Bent Hamer til Toronto

Bent Hamers nye film Hjem til jul får verdenspremiere under den internasjonale filmfestivalen i Toronto i september.

Norsk Filminstitutt offentliggjør i dag at Bent Hamers nye film Hjem til jul får premiere under filmfestivalen i Toronto. Filmen er en av to norske filmer som blir vist, Vibeke Løkkebergs film Gazas tårer får også premiere under festivalen. Festivalen pågår 9.-19. september.

Hjem til jul er skrevet av Hamer, basert på novellesamlingen Bare mjuke pakker under treet av Levi Henriksen. Dette er Hamers sjette langfilm. Handlingen består av flere enkelthistorier som utspiller seg i den lille byen Skogli noen få timer på ettermiddagen julaften. Karakterene har et stort spenn i alder og livssituasjon og historiene handler både om forsoning og sterk frustrasjon.

På rollelisten finner vi blant annet Trond Fausa Aurvåg, Fridtjof Såheim, Reidar Sørensen, Ingunn Beate Øyen, Nina Andresen Borud, Tomas Norström, Joachim Calmeyer, Kai Remlov, Cecilie Mosli, Igor Necemer, Nina Zanjani, Henriette Steenstrup, Gard Eidsvold, Robert Skjærstad og Levi Henriksen.

Hamer har etablert et trofast publikum og filmene hans har solgt over en million kinobilletter i Europa. Han har deltatt i Cannes fire ganger, senest i programmet Un Certain Regard med O’Horten. Han har vunnet fem Amandaer, har fått den norske filmkritikerprisen tre ganger, og den internasjonale filmkritikerprisen to ganger.

 

Hjem til jul vil ha europeisk premiere i hovedkonkurranse under den internasjonal filmfestivalen i San Sebastian 21. september og norsk premiere 12. november.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bent Hamer til Toronto

Bent Hamers nye film Hjem til jul får verdenspremiere under den internasjonale filmfestivalen i Toronto i september.

Norsk Filminstitutt offentliggjør i dag at Bent Hamers nye film Hjem til jul får premiere under filmfestivalen i Toronto. Filmen er en av to norske filmer som blir vist, Vibeke Løkkebergs film Gazas tårer får også premiere under festivalen. Festivalen pågår 9.-19. september.

Hjem til jul er skrevet av Hamer, basert på novellesamlingen Bare mjuke pakker under treet av Levi Henriksen. Dette er Hamers sjette langfilm. Handlingen består av flere enkelthistorier som utspiller seg i den lille byen Skogli noen få timer på ettermiddagen julaften. Karakterene har et stort spenn i alder og livssituasjon og historiene handler både om forsoning og sterk frustrasjon.

På rollelisten finner vi blant annet Trond Fausa Aurvåg, Fridtjof Såheim, Reidar Sørensen, Ingunn Beate Øyen, Nina Andresen Borud, Tomas Norström, Joachim Calmeyer, Kai Remlov, Cecilie Mosli, Igor Necemer, Nina Zanjani, Henriette Steenstrup, Gard Eidsvold, Robert Skjærstad og Levi Henriksen.

Hamer har etablert et trofast publikum og filmene hans har solgt over en million kinobilletter i Europa. Han har deltatt i Cannes fire ganger, senest i programmet Un Certain Regard med O’Horten. Han har vunnet fem Amandaer, har fått den norske filmkritikerprisen tre ganger, og den internasjonale filmkritikerprisen to ganger.

 

Hjem til jul vil ha europeisk premiere i hovedkonkurranse under den internasjonal filmfestivalen i San Sebastian 21. september og norsk premiere 12. november.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY