Trolljegeren på Blått Lerret Web-TV

André Øvredal lurte på hvordan han kunne få til å skape en norsk superhelt, resultatet ble premiereklare Trolljegeren. Møt Øvredal på Blått Lerret Web-TV.

André Øvredal har laget over hundre reklamefilmer og i fjor vant han publikumsprisen i Grimstad med kortfilmen Brukerstøtte. Nå er det snart klart for premieren på hans første spillefilm Trolljegeren.

– Jeg satt og tenkte at det burde lages en film om en norsk superhelt. Men hvordan kunne man gjøre det? Det kunne ikke være en amerikansk type superhelt for det ville ikke det norske publikummet spise. Jeg klekket fort ut at han måtte ha noen motstandere som var verdig en norsk superhelt og et tema som var veldig norsk. Da kom troll opp nesten med en gang og dermed kom trolljegeren som karakter opp sekundet etter, forteller Øvredal.

Etter det har filmen utviklet seg vekk fra superheltsjangeren og mer i retning av monsterfilm-sjangeren.

– Den har blitt en film om en reell arbeider som passer på trollene, at de holder seg innenfor revirene og at de holder seg skjult for det norske folket.

 

Filmen handler om en gruppe mediestudenter som lager dokumentar om det de først tror er en litt merkelig bjørnejeger, men som viser seg å jobbe som trolljeger for staten gjennom Trollsikkerhetstjenesten. Historien er fortalt i en dokumentarisk stil, hvor alt vi ser er gjennom studentenes kamera.

– Det var to grunner til at vi valgte det grepet. For det første, skal du lage en film i denne skalaen så må du finne begrensningsnivået ditt, ellers blir kravene så voldsomt store. Det andre var at det er en morsom sjanger å jobbe i. Når du først skal gjøre en film om monster så må du gjøre det veldig realistisk for at det skal bli en interessant kontrast.

Øvredal forteller at de har improvisert mye under innspillingen.

– Ofte har jeg ikke regissert scenene så veldig. Jeg har gitt de et mål og et innhold, så har skuespillerne egentlig tatt tak i øyeblikkene selv. Det har vært et veldig krav til at de må improvisere og være i øyeblikket, men det har funket helt fantastisk. Det er også en del av den sjangeren. Det må være såpass røft og levende, det må ikke virke instruert.

 

Filmen er en stor sjangermiks, i tillegg til å være en monsterfilm og en mockumentary er det også en god del komikk med i filmen. Trolljegeren selv spilles av Otto Jespersen, og på rollelisten finner vi også andre kjente komikere som Knut Nærum og Robert Stoltenberg. Men hvordan har de jobbet med å balansere humoren opp mot spenningen?

– En må jo følge magefølelsen. Vi har vært veldig bevisst på ikke å gjøre spøker, alt må være reelt i forhold til handlingen. Men så lenge handlingen er dustete eller sprø nok så blir det forhåpentligvis morsomt. En god film skal jo levere følelser på alle plan. Latter og skrekk er jo to fantastiske følelser å oppleve i en kinosal, hvis vi får til begge de så blir jeg veldig glad.

 

Se Blått Lerret-intervjuet med Øvredal her.

 

Trolljegeren har kinopremiere fredag 29. oktober.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Trolljegeren på Blått Lerret Web-TV

André Øvredal lurte på hvordan han kunne få til å skape en norsk superhelt, resultatet ble premiereklare Trolljegeren. Møt Øvredal på Blått Lerret Web-TV.

André Øvredal har laget over hundre reklamefilmer og i fjor vant han publikumsprisen i Grimstad med kortfilmen Brukerstøtte. Nå er det snart klart for premieren på hans første spillefilm Trolljegeren.

– Jeg satt og tenkte at det burde lages en film om en norsk superhelt. Men hvordan kunne man gjøre det? Det kunne ikke være en amerikansk type superhelt for det ville ikke det norske publikummet spise. Jeg klekket fort ut at han måtte ha noen motstandere som var verdig en norsk superhelt og et tema som var veldig norsk. Da kom troll opp nesten med en gang og dermed kom trolljegeren som karakter opp sekundet etter, forteller Øvredal.

Etter det har filmen utviklet seg vekk fra superheltsjangeren og mer i retning av monsterfilm-sjangeren.

– Den har blitt en film om en reell arbeider som passer på trollene, at de holder seg innenfor revirene og at de holder seg skjult for det norske folket.

 

Filmen handler om en gruppe mediestudenter som lager dokumentar om det de først tror er en litt merkelig bjørnejeger, men som viser seg å jobbe som trolljeger for staten gjennom Trollsikkerhetstjenesten. Historien er fortalt i en dokumentarisk stil, hvor alt vi ser er gjennom studentenes kamera.

– Det var to grunner til at vi valgte det grepet. For det første, skal du lage en film i denne skalaen så må du finne begrensningsnivået ditt, ellers blir kravene så voldsomt store. Det andre var at det er en morsom sjanger å jobbe i. Når du først skal gjøre en film om monster så må du gjøre det veldig realistisk for at det skal bli en interessant kontrast.

Øvredal forteller at de har improvisert mye under innspillingen.

– Ofte har jeg ikke regissert scenene så veldig. Jeg har gitt de et mål og et innhold, så har skuespillerne egentlig tatt tak i øyeblikkene selv. Det har vært et veldig krav til at de må improvisere og være i øyeblikket, men det har funket helt fantastisk. Det er også en del av den sjangeren. Det må være såpass røft og levende, det må ikke virke instruert.

 

Filmen er en stor sjangermiks, i tillegg til å være en monsterfilm og en mockumentary er det også en god del komikk med i filmen. Trolljegeren selv spilles av Otto Jespersen, og på rollelisten finner vi også andre kjente komikere som Knut Nærum og Robert Stoltenberg. Men hvordan har de jobbet med å balansere humoren opp mot spenningen?

– En må jo følge magefølelsen. Vi har vært veldig bevisst på ikke å gjøre spøker, alt må være reelt i forhold til handlingen. Men så lenge handlingen er dustete eller sprø nok så blir det forhåpentligvis morsomt. En god film skal jo levere følelser på alle plan. Latter og skrekk er jo to fantastiske følelser å oppleve i en kinosal, hvis vi får til begge de så blir jeg veldig glad.

 

Se Blått Lerret-intervjuet med Øvredal her.

 

Trolljegeren har kinopremiere fredag 29. oktober.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY