Nytt Blått Lerret

Blått Lerret er tilbake onsdag 9. februar med tre av vinterens nye kinofilmer og verdenspremiere på to unike kortanimasjoner fra Storm Studios.

MENNESKER I SOLEN
Per Olav Sørensen spillefilmdebuterer med denne "dommedagskomedien" basert på et manus av Jonas Gardell.
Et sted langs svenskekysten velger to norske par å feire St Hans-aften sammen. De har ikke feiret lenge før bemerkelsesverdige naturfenomener omringer dem. Verken lyn og torden fra klar himmel, stekende varme eller svært plagsomme insekter synes å plage de ferierende parene. Så dukker en ny gjest opp, flere drinker drikkes, stadig større katastrofer synes å true, uten at det bekymrer de involverte.

Per Olav Sørensen har i flere år regissert ambisiøse teateroppsettinger. Han kommer til Blått Lerret sammen med fotograf John Christian Rosenlund.

Les hva Rosenlund har skrevet i Rushprint om arbeidet med filmen, og hvorfor den aldri kunne blitt filmet digitalt her.

 

AMORS BALLER
Kristoffer Metcalfe spillefilmdebuterer med denne romantiske ungdomskomedien lagt til den store fotballturneringen Norway Cup. Svenske Lucas flytter fra Stockholm til en liten norsk by, og forelsker seg umiddelbart i Susanne, keeperen på det lokale jentelaget. Lucas blir kjent med den overvektige og sexfikserte sønnen til treneren, og sammen legger de to guttene planer for at Lucas skal vinne Susannes hjerte. Men Susanne har en kjæreste, og veien til kjærligheten byr på en rekke problemer og utfordringer. Lucas blir spilt av Kåre Hedebrant, som spilte hovedrollen i La den rette komme inn.
Regissør Kristoffer Metcalfe og produsent Frederick Howard vil være tilstede for å presentere filmen.

 

KONGER AV OSLO
Elsa Kvamme har laget en dokumentarfilm der hun følger en klasse ved Ruseløkka skole fra barneskole til ungdomsskole. Vi følger barna når de er på toppen av barndommen, og er med dem både hjemme og i skolegården. Vi får høre om deres forventninger til livet videre, tanker om seg selv og hvordan konflikter oppstår og kanskje kan løses.
Regissør Elsa Kvamme vil være tilstede for å presentere filmen.


PL.INK! og LEXDYSIA – (VERDENSPREMIERE!)

Storm Studios har i en årrekke nå kunnet vise til både nasjonale og internasjonale meritter med filmer som Slipp Jimmy Fri, Peter og Ulven,m.fl. De har i det siste hatt oppdraget med å produsere to originale kortanimasjoner i forbindelse med Chopins 200-årsjubileum, med mål om å gjøre musikken mer tilgjengelig for nye generasjoner. Filmene Pl.ink! og Lexdysia som begge får sin verdenspremiere på Blått Lerret denne kvelden, er regissert av Anne Kristin Berge og Marc Reisbig. Filmmusikken er innspilt av den anerkjente pianisten Lang Lang. Co-produsent på filmene er BreakThru Films.
Begge regissørene er tilstede på arrangementet, sammen med produsent Kristin Hellebust også for å presentere hovedprosjektet som disse to kortanimasjonene er en del av.

 

 

Med andre ord, gå ikke glipp av dette fabelaktige filmprogrammet vi har denne kvelden på Blått Lerret – onsdag 9.februar!

 

Programleder er Kalle Løchen.

Produsent er Arild Støfring, Filmevent.
 

Det vises lengre klipp fra filmene.Kortfilmer vises i sin helhet.
Dørene åpner kl 19.30, og programstart er satt til 20.00.
DJ og Bar hele kvelden! Inngang kr 50,- i døra.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteateret Scene i Oslo.

Norsk filminstitutt er ansvarlig produsent for Blått Lerret.
Arrangementet er forøvrig støttet av Rushprint, Norsk film og tv-produsenters forening, Norsk filmforbund, Storyline Studios, S-film v/Film&Kino.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nytt Blått Lerret

Blått Lerret er tilbake onsdag 9. februar med tre av vinterens nye kinofilmer og verdenspremiere på to unike kortanimasjoner fra Storm Studios.

MENNESKER I SOLEN
Per Olav Sørensen spillefilmdebuterer med denne "dommedagskomedien" basert på et manus av Jonas Gardell.
Et sted langs svenskekysten velger to norske par å feire St Hans-aften sammen. De har ikke feiret lenge før bemerkelsesverdige naturfenomener omringer dem. Verken lyn og torden fra klar himmel, stekende varme eller svært plagsomme insekter synes å plage de ferierende parene. Så dukker en ny gjest opp, flere drinker drikkes, stadig større katastrofer synes å true, uten at det bekymrer de involverte.

Per Olav Sørensen har i flere år regissert ambisiøse teateroppsettinger. Han kommer til Blått Lerret sammen med fotograf John Christian Rosenlund.

Les hva Rosenlund har skrevet i Rushprint om arbeidet med filmen, og hvorfor den aldri kunne blitt filmet digitalt her.

 

AMORS BALLER
Kristoffer Metcalfe spillefilmdebuterer med denne romantiske ungdomskomedien lagt til den store fotballturneringen Norway Cup. Svenske Lucas flytter fra Stockholm til en liten norsk by, og forelsker seg umiddelbart i Susanne, keeperen på det lokale jentelaget. Lucas blir kjent med den overvektige og sexfikserte sønnen til treneren, og sammen legger de to guttene planer for at Lucas skal vinne Susannes hjerte. Men Susanne har en kjæreste, og veien til kjærligheten byr på en rekke problemer og utfordringer. Lucas blir spilt av Kåre Hedebrant, som spilte hovedrollen i La den rette komme inn.
Regissør Kristoffer Metcalfe og produsent Frederick Howard vil være tilstede for å presentere filmen.

 

KONGER AV OSLO
Elsa Kvamme har laget en dokumentarfilm der hun følger en klasse ved Ruseløkka skole fra barneskole til ungdomsskole. Vi følger barna når de er på toppen av barndommen, og er med dem både hjemme og i skolegården. Vi får høre om deres forventninger til livet videre, tanker om seg selv og hvordan konflikter oppstår og kanskje kan løses.
Regissør Elsa Kvamme vil være tilstede for å presentere filmen.


PL.INK! og LEXDYSIA – (VERDENSPREMIERE!)

Storm Studios har i en årrekke nå kunnet vise til både nasjonale og internasjonale meritter med filmer som Slipp Jimmy Fri, Peter og Ulven,m.fl. De har i det siste hatt oppdraget med å produsere to originale kortanimasjoner i forbindelse med Chopins 200-årsjubileum, med mål om å gjøre musikken mer tilgjengelig for nye generasjoner. Filmene Pl.ink! og Lexdysia som begge får sin verdenspremiere på Blått Lerret denne kvelden, er regissert av Anne Kristin Berge og Marc Reisbig. Filmmusikken er innspilt av den anerkjente pianisten Lang Lang. Co-produsent på filmene er BreakThru Films.
Begge regissørene er tilstede på arrangementet, sammen med produsent Kristin Hellebust også for å presentere hovedprosjektet som disse to kortanimasjonene er en del av.

 

 

Med andre ord, gå ikke glipp av dette fabelaktige filmprogrammet vi har denne kvelden på Blått Lerret – onsdag 9.februar!

 

Programleder er Kalle Løchen.

Produsent er Arild Støfring, Filmevent.
 

Det vises lengre klipp fra filmene.Kortfilmer vises i sin helhet.
Dørene åpner kl 19.30, og programstart er satt til 20.00.
DJ og Bar hele kvelden! Inngang kr 50,- i døra.

Blått Lerret er et månedlig filmarrangement på Parkteateret Scene i Oslo.

Norsk filminstitutt er ansvarlig produsent for Blått Lerret.
Arrangementet er forøvrig støttet av Rushprint, Norsk film og tv-produsenters forening, Norsk filmforbund, Storyline Studios, S-film v/Film&Kino.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY