– Privatiseringen truer BIFF

Opposisjonspartiene i Bergen frykter at Bergen Internasjonale Filmfestival er i fare dersom planene om å delprivatisere Bergen kino går gjennom.

Opposisjonspolitikerne i Bergen mener det kan se mørkt ut for BIFF dersom Bergen Kino blir solgt, melder NRK Kulturnytt. Bakgrunnen for uroen er at byråden ønsker å selge opptil 49 % av aksjene i Bergen Kino.

– Jeg tror vi har to muligheter foran oss, enten at BIFF forsvinner, dersom det blir delprivatisert, eller så kan det hende at BIFF lever videre, men da med redusert tilbud i forhold til hva de har i dag, sier bystyrerepresentant for Bergen SV Simen Johan Willgohs til NRK.

Årets BIFF ble avsluttet for litt over en uke siden, den 11. år gamle festivalen har blitt en av Norges fremste filmfestivaler. I år viste BIFF 150 filmer og hadde et totalbesøk på 44 582. Festivalen har gjennom årene hatt flere profilerte gjester og i år kom fredsprisvinner Shirin Ebadi for å dele ut prisen for årets dokumentarfilm.

Opposisjonspartiene frykter dårligere kvalitet og en forverring av økonomien dersom kinoen blir delprivatisert.

– Det er ikke bare penger vi får av Bergen Kino i dag. Vi får også fleksibilitet, vi får personell, vi får lokaler. En kommersiell eier vil nok sette spørsmålstegn ved all den skjulte som BIFF får i dag, og det frykter jeg for. Så jeg er redd for at BIFF må innskrenke, sier Gunn Vivian Eide som både er medlem i Venstre og styremedlem i BIFF.

Byråd for kultur, kirke, idrett og eierskap Høyres Harald Victor Hove er en av de som fronter forslaget om privatisering. Han mener det ikke er grunn til å bekymre seg for festivalens fremtid.

– Den sikres gjennom en aksjonæravtale og den kommer til å videreutvikle seg som en av de viktigste filmfestivalene i Norden og kanskje også i Europa.

– Hvis flertallet i Bergen ønsker å opprettholde BIFF, så kan de gjøre det, men da må de selvfølgelig også ta konsekvensene av økonomien, sier leder for Film & Kino Lene Løken.

– Jeg kan vanskelig se for meg at en privat kinoaktør går inn i en kinobedrift uten å ønske seg et overskudd, og sannsynligvis et så stort som mulig overskudd. Det er selvfølgelig slik at det å drive en kino med en klar kvalitetsprofil med en festival osv. kan påvirke overskuddet i negativ retning.

 

Les mer:

– Mangfoldet i kinotilbudet trues
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

– Privatiseringen truer BIFF

Opposisjonspartiene i Bergen frykter at Bergen Internasjonale Filmfestival er i fare dersom planene om å delprivatisere Bergen kino går gjennom.

Opposisjonspolitikerne i Bergen mener det kan se mørkt ut for BIFF dersom Bergen Kino blir solgt, melder NRK Kulturnytt. Bakgrunnen for uroen er at byråden ønsker å selge opptil 49 % av aksjene i Bergen Kino.

– Jeg tror vi har to muligheter foran oss, enten at BIFF forsvinner, dersom det blir delprivatisert, eller så kan det hende at BIFF lever videre, men da med redusert tilbud i forhold til hva de har i dag, sier bystyrerepresentant for Bergen SV Simen Johan Willgohs til NRK.

Årets BIFF ble avsluttet for litt over en uke siden, den 11. år gamle festivalen har blitt en av Norges fremste filmfestivaler. I år viste BIFF 150 filmer og hadde et totalbesøk på 44 582. Festivalen har gjennom årene hatt flere profilerte gjester og i år kom fredsprisvinner Shirin Ebadi for å dele ut prisen for årets dokumentarfilm.

Opposisjonspartiene frykter dårligere kvalitet og en forverring av økonomien dersom kinoen blir delprivatisert.

– Det er ikke bare penger vi får av Bergen Kino i dag. Vi får også fleksibilitet, vi får personell, vi får lokaler. En kommersiell eier vil nok sette spørsmålstegn ved all den skjulte som BIFF får i dag, og det frykter jeg for. Så jeg er redd for at BIFF må innskrenke, sier Gunn Vivian Eide som både er medlem i Venstre og styremedlem i BIFF.

Byråd for kultur, kirke, idrett og eierskap Høyres Harald Victor Hove er en av de som fronter forslaget om privatisering. Han mener det ikke er grunn til å bekymre seg for festivalens fremtid.

– Den sikres gjennom en aksjonæravtale og den kommer til å videreutvikle seg som en av de viktigste filmfestivalene i Norden og kanskje også i Europa.

– Hvis flertallet i Bergen ønsker å opprettholde BIFF, så kan de gjøre det, men da må de selvfølgelig også ta konsekvensene av økonomien, sier leder for Film & Kino Lene Løken.

– Jeg kan vanskelig se for meg at en privat kinoaktør går inn i en kinobedrift uten å ønske seg et overskudd, og sannsynligvis et så stort som mulig overskudd. Det er selvfølgelig slik at det å drive en kino med en klar kvalitetsprofil med en festival osv. kan påvirke overskuddet i negativ retning.

 

Les mer:

– Mangfoldet i kinotilbudet trues
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY