Saksøker tidligere agent

Skuespiller Kyrre Haugen Sydness saksøker sin tidligere agent. Bruken av skuespilleragenter er i liten grad lovregulert i Norge.

NRK melder at Kyrre Haugen Sydness nå går til sak mot sin tidligere agent, Martin Braathen i Hobbart & Hobbart AS. Haugen Sydness støttes av Norsk Skuespillerforbund og Norsk Artistforbund. Han krever erstatning for ekstrakostnader og merarbeid forårsaket av feil og mangler med avregninger agenten skulle utferdige for ham. Han mener også agenten er ansvarlig for feil rådgivning i forbindelse med opprettelsen av et aksjeselskap for hans skuespiller-virksomhet. Hans advokat Espen Egseth mener skuespilleren er påført et tap på nesten 100.000 kroner.

– Han har tatt ut stevning mot sin tidligere agent med krav på erstatning, på grunnlag av feil ved agentens regnskapshåndtering og feil rådgivning av organisering av Haugen Sydness sin virksomhet. Etter vårt syn har han ikke gjort jobben sin som agent, forteller advokat Egseth.

– Jeg er overrasket over at min tidligere agent i så liten grad er villig til å ordne opp i forhold han har forårsaket, sier Kyrre Haugen Sydness til Norsk Skuespillerforbund sin hjemmeside.

 

Haugen Sydness er kjent fra filmer som Max Manus, Lønsj og Mongoland.

Egseth er overrasket over at Braathen ikke opprettet en skriftlig kontrakt med Haugen Sydness, til tross for at skuespilleren ba om det.

– Det er veldig overraskende at man opererer på en slik måte, og det skaper en usikker situasjon for klienten.

– Dette er jo egentlig en tullesak som aldri skulle plaget rettssystemet, sier Agnete Haaland, leder i Norsk Skuespillerforbund.

Haaland er lei av useriøse agenter. Bruken av skuespilleragenter er økende i Norge, men området er i liten grad lovregulert. Saken har ført til at Norsk Skuespillerforbund og Norsk Artistforbund i samarbeid med noen av de største agentene i landet, nå har utarbeidet retningslinjer for agentvirksomhet.

– De retningslinjene vi har laget nå slår fast at det skal være skriftlige avtaler, og omhandler hvordan skuepillere og agenter skal forholde seg til hverandre på en rekke områder. Det er viktig for oss at vi kan stole på at jobben agentene gjør for skuespillerne blir seriøst og profesjonelt utført, sier Haaland

Haugen Sydness’ tidligere agent Martin Braathen, har ennå ikke motatt stevningen, og vil derfor ikke gi noen kommentar til NRK.

 

NRK – Saksøker eks-agent

Norsk skuespillerforbund – Til sak mot sin tidligere agent
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Saksøker tidligere agent

Skuespiller Kyrre Haugen Sydness saksøker sin tidligere agent. Bruken av skuespilleragenter er i liten grad lovregulert i Norge.

NRK melder at Kyrre Haugen Sydness nå går til sak mot sin tidligere agent, Martin Braathen i Hobbart & Hobbart AS. Haugen Sydness støttes av Norsk Skuespillerforbund og Norsk Artistforbund. Han krever erstatning for ekstrakostnader og merarbeid forårsaket av feil og mangler med avregninger agenten skulle utferdige for ham. Han mener også agenten er ansvarlig for feil rådgivning i forbindelse med opprettelsen av et aksjeselskap for hans skuespiller-virksomhet. Hans advokat Espen Egseth mener skuespilleren er påført et tap på nesten 100.000 kroner.

– Han har tatt ut stevning mot sin tidligere agent med krav på erstatning, på grunnlag av feil ved agentens regnskapshåndtering og feil rådgivning av organisering av Haugen Sydness sin virksomhet. Etter vårt syn har han ikke gjort jobben sin som agent, forteller advokat Egseth.

– Jeg er overrasket over at min tidligere agent i så liten grad er villig til å ordne opp i forhold han har forårsaket, sier Kyrre Haugen Sydness til Norsk Skuespillerforbund sin hjemmeside.

 

Haugen Sydness er kjent fra filmer som Max Manus, Lønsj og Mongoland.

Egseth er overrasket over at Braathen ikke opprettet en skriftlig kontrakt med Haugen Sydness, til tross for at skuespilleren ba om det.

– Det er veldig overraskende at man opererer på en slik måte, og det skaper en usikker situasjon for klienten.

– Dette er jo egentlig en tullesak som aldri skulle plaget rettssystemet, sier Agnete Haaland, leder i Norsk Skuespillerforbund.

Haaland er lei av useriøse agenter. Bruken av skuespilleragenter er økende i Norge, men området er i liten grad lovregulert. Saken har ført til at Norsk Skuespillerforbund og Norsk Artistforbund i samarbeid med noen av de største agentene i landet, nå har utarbeidet retningslinjer for agentvirksomhet.

– De retningslinjene vi har laget nå slår fast at det skal være skriftlige avtaler, og omhandler hvordan skuepillere og agenter skal forholde seg til hverandre på en rekke områder. Det er viktig for oss at vi kan stole på at jobben agentene gjør for skuespillerne blir seriøst og profesjonelt utført, sier Haaland

Haugen Sydness’ tidligere agent Martin Braathen, har ennå ikke motatt stevningen, og vil derfor ikke gi noen kommentar til NRK.

 

NRK – Saksøker eks-agent

Norsk skuespillerforbund – Til sak mot sin tidligere agent
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY