Den store Mad Men-samtalen

Fredag 29.oktober inviterer Cinemateket og Rushprint til snikpremiere på første episode av Mad Men 4 og samtale om serien med blant annet Arne Berggren og Henrik Langeland.
 

Mad Men er det siste året blitt tv-serien alle snakker om. Når både Banana Republic, Familien Simpson og president Obama på hver sin måte hyller serien, er det et sikkert tegn på stor gjennomslagskraft innen populærkulturen. Da David Lynch nylig var på Norgesbesøk kunne heller ikke han la være å gi uttrykk for sin fascinasjon for serien.

I november starter fjerde sesongen av Mad Men på TV Norges nye tv-kanal Max, på tampen av Cinematekets program med filmer som er beslektet med tv-serien. Samtidig kommer Rushprint med et lengre intervju med seriens skaper Matthew Weiner i sin papirutgave.

I den anledning inviterer vi til førpremiere på første episoden av den fjerde sesongen, etterfulgt av en samtale om serien.

Mad Men har vært på alle filmelskeres lepper en god stund nå og vi følte det var å på tide å samle den oppsamlede snakkisen og fascinasjonen til hva vi våger å kalle Den store Mad Men-samtalen.

Sammen med forfatter og serieskaper Arne Berggren, forfatter Henrik Langeland og journalist Sissel Hoffeng vil Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen forsøke å komme fram til hva som er det unike ved tv-serien og hvorfor vi er så opptatt av den.

Episoden vises kl 18 i kinosalen Tancred.

Etterpå forflytter vi oss ut i den store foajeen for drinker og samtale. Her er det også mulig for publikum å blande seg inn i samtalen. Drinkene er selvsagt hentet fra Mad Men-rollegalleriets rikholdelige barskap.

Det er gratis inngang, men billetter må hentes ut på forhånd. Det kan gjøres i billettluken på Filmens Hus i Dronningensgate 16 (fra og med kl.12 førstkommende tirsdag)

 

Arrangementet er et samarbeid mellom Cinemateket, Rushprint og tv-kanalen Max.

 

1 kommentar til Den store Mad Men-samtalen

  1. Så utrolig bra tiltak! Dette er jeg nødt til å få med meg spesielt siden jeg skriver på en doktoravhandling mer eller mindre om samme tema med utganspunkt i Mad Men. Så er veldig nysgjerrig på hva andre tror er grunnen til Mad Mens voldsomme poularitet. Gleder meg.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Den store Mad Men-samtalen

Fredag 29.oktober inviterer Cinemateket og Rushprint til snikpremiere på første episode av Mad Men 4 og samtale om serien med blant annet Arne Berggren og Henrik Langeland.
 

Mad Men er det siste året blitt tv-serien alle snakker om. Når både Banana Republic, Familien Simpson og president Obama på hver sin måte hyller serien, er det et sikkert tegn på stor gjennomslagskraft innen populærkulturen. Da David Lynch nylig var på Norgesbesøk kunne heller ikke han la være å gi uttrykk for sin fascinasjon for serien.

I november starter fjerde sesongen av Mad Men på TV Norges nye tv-kanal Max, på tampen av Cinematekets program med filmer som er beslektet med tv-serien. Samtidig kommer Rushprint med et lengre intervju med seriens skaper Matthew Weiner i sin papirutgave.

I den anledning inviterer vi til førpremiere på første episoden av den fjerde sesongen, etterfulgt av en samtale om serien.

Mad Men har vært på alle filmelskeres lepper en god stund nå og vi følte det var å på tide å samle den oppsamlede snakkisen og fascinasjonen til hva vi våger å kalle Den store Mad Men-samtalen.

Sammen med forfatter og serieskaper Arne Berggren, forfatter Henrik Langeland og journalist Sissel Hoffeng vil Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen forsøke å komme fram til hva som er det unike ved tv-serien og hvorfor vi er så opptatt av den.

Episoden vises kl 18 i kinosalen Tancred.

Etterpå forflytter vi oss ut i den store foajeen for drinker og samtale. Her er det også mulig for publikum å blande seg inn i samtalen. Drinkene er selvsagt hentet fra Mad Men-rollegalleriets rikholdelige barskap.

Det er gratis inngang, men billetter må hentes ut på forhånd. Det kan gjøres i billettluken på Filmens Hus i Dronningensgate 16 (fra og med kl.12 førstkommende tirsdag)

 

Arrangementet er et samarbeid mellom Cinemateket, Rushprint og tv-kanalen Max.

 

One Response to Den store Mad Men-samtalen

  1. Så utrolig bra tiltak! Dette er jeg nødt til å få med meg spesielt siden jeg skriver på en doktoravhandling mer eller mindre om samme tema med utganspunkt i Mad Men. Så er veldig nysgjerrig på hva andre tror er grunnen til Mad Mens voldsomme poularitet. Gleder meg.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY