Tilskudd til ny Joachim Trier-film

Joachim Triers nye langfilm Oslo, 31. august er en av filmene som har fått produksjonstilskudd i denne tildelingsrunden fra NFI.

NFI melder om tilskuddene i en pressemelding. To langfilmer, en kortfilm og en samproduksjon har fått produksjonstilskudd i denne runden.

JOACHIM TRIERS ANDRE FILM

Joachim Triers nye film Oslo, 31. august får et tilskudd på 6 550 000 kroner. Filmen produseres av Motlys med selskapene Don’t Look Now og Nimbus Film som co-produsenter. Som i Reprise skriver Joachim Trier og Eskil Vogt manuset til filmen sammen. Filmen skildrer et avgjørende døgn i hovedpersonen Anders’ liv.

– Med denne filmen tar Joachim Trier oss med på en enkel og samtidig kompleks skildring av et menneske som er i ferd med å gi opp, men som kanskje finner en grunn for å leve videre likevel. Eller kanskje ikke. Med et lekent og svært bevisst filmspråk skildres et avgjørende døgn, som også kan oppleves som et helt liv. Regivisjonen er så tydelig hos Trier at det er umulig ikke å bli fascinert av de universene han tar oss med inn i, sier langfilmkonsulent Thomas Robsahm.
LES MER


LANGFILM FRA HISHAM ZAMAN

Paradox AS får 10 060 000 kroner i produksjonstilskudd til en ny langfilm av regissør Hisham Zaman, som høstet en lang rekke priser for novellefilmen Bawke. Zamans nye filmprosjekt handler om en ung kurdisk kvinne, som flykter fra sitt eget arrangerte bryllup, og om lillebroren Soran, som må reise for å hente henne hjem – eller på annet vis redde familiens ære. Tittelen på filmen er foreløpig ikke bestemt. Zaman har også laget den kritikerroste filmen Vinterland og er snart klar med sin første langfilm Brevet til Kongen.
LES MER

NY KORTFILM FRA GULLPALMEVINNER
Gullpalmevinner Maria Ekerhovd i Kong Film produserer filmen Fahruks mynt, som får 1 000 000 kroner i produksjonstilskudd. Filmen regisseres av Susanne Falkum Løvik. Produsent, regissør og manusforfatter har tidligere jobbet sammen gjennom kortfilmsamlingen 5 grøss.
LES MER

NY TROELL-FILM
Regissør Jan Troell jobber nå med en langfilm basert på historien til den svenske motstandsmannen og redaktøren Torgny Segerstedt. Filmen Domen över död man blir produsert av svenske Filmlance, og har norske Maipo og Synnøve Hørsdal som co-produsent. Maipo får 1 500 000 kroner i tilskudd til samproduksjonen.
LES MER
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tilskudd til ny Joachim Trier-film

Joachim Triers nye langfilm Oslo, 31. august er en av filmene som har fått produksjonstilskudd i denne tildelingsrunden fra NFI.

NFI melder om tilskuddene i en pressemelding. To langfilmer, en kortfilm og en samproduksjon har fått produksjonstilskudd i denne runden.

JOACHIM TRIERS ANDRE FILM

Joachim Triers nye film Oslo, 31. august får et tilskudd på 6 550 000 kroner. Filmen produseres av Motlys med selskapene Don’t Look Now og Nimbus Film som co-produsenter. Som i Reprise skriver Joachim Trier og Eskil Vogt manuset til filmen sammen. Filmen skildrer et avgjørende døgn i hovedpersonen Anders’ liv.

– Med denne filmen tar Joachim Trier oss med på en enkel og samtidig kompleks skildring av et menneske som er i ferd med å gi opp, men som kanskje finner en grunn for å leve videre likevel. Eller kanskje ikke. Med et lekent og svært bevisst filmspråk skildres et avgjørende døgn, som også kan oppleves som et helt liv. Regivisjonen er så tydelig hos Trier at det er umulig ikke å bli fascinert av de universene han tar oss med inn i, sier langfilmkonsulent Thomas Robsahm.
LES MER


LANGFILM FRA HISHAM ZAMAN

Paradox AS får 10 060 000 kroner i produksjonstilskudd til en ny langfilm av regissør Hisham Zaman, som høstet en lang rekke priser for novellefilmen Bawke. Zamans nye filmprosjekt handler om en ung kurdisk kvinne, som flykter fra sitt eget arrangerte bryllup, og om lillebroren Soran, som må reise for å hente henne hjem – eller på annet vis redde familiens ære. Tittelen på filmen er foreløpig ikke bestemt. Zaman har også laget den kritikerroste filmen Vinterland og er snart klar med sin første langfilm Brevet til Kongen.
LES MER

NY KORTFILM FRA GULLPALMEVINNER
Gullpalmevinner Maria Ekerhovd i Kong Film produserer filmen Fahruks mynt, som får 1 000 000 kroner i produksjonstilskudd. Filmen regisseres av Susanne Falkum Løvik. Produsent, regissør og manusforfatter har tidligere jobbet sammen gjennom kortfilmsamlingen 5 grøss.
LES MER

NY TROELL-FILM
Regissør Jan Troell jobber nå med en langfilm basert på historien til den svenske motstandsmannen og redaktøren Torgny Segerstedt. Filmen Domen över död man blir produsert av svenske Filmlance, og har norske Maipo og Synnøve Hørsdal som co-produsent. Maipo får 1 500 000 kroner i tilskudd til samproduksjonen.
LES MER
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY