Tre uker med gratis dokumentar

I forbindelse med prosjektet Gentle Actions setter Oslo Dokumentarkino opp et program på 37 dokumentarer om miljøvernproblematikk på Kunstnernes hus. Filmvisningene er gratis.

Gentle Actions er et tverrfaglig kunstprosjekt som fokuserer på hvordan kultur kan bidra til flere perspektiv på miljøspørsmål. Det hele foregår på Kunstnernes Hus fra 23.oktober til 14. november. Det varierte programmet består av blant annet presentasjoner, foredrag og workshops. Arrangementet er et samarbeid mellom Anne Karin Jortvedt, Eva Bakkeslett og Kunstnernes Hus.

I forbindelse med prosjektet har Oslo Dokumentarkino satt opp et program bestående av 37 dokumentarfilmer, som speiler en individuell og kollektiv mentalitet i forhold til økologi.

– Tanken bak dette programmet er at filmene hver for seg viser forskjellige, spesifikke sider av samfunnets forhold til økologi, og at de til sammen skaper et større bilde av mangelen på en økologisk mentalitet. Filmene viser en virkelighet som av og til er overveldende destruktiv og nesten handlingslammende. Likevel bør de inspirere til en forståelse av at handling er nødvendig, skriver Johanne Færevaag Nome Informasjons- og kommunikasjonsansvarlig ved Kunstnernes Hus i en pressemelding.

I programmet er det blant annet to Norgespremierer. Den ene er årets Oscar-vinner The Cove av Louie Psihoyos. Den andre er den norsk-amerikanske dokumentaren Play Again av Tonje Hessen Schei. Play Again følger en gruppe barn i Oregon USA i deres første ordentlige møte med naturen. Barna lever store deler av livene sine foran skjermer. Filmen stiller spørsmål om hva konsekvensene blir for barn som vokser opp uten et forhold til natur? Vil de føle noe behov for å beskytte et miljø de ikke aner noe om?

 

Filmprogrammet er kuratert av Ketil Magnussen i Oslo Dokumentarkino i samarbeid med Kathleen Mullen, Planet in Focus Environmental Film Festival, Toronto og Gentle Actions sine kuratorer – Eva Bakkeslett og Anne Karin Jortveit.

I løpet av de tre ukene arrangementet varer vil det bli vist 2-3 filmer om dagen, alle visningene er gratis. Se hele programmet her.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tre uker med gratis dokumentar

I forbindelse med prosjektet Gentle Actions setter Oslo Dokumentarkino opp et program på 37 dokumentarer om miljøvernproblematikk på Kunstnernes hus. Filmvisningene er gratis.

Gentle Actions er et tverrfaglig kunstprosjekt som fokuserer på hvordan kultur kan bidra til flere perspektiv på miljøspørsmål. Det hele foregår på Kunstnernes Hus fra 23.oktober til 14. november. Det varierte programmet består av blant annet presentasjoner, foredrag og workshops. Arrangementet er et samarbeid mellom Anne Karin Jortvedt, Eva Bakkeslett og Kunstnernes Hus.

I forbindelse med prosjektet har Oslo Dokumentarkino satt opp et program bestående av 37 dokumentarfilmer, som speiler en individuell og kollektiv mentalitet i forhold til økologi.

– Tanken bak dette programmet er at filmene hver for seg viser forskjellige, spesifikke sider av samfunnets forhold til økologi, og at de til sammen skaper et større bilde av mangelen på en økologisk mentalitet. Filmene viser en virkelighet som av og til er overveldende destruktiv og nesten handlingslammende. Likevel bør de inspirere til en forståelse av at handling er nødvendig, skriver Johanne Færevaag Nome Informasjons- og kommunikasjonsansvarlig ved Kunstnernes Hus i en pressemelding.

I programmet er det blant annet to Norgespremierer. Den ene er årets Oscar-vinner The Cove av Louie Psihoyos. Den andre er den norsk-amerikanske dokumentaren Play Again av Tonje Hessen Schei. Play Again følger en gruppe barn i Oregon USA i deres første ordentlige møte med naturen. Barna lever store deler av livene sine foran skjermer. Filmen stiller spørsmål om hva konsekvensene blir for barn som vokser opp uten et forhold til natur? Vil de føle noe behov for å beskytte et miljø de ikke aner noe om?

 

Filmprogrammet er kuratert av Ketil Magnussen i Oslo Dokumentarkino i samarbeid med Kathleen Mullen, Planet in Focus Environmental Film Festival, Toronto og Gentle Actions sine kuratorer – Eva Bakkeslett og Anne Karin Jortveit.

I løpet av de tre ukene arrangementet varer vil det bli vist 2-3 filmer om dagen, alle visningene er gratis. Se hele programmet her.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY