– NFI mangler ambisjoner

Produsentforeningen kritiserer NFI for å ha få ambisjoner for norsk film og for å være dårlige til å profilere norsk film i utlandet.

NRK melder om Produsentforeningens kritikk av NFI.

 

– Norsk filminstitutt har nå vært sammenslått i litt over to år, og vi i produsentforeningen synes vi ennå har til gode å se effekten av sammenslåingen, sier generalsekretær for Norske film og TV-produsenters forening Leif Holst Jensen til NRK.

Våren 2008 ble Norsk Filmutvikling, Norsk Filmfond og Norsk Filminstitutt samlet til en organisasjon. Målet var å styrke norsk film.

– Det har en eneste hensikt, det er at vi skal lage enda bedre filmer for norsk publikum. Vi skal legge enda bedre til rette for alle de talentene som finnes i norsk film. Det at vi kan se hele filmen under ett, fra ideutvikling helt fram til produksjon og distribusjon, lansering på norske kinoer og internasjonale festivaler, det vil gjøre det lettere å være filmskaper, sa daværende kulturminister Trond Giske den gang.

Produsentforeningen mener NFI ikke har klart å nå målene som ble satt for den nye organisasjonen.

– Vi har ikke sett nok effekt knyttet til det som gjelder markedsføring og internasjonal profilering. Vi forventer at instituttet nå klarer å komme forbi det første fusjonsperioden og løfte blikket og ha ambisjoner på vegne av bransjen her hjemme og på vegne av filmen, sier Leif Holst Jensen.

Holst Jensen får støtte av Finn Gjerdrum, produsent i Paradox.

– Effekten har vært langsommere enn vi hadde håpet. Det skulle gjøres en stor satsning på lansering og markedsføring av norske filmer. Det har tatt mye lenger tid enn det vi var forespeilet, sier Finn Gjerdrum.

Nina Refseth, direktør for NFI, innrømmer at de ikke er kommet helt i mål med den nye organisasjonen.

– Nå er det slik at etter at vi etter fusjonen rett og slett har brukt tid på å greie å gjennomføre det praktiske.
Hun forteller at de har kuttet kostnader og bemanning for å unngå mer byråkrati.


– I alle slike prosesser ønsker man en bedring, som Leif Holst Jensen etterlyser, og det er jeg enig i at vi ikke har lykkes i å levere ennå. Vi vil invitere bransjen fremover til å gå inn i en dialog om hvordan vi kan bli mer effektive, sier Refseth.

NRK: – Promoterer norsk film for dårlig
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

– NFI mangler ambisjoner

Produsentforeningen kritiserer NFI for å ha få ambisjoner for norsk film og for å være dårlige til å profilere norsk film i utlandet.

NRK melder om Produsentforeningens kritikk av NFI.

 

– Norsk filminstitutt har nå vært sammenslått i litt over to år, og vi i produsentforeningen synes vi ennå har til gode å se effekten av sammenslåingen, sier generalsekretær for Norske film og TV-produsenters forening Leif Holst Jensen til NRK.

Våren 2008 ble Norsk Filmutvikling, Norsk Filmfond og Norsk Filminstitutt samlet til en organisasjon. Målet var å styrke norsk film.

– Det har en eneste hensikt, det er at vi skal lage enda bedre filmer for norsk publikum. Vi skal legge enda bedre til rette for alle de talentene som finnes i norsk film. Det at vi kan se hele filmen under ett, fra ideutvikling helt fram til produksjon og distribusjon, lansering på norske kinoer og internasjonale festivaler, det vil gjøre det lettere å være filmskaper, sa daværende kulturminister Trond Giske den gang.

Produsentforeningen mener NFI ikke har klart å nå målene som ble satt for den nye organisasjonen.

– Vi har ikke sett nok effekt knyttet til det som gjelder markedsføring og internasjonal profilering. Vi forventer at instituttet nå klarer å komme forbi det første fusjonsperioden og løfte blikket og ha ambisjoner på vegne av bransjen her hjemme og på vegne av filmen, sier Leif Holst Jensen.

Holst Jensen får støtte av Finn Gjerdrum, produsent i Paradox.

– Effekten har vært langsommere enn vi hadde håpet. Det skulle gjøres en stor satsning på lansering og markedsføring av norske filmer. Det har tatt mye lenger tid enn det vi var forespeilet, sier Finn Gjerdrum.

Nina Refseth, direktør for NFI, innrømmer at de ikke er kommet helt i mål med den nye organisasjonen.

– Nå er det slik at etter at vi etter fusjonen rett og slett har brukt tid på å greie å gjennomføre det praktiske.
Hun forteller at de har kuttet kostnader og bemanning for å unngå mer byråkrati.


– I alle slike prosesser ønsker man en bedring, som Leif Holst Jensen etterlyser, og det er jeg enig i at vi ikke har lykkes i å levere ennå. Vi vil invitere bransjen fremover til å gå inn i en dialog om hvordan vi kan bli mer effektive, sier Refseth.

NRK: – Promoterer norsk film for dårlig
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY