32 millioner kroner mer til norsk film

Norsk film får 32 millioner kroner mer på statsbudsjettet neste år sier kulturminister Anniken Huitfeldt. Hun lover økt satsing på dokumentar og TV-drama.

NRK Kveldsnytt melder om den økte satsningen på norsk film.

– Nå skal de ekstra midlene brukes til mer TV-drama, mer dokumentar og noe mer til enkelte spillefilmer slik at vi kan få økt kvalitet innenfor norsk film, sier Anniken Huitfeldt til NRK.

Representanter fra dokumentarmiljøet mener beløpet ikke er høyt nok til å redde bransjen ut av krisen den er i.

– De største aktørene innenfor dokumentarfilm har jo varslet at de rett og slett gir seg. De holder ikke ut lenger. Dokumentarbransjen har derfor bedt om en krisepakke på 30 millioner, sier dokumentarfilmskaper Eirin Gjørv.

Av de 32 millionene skal 21,5 millioner kroner i hovedsak settes av til dokumentar og TV-drama. Gjørv sier at det gjenstår å se om det er nok til å holde på de etablerte aktørene som har varslet at de gir seg.

– Det som er viktigst nå er at vi opplever at vi blir sett og får en reell økning. Jeg tror ikke at vi kan si at tidene blir mindre tøffe fremover, for det er veldig mange om beinet, sier Leif Holst Jensen, generalsekretær i Norske Film og TV-produsenters forening.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

32 millioner kroner mer til norsk film

Norsk film får 32 millioner kroner mer på statsbudsjettet neste år sier kulturminister Anniken Huitfeldt. Hun lover økt satsing på dokumentar og TV-drama.

NRK Kveldsnytt melder om den økte satsningen på norsk film.

– Nå skal de ekstra midlene brukes til mer TV-drama, mer dokumentar og noe mer til enkelte spillefilmer slik at vi kan få økt kvalitet innenfor norsk film, sier Anniken Huitfeldt til NRK.

Representanter fra dokumentarmiljøet mener beløpet ikke er høyt nok til å redde bransjen ut av krisen den er i.

– De største aktørene innenfor dokumentarfilm har jo varslet at de rett og slett gir seg. De holder ikke ut lenger. Dokumentarbransjen har derfor bedt om en krisepakke på 30 millioner, sier dokumentarfilmskaper Eirin Gjørv.

Av de 32 millionene skal 21,5 millioner kroner i hovedsak settes av til dokumentar og TV-drama. Gjørv sier at det gjenstår å se om det er nok til å holde på de etablerte aktørene som har varslet at de gir seg.

– Det som er viktigst nå er at vi opplever at vi blir sett og får en reell økning. Jeg tror ikke at vi kan si at tidene blir mindre tøffe fremover, for det er veldig mange om beinet, sier Leif Holst Jensen, generalsekretær i Norske Film og TV-produsenters forening.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY