Streik unngått på overtid

Fem timer på overtid kom filmforbundet og produsentforeningen i dag fram til en avtale for TV-området.
 

Det er de to forhandlingstekniske motstanderne som melder om dette i en felles uttalelse:

”Partene er blitt enige om en historisk avtale, og forhandlingsleder fra Filmforbundet Sverre Pedersen og Produsentforeningens forhandlingsleder Øystein Kristiansen kunne endelig ta hverandre i hendene”, heter det i pressemeldingen.

Ingen av partene så noen grunn til å hovere, begge virket tilfreds med avtalen som hindrer den streiken mange lenge så komme som følge av konflikten.

”Partene har blitt enige om en avtale som regulerer arbeidstid, kvelds- og nattarbeid, reisetid og som etablerer en tillitsmannsordning og tvisteløsninger. Avtalen skal bidra til å sikre anstendige, ryddige og forutsigbare lønns- og arbeidsforhold, samt bygge kompetanse og sikre produksjonsselskapenes konkurransedyktighet.”

Avtalen gjelder i denne omgang faggruppene: fotografer, lydfolk, klippere og regissører på reality og underholdningsproduksjoner.

– Det er deilig at et stort og omfattende arbeid fører til en avtale. Det har tatt tid, fordi det har handlet om å etablere en nyoverenskomst på et område som ikke tidligere har vært regulert mellom partene, sier Leif Holst Jensen, generalsekretær i Produsentforeningen.

– Forhandlingene har i perioder vært krevende, men vi har oppnådd en konstruktiv dialog der begge parter har måtte gi og ta, sier Forbundsleder Sverre Pedersen i Norsk Filmforbund.

– Begge partene er enige om at det nå gjenstår en felles oppgave med å få gjenetablertet godt forhold i produksjonene, og sikre høstens leveranser til kanalene og publikum. Vi beklager den usikkerhet forhandlingene har ført til for TV 2, for publikum og deltakerne i programmene, og for annonsørene, og takker våre forhandlingsutvalg for stor og tålmodig innsats. Vi er glad for å ha fått på plass en historisk avtale, sier Pedersen og Holst Jensen.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Streik unngått på overtid

Fem timer på overtid kom filmforbundet og produsentforeningen i dag fram til en avtale for TV-området.
 

Det er de to forhandlingstekniske motstanderne som melder om dette i en felles uttalelse:

”Partene er blitt enige om en historisk avtale, og forhandlingsleder fra Filmforbundet Sverre Pedersen og Produsentforeningens forhandlingsleder Øystein Kristiansen kunne endelig ta hverandre i hendene”, heter det i pressemeldingen.

Ingen av partene så noen grunn til å hovere, begge virket tilfreds med avtalen som hindrer den streiken mange lenge så komme som følge av konflikten.

”Partene har blitt enige om en avtale som regulerer arbeidstid, kvelds- og nattarbeid, reisetid og som etablerer en tillitsmannsordning og tvisteløsninger. Avtalen skal bidra til å sikre anstendige, ryddige og forutsigbare lønns- og arbeidsforhold, samt bygge kompetanse og sikre produksjonsselskapenes konkurransedyktighet.”

Avtalen gjelder i denne omgang faggruppene: fotografer, lydfolk, klippere og regissører på reality og underholdningsproduksjoner.

– Det er deilig at et stort og omfattende arbeid fører til en avtale. Det har tatt tid, fordi det har handlet om å etablere en nyoverenskomst på et område som ikke tidligere har vært regulert mellom partene, sier Leif Holst Jensen, generalsekretær i Produsentforeningen.

– Forhandlingene har i perioder vært krevende, men vi har oppnådd en konstruktiv dialog der begge parter har måtte gi og ta, sier Forbundsleder Sverre Pedersen i Norsk Filmforbund.

– Begge partene er enige om at det nå gjenstår en felles oppgave med å få gjenetablertet godt forhold i produksjonene, og sikre høstens leveranser til kanalene og publikum. Vi beklager den usikkerhet forhandlingene har ført til for TV 2, for publikum og deltakerne i programmene, og for annonsørene, og takker våre forhandlingsutvalg for stor og tålmodig innsats. Vi er glad for å ha fått på plass en historisk avtale, sier Pedersen og Holst Jensen.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY