Tar pulsen på Norden

New Nordic Films i Haugesund tar pulsen på den nordiske filmfamilien. I år er det samproduksjonens forbannelser, Final cut og Works in Progress som blant annet står i fokus.

18.-21. august arrangeres New Nordic Films under Filmfestivalen i Haugesund. New Nordic Films er et årlig marked for nordisk film. Arrangementet består blant annet av filmvisninger, seminarer, nordisk co-produksjonsforum og presentasjoner av works in progress.

I år blir totalt 22 filmer vist, 17 av dem er markedspremierer og av de 17 blir 13 vist for aller første gang. Åpningsfilmen er verdenspremiere på finske Princess (Prinsessa) av Arto Halonen, dette er en lukket visning for NNF. Svenske Sound of Noise, som vant to priser under Kritikeruken i Cannes, vil bli vist i en felles visning mellom New Nordic Films og Nordisk blikk som er det nordiske sideprogrammet til DNF.

 

Dette er noen av årets seminarer:

CO-PRODUCTION – HEAVEN OR HELL?

Fredag 20. august 12:00


Babycall som case study

Seminaret ser nærmere på det puslespillet det er å finansiere europeiske co-produksjoner. Hvordan håndterer man de viktigste utfordringene med co-produksjoner? Hva er de viktigste finansieringskildene? Nøler nordiske produksjonsselskap med å gå inn i co-produksjoner med ikke-nordiske land på ikke-nordiske prosjekter?

Moderator Bernhard Stampfer(Visepresident og leder av Expert Team Telecommunication, Media and Technology (TMT), Deutche Bank AG) vil snakke om de økonomiske og juridiske aspektene ved co-produksjon i dagens Europa. Pål Sletaunes kommende film Babycall vil bli brukt som en case study.

Bekreftede paneldeltagere:
Turid Øversveen – Delegate producer, 4 ½ Fiksjon AS, Norway
Karl Baumgartner – Co-producer, Pandora Film, Germany
Anna Croneman – Co-producer, Bob Film Sweden
Philipp Hoffmann – International sales agent, The Match Factory
Christoph Ott – Head of Campaign, German distributor NFP Marketing & Distribution

Seminaret arrangers i samarbeid mellom MEDIA Desk Norway, Erich Pommer Institut (EPI) og New Nordic Films. Introduksjon ved Sidsel Hellebø-Hansson (Head of MEDIA Desk Norway) og Nadja Radojevic (Head of International Training, EPI).

 

 

CANADIAN LANDSCAPE:

Torsdag 19.august 14:30.
Canada er et av få land som Norge har hatt en co-produksjonsavtale med i flere år. Hvordan er mulighetene for utenlandske produksjoner i Canada og hvordan kan de få økonomisk støtte til sine prosjekter? Karen Thorne-Stone (Ontario Media Development Corporation) and John Barrack (Canadian Film and TV Producers Association) snakker om vilkårene for produksjon og co-produksjon i Canada.


FINAL CUT:

Torsdag 19. august 15:45
Et mini-seminar som fokuserer på konfliktene mellom produsenter, regissører og filmene de lager. To nordiske regissører og en nordisk produsent deler sine erfaringer omkring temaet Final Cut.

Bekreftede paneldeltakere:
Peter Schildt (Sverige) debuterte med komedien Big Business i 1985 og har regissert flere prisvinnende TV-serier for ungdom som Ebba og Didrik (1990) og Glappet (1997). I New Nordic Films: A Thousand Times Stronger.

Ronnie Fridthjof (Danmark) ble av magasinet Arena utpekt som en av de mest innflytelsesrike produsentene i Danmark under 40 år. Han har produsert Take the Trash (2008) og Julefrokosten (2009). I New Nordic Films: Armadillo.

Elsa Kvamme fra Norske Filmregissører er moderator. Seminaret arrangeres i samarbeid med Norske Filmregissører.

 

WORKS IN PROGRESS

18., 19. og 20.8.

Scener fra Bastøy vises for internasjonale aktører i Haugesund.

Kommende nordiske filmprosjekter blir presentert i Works in Progress, et tre dagers arrangement for nordiske og internasjonale distributører, festivalledere, salgsagenter og finansiører.

Moderator er Kjetil Lismoen, redaktør av Rushprint.

Norge:
Exteriors (Patrik Syvertsen og Marie Kristiansen)
Jeg reiser alene (Stian Kristiansen)
Kongen av Bastøy (Marius Holst)
Sykt lykkelig (Anne Sewitsky)

Sverige:
Happy End (Björn Runge)
Söndrare (Levan Akin)

Danmark:
Olsen Banden – På de bonede gulv (Jørgen Lerdam)
Orla Frøsnapper (Gert Fredholm, Peter Dodd)
Pop! (Simon Staho)

Finland:
Garbage Prince (Raimo O Niemi)
The Magic Crystal (Antti Haikala)
Lapland Odyssey (Dome Karukoski)

Island:
Jitters (Baldwin Z)
Rock Bottom (Börkur Gunnarsson)
Stormland (Marteinn St. Thórsson)
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tar pulsen på Norden

New Nordic Films i Haugesund tar pulsen på den nordiske filmfamilien. I år er det samproduksjonens forbannelser, Final cut og Works in Progress som blant annet står i fokus.

18.-21. august arrangeres New Nordic Films under Filmfestivalen i Haugesund. New Nordic Films er et årlig marked for nordisk film. Arrangementet består blant annet av filmvisninger, seminarer, nordisk co-produksjonsforum og presentasjoner av works in progress.

I år blir totalt 22 filmer vist, 17 av dem er markedspremierer og av de 17 blir 13 vist for aller første gang. Åpningsfilmen er verdenspremiere på finske Princess (Prinsessa) av Arto Halonen, dette er en lukket visning for NNF. Svenske Sound of Noise, som vant to priser under Kritikeruken i Cannes, vil bli vist i en felles visning mellom New Nordic Films og Nordisk blikk som er det nordiske sideprogrammet til DNF.

 

Dette er noen av årets seminarer:

CO-PRODUCTION – HEAVEN OR HELL?

Fredag 20. august 12:00


Babycall som case study

Seminaret ser nærmere på det puslespillet det er å finansiere europeiske co-produksjoner. Hvordan håndterer man de viktigste utfordringene med co-produksjoner? Hva er de viktigste finansieringskildene? Nøler nordiske produksjonsselskap med å gå inn i co-produksjoner med ikke-nordiske land på ikke-nordiske prosjekter?

Moderator Bernhard Stampfer(Visepresident og leder av Expert Team Telecommunication, Media and Technology (TMT), Deutche Bank AG) vil snakke om de økonomiske og juridiske aspektene ved co-produksjon i dagens Europa. Pål Sletaunes kommende film Babycall vil bli brukt som en case study.

Bekreftede paneldeltagere:
Turid Øversveen – Delegate producer, 4 ½ Fiksjon AS, Norway
Karl Baumgartner – Co-producer, Pandora Film, Germany
Anna Croneman – Co-producer, Bob Film Sweden
Philipp Hoffmann – International sales agent, The Match Factory
Christoph Ott – Head of Campaign, German distributor NFP Marketing & Distribution

Seminaret arrangers i samarbeid mellom MEDIA Desk Norway, Erich Pommer Institut (EPI) og New Nordic Films. Introduksjon ved Sidsel Hellebø-Hansson (Head of MEDIA Desk Norway) og Nadja Radojevic (Head of International Training, EPI).

 

 

CANADIAN LANDSCAPE:

Torsdag 19.august 14:30.
Canada er et av få land som Norge har hatt en co-produksjonsavtale med i flere år. Hvordan er mulighetene for utenlandske produksjoner i Canada og hvordan kan de få økonomisk støtte til sine prosjekter? Karen Thorne-Stone (Ontario Media Development Corporation) and John Barrack (Canadian Film and TV Producers Association) snakker om vilkårene for produksjon og co-produksjon i Canada.


FINAL CUT:

Torsdag 19. august 15:45
Et mini-seminar som fokuserer på konfliktene mellom produsenter, regissører og filmene de lager. To nordiske regissører og en nordisk produsent deler sine erfaringer omkring temaet Final Cut.

Bekreftede paneldeltakere:
Peter Schildt (Sverige) debuterte med komedien Big Business i 1985 og har regissert flere prisvinnende TV-serier for ungdom som Ebba og Didrik (1990) og Glappet (1997). I New Nordic Films: A Thousand Times Stronger.

Ronnie Fridthjof (Danmark) ble av magasinet Arena utpekt som en av de mest innflytelsesrike produsentene i Danmark under 40 år. Han har produsert Take the Trash (2008) og Julefrokosten (2009). I New Nordic Films: Armadillo.

Elsa Kvamme fra Norske Filmregissører er moderator. Seminaret arrangeres i samarbeid med Norske Filmregissører.

 

WORKS IN PROGRESS

18., 19. og 20.8.

Scener fra Bastøy vises for internasjonale aktører i Haugesund.

Kommende nordiske filmprosjekter blir presentert i Works in Progress, et tre dagers arrangement for nordiske og internasjonale distributører, festivalledere, salgsagenter og finansiører.

Moderator er Kjetil Lismoen, redaktør av Rushprint.

Norge:
Exteriors (Patrik Syvertsen og Marie Kristiansen)
Jeg reiser alene (Stian Kristiansen)
Kongen av Bastøy (Marius Holst)
Sykt lykkelig (Anne Sewitsky)

Sverige:
Happy End (Björn Runge)
Söndrare (Levan Akin)

Danmark:
Olsen Banden – På de bonede gulv (Jørgen Lerdam)
Orla Frøsnapper (Gert Fredholm, Peter Dodd)
Pop! (Simon Staho)

Finland:
Garbage Prince (Raimo O Niemi)
The Magic Crystal (Antti Haikala)
Lapland Odyssey (Dome Karukoski)

Island:
Jitters (Baldwin Z)
Rock Bottom (Börkur Gunnarsson)
Stormland (Marteinn St. Thórsson)
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY