Nominert til viktig tv-pris

Den norske kortfilmen Naboen, regissert av Stein-Roger Bull og Jo Strømgren er nominert til den prestisjetunge TV-prisen Rose d’Or 2010.

Naboen er nominert til Rose d’Or i kategorien Art Documentary & Performing Arts melder NFI i en pressemelding. Kortfilmen er produsert av Nordisk Film & TV og skal vises på NRK.

– Dette er en fantastisk flott anerkjennelse for en kortfilm som ikke faller inn under mainstream underholdning, og spesielt at vi er nominert sammen med program fra tunge kulturkanaler som Arte, BBC og Channel 4, sier produsent Jeanette Sundby.

Filmen handler om et par som har sluttet å kommunisere og er i ferd med å flytte fra hverandre. Det er i gang med de praktiske gjøremålene; pakke, legge ting i flyttekasser, diskutere hva som tilhører hvem, men en nabo som spiller musikk i leiligheten ved siden av bidrar uten at han selv vet det til å påvirke prosessen mellom de to. Line Tørmoen og Dimitri Jourde spiller paret, mens Leif Ove Andsnes spiller naboen.

Regien er ved Stein-Roger Bull og Jo Strømgren. Strømgren har også skrevet manus.

Rose d’Or er den viktigste og eneste globale prisen i tv-bransjen, og er også navnet på festivalen som deler den ut. Tidligere var konkurransen kjent som underholdningsfestivalen i Montreux, der NRK flere ganger har høstet priser. Prisutdelingen har siden 2004 funnet sted i Lucerne i Sveits. Tidligere var konkurransen Gullrosen forbeholdt tv-kanaler, men den er nå også åpen for uavhengige produsenter. Årets festival finner sted 18.-22. september, og i alt 22 land er nominert.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nominert til viktig tv-pris

Den norske kortfilmen Naboen, regissert av Stein-Roger Bull og Jo Strømgren er nominert til den prestisjetunge TV-prisen Rose d’Or 2010.

Naboen er nominert til Rose d’Or i kategorien Art Documentary & Performing Arts melder NFI i en pressemelding. Kortfilmen er produsert av Nordisk Film & TV og skal vises på NRK.

– Dette er en fantastisk flott anerkjennelse for en kortfilm som ikke faller inn under mainstream underholdning, og spesielt at vi er nominert sammen med program fra tunge kulturkanaler som Arte, BBC og Channel 4, sier produsent Jeanette Sundby.

Filmen handler om et par som har sluttet å kommunisere og er i ferd med å flytte fra hverandre. Det er i gang med de praktiske gjøremålene; pakke, legge ting i flyttekasser, diskutere hva som tilhører hvem, men en nabo som spiller musikk i leiligheten ved siden av bidrar uten at han selv vet det til å påvirke prosessen mellom de to. Line Tørmoen og Dimitri Jourde spiller paret, mens Leif Ove Andsnes spiller naboen.

Regien er ved Stein-Roger Bull og Jo Strømgren. Strømgren har også skrevet manus.

Rose d’Or er den viktigste og eneste globale prisen i tv-bransjen, og er også navnet på festivalen som deler den ut. Tidligere var konkurransen kjent som underholdningsfestivalen i Montreux, der NRK flere ganger har høstet priser. Prisutdelingen har siden 2004 funnet sted i Lucerne i Sveits. Tidligere var konkurransen Gullrosen forbeholdt tv-kanaler, men den er nå også åpen for uavhengige produsenter. Årets festival finner sted 18.-22. september, og i alt 22 land er nominert.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY