Sykt Lykkelig til Sundance

Den norske komedien Sykt lykkelig er som eneste norske film invitert til hovedkonkurransen ved Sundance Film Festival 2011.

Det er flere som har påpekt "indie-feelingen" i Anne Sewitskys spillefilmdebut Sykt Lykkelig. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at filmen nå er invitert til det som av mange regnes som "indiefilmens" viktigste arena i USA, Sundance film festival.

 

Sykt lykkelig skal delta i den prestisjetunge World Cinema Dramatic Competition på Sundance Film Festival. Det er seksjonen hvor festivalen "viser frem filmer av nye talenter fra alle verdenshjørner, med nye perspektiver og nye måter å lage film på", ifølge en pressemelding fra NFI.

 

Festivalen som i sin tid ble opprettet av Robert Redford pågår i Park City, Utah fra 20. til 30. januar 2011.

 – Sykt lykkelig er en film vi er svært stolte av og det er en stor anerkjennelse å være en av de ytterst få filmene de tar ut i den internasjonale konkurranse i Sundance. Filmen har allerede fått internasjonal oppmerksomhet, og vi har mottatt henvendelser vedrørende eventuell re-make, forteller produsent Synnøve Hørsdal til NFI.

 Visningene på Sundance Film Festival vil bli  Sykt lykkeligs internasjonale premiere. Filmen har fått tittelen Happy Happy på engelsk, og Sundance`s festivalprogrammerer John Nein uttaler at han er meget glad for å få vise filmen på festivalen.

 – Vi er utrolig glade for at Sykt lykkelig skal til Sundance. Det er en veldig god og prestisjefylt festival, spesielt for det amerikanske markedet. Visningen der kan være med på å skape en internasjonal interesse for filmen. Allerede nå har vi forespørsler fra amerikanske distributører som har hørt rykter om at filmen er tatt ut til hovedprogrammet. At filmen i tillegg foregår i snøen gjør jo også at den passer perfekt til Sundance-stemningen, sier Susan Wendt i TrustNordisk, den internasjonale salgsagenten for Sykt lykkelig.

Les mer om Sykt lykkelig som lavbudsjettfilm.
 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Sykt Lykkelig til Sundance

Den norske komedien Sykt lykkelig er som eneste norske film invitert til hovedkonkurransen ved Sundance Film Festival 2011.

Det er flere som har påpekt "indie-feelingen" i Anne Sewitskys spillefilmdebut Sykt Lykkelig. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at filmen nå er invitert til det som av mange regnes som "indiefilmens" viktigste arena i USA, Sundance film festival.

 

Sykt lykkelig skal delta i den prestisjetunge World Cinema Dramatic Competition på Sundance Film Festival. Det er seksjonen hvor festivalen "viser frem filmer av nye talenter fra alle verdenshjørner, med nye perspektiver og nye måter å lage film på", ifølge en pressemelding fra NFI.

 

Festivalen som i sin tid ble opprettet av Robert Redford pågår i Park City, Utah fra 20. til 30. januar 2011.

 – Sykt lykkelig er en film vi er svært stolte av og det er en stor anerkjennelse å være en av de ytterst få filmene de tar ut i den internasjonale konkurranse i Sundance. Filmen har allerede fått internasjonal oppmerksomhet, og vi har mottatt henvendelser vedrørende eventuell re-make, forteller produsent Synnøve Hørsdal til NFI.

 Visningene på Sundance Film Festival vil bli  Sykt lykkeligs internasjonale premiere. Filmen har fått tittelen Happy Happy på engelsk, og Sundance`s festivalprogrammerer John Nein uttaler at han er meget glad for å få vise filmen på festivalen.

 – Vi er utrolig glade for at Sykt lykkelig skal til Sundance. Det er en veldig god og prestisjefylt festival, spesielt for det amerikanske markedet. Visningen der kan være med på å skape en internasjonal interesse for filmen. Allerede nå har vi forespørsler fra amerikanske distributører som har hørt rykter om at filmen er tatt ut til hovedprogrammet. At filmen i tillegg foregår i snøen gjør jo også at den passer perfekt til Sundance-stemningen, sier Susan Wendt i TrustNordisk, den internasjonale salgsagenten for Sykt lykkelig.

Les mer om Sykt lykkelig som lavbudsjettfilm.
 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY