Limbo til hovedkonkurransen i Montreal

Maria Sødahls spillefilmdebut, Limbo, får sin internasjonale premiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Montreal.
 

Hovedrolleinnehaver Line Verndal og den australske skuespilleren Bryan Brown reiser sammen med regissøren Maria Sødahl og produsentene Gudny Hummelvoll og Petter Borgli til Montreal i slutten av august.

Det er NFI som melder om dette.

Limbo, som åpner filmfestivalen i Haugesund neste uke, får dermed sjansen til å bli vist på en festival som ofte er en viktig innfallsport til det nordamerikanske markedet.

”Den 34. World Film Festival i Montreal finner sted i perioden 26. august til 6. september 2010, og er en av verdens ledende festival. Juryen på syv personer blir i år ledet av den verdenskjente danske regissøren Bille August, som skal vurdere de 20 filmene i hovedkonkurransen. Festivalen og publikum i Montreal har alltid vist stor interesse for norske filmer, og filmer som Ti kniver i hjertet (Marius Holst), Kristin Lavransdatter (Liv Ullmann), Jeg er Dina (Ole Bornedal) og Gymnaslærer Pedersen (Hans Petter Moland) har alle vunnet priser i konkurransen.

Historien som fortelles i Limbo er satt til Trinidad i 1973. Sonia (Line Vernedal) reiser med barna etter sin mann Jo (Henrik Rafaelsen), som er utstasjonert i oljebransjen på Trinidad. Selv om livet på den andre siden av kloden kan minne om en evigvarende ferie, slår bildet av den eksotiske tilværelsen raskt sprekker. Limbo er en film om kjærlighet, svik og voksesmerter i en ”coming of-age” historie for viderekomne.

Maria Sødahl er en prisbelønnet regissør med TV-dramaer, dokumentarfilmer og en rekke kort- og novellefilmer bak seg. Hun er utdannet regissør fra Den Danske Filmskole i 1993, og har vist et usedvanlig fortellertalent i sine tidligere produksjoner. Limbo blir hennes debut som manusforfatter og langfilmregissør.

Limbo er produsert av SF Norge Produksjon ved Gudny Hummelvoll med Petter J. Borgli som medprodusent. SF Norge distribuerer Limbo, som får norsk kinopremiere 10. september, etter at den har åpnet den norske filmfestivalen i Haugesund den 21. august. Filmen skal selges internasjonalt av AB Svensk Filmindustri.”

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Limbo til hovedkonkurransen i Montreal

Maria Sødahls spillefilmdebut, Limbo, får sin internasjonale premiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Montreal.
 

Hovedrolleinnehaver Line Verndal og den australske skuespilleren Bryan Brown reiser sammen med regissøren Maria Sødahl og produsentene Gudny Hummelvoll og Petter Borgli til Montreal i slutten av august.

Det er NFI som melder om dette.

Limbo, som åpner filmfestivalen i Haugesund neste uke, får dermed sjansen til å bli vist på en festival som ofte er en viktig innfallsport til det nordamerikanske markedet.

”Den 34. World Film Festival i Montreal finner sted i perioden 26. august til 6. september 2010, og er en av verdens ledende festival. Juryen på syv personer blir i år ledet av den verdenskjente danske regissøren Bille August, som skal vurdere de 20 filmene i hovedkonkurransen. Festivalen og publikum i Montreal har alltid vist stor interesse for norske filmer, og filmer som Ti kniver i hjertet (Marius Holst), Kristin Lavransdatter (Liv Ullmann), Jeg er Dina (Ole Bornedal) og Gymnaslærer Pedersen (Hans Petter Moland) har alle vunnet priser i konkurransen.

Historien som fortelles i Limbo er satt til Trinidad i 1973. Sonia (Line Vernedal) reiser med barna etter sin mann Jo (Henrik Rafaelsen), som er utstasjonert i oljebransjen på Trinidad. Selv om livet på den andre siden av kloden kan minne om en evigvarende ferie, slår bildet av den eksotiske tilværelsen raskt sprekker. Limbo er en film om kjærlighet, svik og voksesmerter i en ”coming of-age” historie for viderekomne.

Maria Sødahl er en prisbelønnet regissør med TV-dramaer, dokumentarfilmer og en rekke kort- og novellefilmer bak seg. Hun er utdannet regissør fra Den Danske Filmskole i 1993, og har vist et usedvanlig fortellertalent i sine tidligere produksjoner. Limbo blir hennes debut som manusforfatter og langfilmregissør.

Limbo er produsert av SF Norge Produksjon ved Gudny Hummelvoll med Petter J. Borgli som medprodusent. SF Norge distribuerer Limbo, som får norsk kinopremiere 10. september, etter at den har åpnet den norske filmfestivalen i Haugesund den 21. august. Filmen skal selges internasjonalt av AB Svensk Filmindustri.”

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY