Tilskudd til Johnsen og Skjoldbjærg

Nye filmer fra Sara Johnsen og Erik Skjoldbjærg er blant prosjektene som  har fått produksjonstilskudd.

NFI melder om tilskuddene i en pressemelding. I alt fikk syv kinofilmer og 3 tv-serier tilskudd i denne tildelingsrunden.

 

KINOFILM:

DET VIKTIGSTE ER FORBI
Regissør: Sara Johnsen
Manusforfatter: Sara Johnsen

 

Janne møter William som hun var kjæreste med som ung og forlater sin samboer for å tilbringe sommeren med William. Senere på høsten, langt inne i urskogen, finner en kanopadler ved en tilfeldighet Janne igjen. Hun er svært medtatt og sammen med henne ligger to døde menn.

 

Produksjonsselskapet 4 ½ Fiksjon AS får kroner 13 000 000 kroner i produksjonstilskudd til filmen Det viktigste er forbi.

LES MER

 

GÅTEN RAGNAROK
Regissør: Mikkel B. Sandemose
Manusforfatter: John Kåre Raake

 

Gåten Ragnarok er en eventyrfilm, som tar oss tilbake til år 833 hvor vi møter en gruppe vikinger som er i ferd med å innta en russisk landsby. Over tusen år senere finner en arkeolog ut at Osebergskipet skjuler en hemmelighet som ingen har visst om. Gamle runer skal vise seg å få ny mening. Kanskje er ikke Osebergskipet den vikinggraven vi alltid har trodd? Kanskje skjuler den et budskap fra fortiden?

 

Produksjonsselskapet Fantefilm Fiksjon AS får 14 950 000 kr i produksjonstilskudd til filmen Gåten Ragnarok etter markedsvurdering

LES MER

HJELP
Regissør: Dag Johan Haugerud
Manusforfatter: Dag Johan Haugerud

 

Hjelp er en tragikomedie om menneskelige forskjeller. Tre mennesker med hver sine særegenheter rammes hardt i det de blir tvunget til å foreta valg de ikke ønsker å ta. Det som kan virke trivielt i den enes liv, kan utløse en eksistensiell krise i den andres liv.

Produksjonsselskapet Motlys AS får kroner 8 645 000 kroner i produksjonstilskudd til filmen Hjelp etter kunstnerisk vurdering.

LES MER 

 

KOMPANI ORHEIM
Regissør: Arild Andresen
Manusforfatter: Arild Andresen og Lars Gudmestad, basert på Tore Renbergs roman.

 

Kompani Orheim er tredje og avsluttende film i trilogien om Jarle Klepp. Den unge Jarle Orheim har en voldsom vilje til å gjøre det beste ut av den verden han lever i: Han forelsker seg med stor kraft i jentene, han blir anitrasist og feminist, og popmusikken tar aldri ferie. Men en dag bytter Jarle etternavn. Han vil ikke hete Jarle Orheim lenger – nå heter han Jarle Klepp. Hva var det som hendte med Kompani Orheim?

 

Produksjonsselskapet Motlys AS får 11 700 000 kr i produksjonstilskudd til filmen Kompani Orheim etter kunstnerisk vurdering.

LES MER
 

PIONER
Regissør: Erik Skjoldbjærg
Manusforfattere: Hans Gunnarsson, Kathrine Valen Zeiner og Cathinka Nicolaysen

 

Pioner er en konspirasjonsthriller fra starten av oljeeventyret. Nordsjødykker Peder er besatt av tanken på å nå bunnen av Norskehavet. Han og broren Knut har den disiplin, styrke og eventyrlyst som skal til i verdens desidert farligste yrke. Et forsøksdykk til over 500 meter sammenlignes med Norges månelanding, og skal overbevise skeptikerne om at en rørledning inn til Norskekysten kan legges. For Peder er ikke spørsmålet om det er mulig, men hvem som får delta. En ulykke vender imidlertid alt på hodet.

 

Produksjonsselskapet Friland Produksjon AS får 12 800 000 kr i produksjonstilskudd til filmen Pioner etter konsulentvurdering.

LES MER
 

REISEN TIL JULESTJERNEN
Regissør: Nils Gaup
Manusforfatter: Kamilla Krogsveen

 

Flere generasjoner har Reisen til julestjernen som sin viktigste julehistorie og forberedelse til høytiden. Sverre Brandts skuespill hadde urpremiere andre juledag 1924. Siden den gang har historien om Sonja som jakter på julestjernen blitt spilt jevnlig både i inn og utland frem til i dag, og er en tidløs klassiker.

 

Produksjonsselskapet Moskus film AS får 12 000 000 kr i produksjonstilskudd til filmen Reisen til julestjernen etter markedsvurdering.

LES MER

THERESIENSTADT REQUIEM
Regissør: Vibeke Idsøe
Manusforfatter: Vibeke Idsøe

 

Theresienstadt Requiem er basert på en sann hendelse om den tsjekkiske dirigenten Raphael Schächters besettelse av å få fremført Verdis Requiem i Theresienstadt. Ghettoen nord for Praha var skapt av tyskerne for å vise resten av verden at det ikke skjedde noe galt med jødene som ble deportert fra sine hjemland. I realiteten var det en mellomstasjon på veien til Auschwitz. I Theresienstadt hadde nazistene samlet jødiske kunstnere fra hele Europa. Denne historien om en av de mest bemerkelsesverdige kulturelle begivenhetene under annen verdenskrig fortelles gjennom øynene til den 12 år gamle danske gutten Adam.

 

Produksjonsselskapet Filmkameratene AS får 9 500 000 kr i produksjonstilskudd til filmen Theresienstadt Requiem etter kunstnerisk vurdering.

LES MER

 

FJERNSYNSERIER:

 

HALVBROREN
Regissør: Per Olav Sørensen
Manusforfatter: Mette M. Bølstad

 

Halvbroren basert på Lars Saabye Christensens roman, er en familiesaga over fire generasjoner i det 20. århundre, fortalt gjennom historien til Barnum Nilsen. Barnum vokser opp i etterkrigstidens Oslo sammen med sin eldre halvbror Fred i et hjem dominert av tre generasjoner kvinner –– moren Vera, hennes mor Boletta og familiematriarken Den Gamle. Kortvokste Barnum er selv sønn av klovnen og kremmeren Arnold, mens tause og hemmelighetsfulle Fred, som ble unnfanget i en voldtekt på Frigjøringsdagen 1945, ikke vet hvem faren hans er.

 

Monster film AS er tildelt 9 500 000 kroner i produksjonstilskudd til tv-dramaserien Halvbroren.

LES MER

HELLFJORD
Regissør: Tommy Wirkola m.fl
Manusforfatter: Tommy Wirkola, Stig Frode Henriksen og Zahid Ali

 

Hellfjord er en TV-dramaserie på 7 x 30 min, som beskrives osm «Himmelblå på syre», med en dash Twin Peaks. Politimannen Salmander (Zahid Ali) forårsaker en politihests død på 17. mai i Oslo, og blir tvangsforflyttet til "det lille rottehølet" Hellfjord i Finnmark. En søring med pakistansk-etnisk bakgrunn, møter Nord-Norge. Dette er utgangspunktet for serien, som skal inneholde store doser humor i tillegg til å være spennende, idyllisk og skummel.

 

Tappeluft Pictures er tildelt 3 000 000 kroner i produksjonstilskudd til TV-serien Hellfjord.

LES MER

 

LILYHAMMER
Regissører: Simen Alsvik, Geir Henning Hopland m. fl.
Manuskript: Anne Bjørnstad, Eilif Skodvin

 

Lilyhammer er en humoristisk spenningsserie om Frank Tagliano, et tidligere medlem av New York-mafiaen. Etter å ha tystet i en rettssak i USA blir han omplassert til Lillehammer gjennom vitnebeskyttelsesprogrammet til FBI. Frank Tagliano ble bergtatt av Lillehammer da han så tv-bildene fra OL i 94, og velger derfor å starte sitt nye liv her.


Rubicon TV er tildelt 3 000 000 kroner i produksjonstilskudd til tv-serien Lilyhammer.

LES MER

1 kommentar til Tilskudd til Johnsen og Skjoldbjærg

  1. Reisen til julestjernen? Men vi har jo allerede en klassisk film av den historien. Kan ikke Gaup gjøre noe som vi ikke har sett før i stedet? Blir sikkert bra likevel.
    Så er jeg kjempespent på action eventyret «Gåten Ragnarock». En sjanger vi ikke har mye av i Norge. Håper den blir underholdende. Den bare må jeg se. Erik Skjoldbergs nye triller blir sikkert utmerket, akkurat som de pleier å være. Filmstøtten i år ser i det hele tatt skikkelig lovende ut for oss publikumere.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tilskudd til Johnsen og Skjoldbjærg

Nye filmer fra Sara Johnsen og Erik Skjoldbjærg er blant prosjektene som  har fått produksjonstilskudd.

NFI melder om tilskuddene i en pressemelding. I alt fikk syv kinofilmer og 3 tv-serier tilskudd i denne tildelingsrunden.

 

KINOFILM:

DET VIKTIGSTE ER FORBI
Regissør: Sara Johnsen
Manusforfatter: Sara Johnsen

 

Janne møter William som hun var kjæreste med som ung og forlater sin samboer for å tilbringe sommeren med William. Senere på høsten, langt inne i urskogen, finner en kanopadler ved en tilfeldighet Janne igjen. Hun er svært medtatt og sammen med henne ligger to døde menn.

 

Produksjonsselskapet 4 ½ Fiksjon AS får kroner 13 000 000 kroner i produksjonstilskudd til filmen Det viktigste er forbi.

LES MER

 

GÅTEN RAGNAROK
Regissør: Mikkel B. Sandemose
Manusforfatter: John Kåre Raake

 

Gåten Ragnarok er en eventyrfilm, som tar oss tilbake til år 833 hvor vi møter en gruppe vikinger som er i ferd med å innta en russisk landsby. Over tusen år senere finner en arkeolog ut at Osebergskipet skjuler en hemmelighet som ingen har visst om. Gamle runer skal vise seg å få ny mening. Kanskje er ikke Osebergskipet den vikinggraven vi alltid har trodd? Kanskje skjuler den et budskap fra fortiden?

 

Produksjonsselskapet Fantefilm Fiksjon AS får 14 950 000 kr i produksjonstilskudd til filmen Gåten Ragnarok etter markedsvurdering

LES MER

HJELP
Regissør: Dag Johan Haugerud
Manusforfatter: Dag Johan Haugerud

 

Hjelp er en tragikomedie om menneskelige forskjeller. Tre mennesker med hver sine særegenheter rammes hardt i det de blir tvunget til å foreta valg de ikke ønsker å ta. Det som kan virke trivielt i den enes liv, kan utløse en eksistensiell krise i den andres liv.

Produksjonsselskapet Motlys AS får kroner 8 645 000 kroner i produksjonstilskudd til filmen Hjelp etter kunstnerisk vurdering.

LES MER 

 

KOMPANI ORHEIM
Regissør: Arild Andresen
Manusforfatter: Arild Andresen og Lars Gudmestad, basert på Tore Renbergs roman.

 

Kompani Orheim er tredje og avsluttende film i trilogien om Jarle Klepp. Den unge Jarle Orheim har en voldsom vilje til å gjøre det beste ut av den verden han lever i: Han forelsker seg med stor kraft i jentene, han blir anitrasist og feminist, og popmusikken tar aldri ferie. Men en dag bytter Jarle etternavn. Han vil ikke hete Jarle Orheim lenger – nå heter han Jarle Klepp. Hva var det som hendte med Kompani Orheim?

 

Produksjonsselskapet Motlys AS får 11 700 000 kr i produksjonstilskudd til filmen Kompani Orheim etter kunstnerisk vurdering.

LES MER
 

PIONER
Regissør: Erik Skjoldbjærg
Manusforfattere: Hans Gunnarsson, Kathrine Valen Zeiner og Cathinka Nicolaysen

 

Pioner er en konspirasjonsthriller fra starten av oljeeventyret. Nordsjødykker Peder er besatt av tanken på å nå bunnen av Norskehavet. Han og broren Knut har den disiplin, styrke og eventyrlyst som skal til i verdens desidert farligste yrke. Et forsøksdykk til over 500 meter sammenlignes med Norges månelanding, og skal overbevise skeptikerne om at en rørledning inn til Norskekysten kan legges. For Peder er ikke spørsmålet om det er mulig, men hvem som får delta. En ulykke vender imidlertid alt på hodet.

 

Produksjonsselskapet Friland Produksjon AS får 12 800 000 kr i produksjonstilskudd til filmen Pioner etter konsulentvurdering.

LES MER
 

REISEN TIL JULESTJERNEN
Regissør: Nils Gaup
Manusforfatter: Kamilla Krogsveen

 

Flere generasjoner har Reisen til julestjernen som sin viktigste julehistorie og forberedelse til høytiden. Sverre Brandts skuespill hadde urpremiere andre juledag 1924. Siden den gang har historien om Sonja som jakter på julestjernen blitt spilt jevnlig både i inn og utland frem til i dag, og er en tidløs klassiker.

 

Produksjonsselskapet Moskus film AS får 12 000 000 kr i produksjonstilskudd til filmen Reisen til julestjernen etter markedsvurdering.

LES MER

THERESIENSTADT REQUIEM
Regissør: Vibeke Idsøe
Manusforfatter: Vibeke Idsøe

 

Theresienstadt Requiem er basert på en sann hendelse om den tsjekkiske dirigenten Raphael Schächters besettelse av å få fremført Verdis Requiem i Theresienstadt. Ghettoen nord for Praha var skapt av tyskerne for å vise resten av verden at det ikke skjedde noe galt med jødene som ble deportert fra sine hjemland. I realiteten var det en mellomstasjon på veien til Auschwitz. I Theresienstadt hadde nazistene samlet jødiske kunstnere fra hele Europa. Denne historien om en av de mest bemerkelsesverdige kulturelle begivenhetene under annen verdenskrig fortelles gjennom øynene til den 12 år gamle danske gutten Adam.

 

Produksjonsselskapet Filmkameratene AS får 9 500 000 kr i produksjonstilskudd til filmen Theresienstadt Requiem etter kunstnerisk vurdering.

LES MER

 

FJERNSYNSERIER:

 

HALVBROREN
Regissør: Per Olav Sørensen
Manusforfatter: Mette M. Bølstad

 

Halvbroren basert på Lars Saabye Christensens roman, er en familiesaga over fire generasjoner i det 20. århundre, fortalt gjennom historien til Barnum Nilsen. Barnum vokser opp i etterkrigstidens Oslo sammen med sin eldre halvbror Fred i et hjem dominert av tre generasjoner kvinner –– moren Vera, hennes mor Boletta og familiematriarken Den Gamle. Kortvokste Barnum er selv sønn av klovnen og kremmeren Arnold, mens tause og hemmelighetsfulle Fred, som ble unnfanget i en voldtekt på Frigjøringsdagen 1945, ikke vet hvem faren hans er.

 

Monster film AS er tildelt 9 500 000 kroner i produksjonstilskudd til tv-dramaserien Halvbroren.

LES MER

HELLFJORD
Regissør: Tommy Wirkola m.fl
Manusforfatter: Tommy Wirkola, Stig Frode Henriksen og Zahid Ali

 

Hellfjord er en TV-dramaserie på 7 x 30 min, som beskrives osm «Himmelblå på syre», med en dash Twin Peaks. Politimannen Salmander (Zahid Ali) forårsaker en politihests død på 17. mai i Oslo, og blir tvangsforflyttet til "det lille rottehølet" Hellfjord i Finnmark. En søring med pakistansk-etnisk bakgrunn, møter Nord-Norge. Dette er utgangspunktet for serien, som skal inneholde store doser humor i tillegg til å være spennende, idyllisk og skummel.

 

Tappeluft Pictures er tildelt 3 000 000 kroner i produksjonstilskudd til TV-serien Hellfjord.

LES MER

 

LILYHAMMER
Regissører: Simen Alsvik, Geir Henning Hopland m. fl.
Manuskript: Anne Bjørnstad, Eilif Skodvin

 

Lilyhammer er en humoristisk spenningsserie om Frank Tagliano, et tidligere medlem av New York-mafiaen. Etter å ha tystet i en rettssak i USA blir han omplassert til Lillehammer gjennom vitnebeskyttelsesprogrammet til FBI. Frank Tagliano ble bergtatt av Lillehammer da han så tv-bildene fra OL i 94, og velger derfor å starte sitt nye liv her.


Rubicon TV er tildelt 3 000 000 kroner i produksjonstilskudd til tv-serien Lilyhammer.

LES MER

One Response to Tilskudd til Johnsen og Skjoldbjærg

  1. Reisen til julestjernen? Men vi har jo allerede en klassisk film av den historien. Kan ikke Gaup gjøre noe som vi ikke har sett før i stedet? Blir sikkert bra likevel.
    Så er jeg kjempespent på action eventyret «Gåten Ragnarock». En sjanger vi ikke har mye av i Norge. Håper den blir underholdende. Den bare må jeg se. Erik Skjoldbergs nye triller blir sikkert utmerket, akkurat som de pleier å være. Filmstøtten i år ser i det hele tatt skikkelig lovende ut for oss publikumere.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY