hyde, Ruta Gedmintas og Joshua Bowman (True Blood).

Filmen har norsk kinopremiere 25.03.2011.

 

UMEÅ4EVER er Geir Grenis spillefilmdebut. Greni har tidligere laget en rekke kortfilmer som har utmerket seg med en tilbakelent humor som grenser mot det svarte. I denne filmen møter vi Stian på 33 år. Han har lenge slitt med damer, men har ikke helt gitt opp. Men selv om han senker kravene og blir kjæreste med Stine, så går nok en gang forholdet i stykker. Hans foreldre har ingen medfølelse og bestekompisen Anders nyter mer respekt enn ham selv i barndomshjemmet. Stian bestemmer seg for å dra på en lengre reise, for å treffe Robyn, ei jente han traff i Umeå for 17 år siden. Anders blir med på turen… Hovedrollene spilles av Sondre Krogtoft Larsen og Vegar Hoel. I andre roller finner vi bl.a. Fridtjof Såheim, Marika Lagerkrantz og Jon Skolmen.

Filmen har norsk kinopremiere 01.04.2011.

 

 

HJELP VI ER I FILMBRANSJEN er en komedie laget av debutant Ninni Bull Robsahm og Patrik Syversen. Filmen tar utgangspkt i et filmprosjekt som egentlig ikke skulle vært laget, men som likefullt presser seg fram mot alle odds. Vi møter her Glenn som er blitt dumpet av kjæresten, og hans nærmeste venner som prøver å muntre ham opp med å lage en falsk audition til en ikke-eksisterende film der man kan lokke nye potensielle kjærester til Glenn. Og Glenn møter sin Linda, men sakte men sikkert blir filmprosjektet mer alvorlig når man skal nærme seg en faktisk innspilling. Det hjelper heller ikke at Lindas stenrike far er villig til å putte privatkapital i prosjektet. I denne harselasen over norsk filmvirkelighet møter vi Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson fra Torsdagskveld i Nydalen samt Jenny Skavlan, Stig Frode Henriksen og Stein Johan Grieg Halvorsen og mange, mange, kjente filmfjes….

Filmen har norsk kinopremiere 29.07.2011.

 

Det vises lengre klipp fra alle filmene. Kortfilmer vises i sin helhet.

Programleder er, Kalle Løchen.

Dørene åpner kl. 19.30. Programstart ca kl 20.00.

DJ & bar hele kvelden.

Inngang: kr 60,- i døra/ eller på forhånd via Billettservice (Narvesen, 7-Eleven)

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteatret Scene i Oslo.

Norsk filminstitutt er ansvarlig produsent for arrangementet.

 

Blått Lerret er forøvrig støttet Norske film- og tv- produsenters forening, Norsk filmforbund, Storyline Studios, S-film v/ Film&Kino og Rushprint.

 

Produsent er Arild Støfring, Filmevent.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY