Fokus på stop motion

Lørdag 8. mai er det klart for et nytt Frame by Frame på Frogner Kino. Denne gangen er det stop motion-animasjon som står på programmet.

Det er Foreningen for Animert Film som arrangerer Frame by frame, et visningssted og inspirasjonsseminar for animatører og andre interesserte. Dette er den åttende gangen Frame by Frame arrangeres, og i år er fokuset på stop motion.

Britiske Georgina Hayns er en av gjestene. Hun jobber for selskapet Laika i Portland, Oregon. Der har hun jobbet med dukkene til Henry Selicks Coraline. Hun har tidligere jobbet for Mackinnon & Saunders i Manchester, hvor hun blant annet har jobbet på Tim Burtons Mars Attacks! og Corpse Bride. Hayns tar med seg dukker fra Coraline og snakker om sine erfaringer fra produksjonen.

Britiske Andy Gent hadde en sentral rolle i produksjonen av Wes Andersons The Fantastic Mr Fox. Gent tilhører den eksklusive kretsen av talentfulle mennesker som reiser rundt i verden fra den ene stop-motion-produksjonen til den andre. Gent har tidligere jobbet på filmer som Corpse Bride og Coraline.

Tyske Studio Soi er også representert på Frame by Frame. Selskapet ble etablert i 2002 av syv prisbelønnede animasjonsregissører. Studio Sois produksjoner spenner over en lang rekke uttrykk, visningsplattformer og målgrupper. Filmene deres har fått mye oppmerksomhet internasjonalt. Blant annet for TV-filmen basert på barneboken The Gruffalo.

Det blir også mye norsk animasjon under Frame by Frame, blant annet kommer Kine Aune for å snakke om sin nye kortfilm Bakeren, som co-produseres av Qvisten Animation. Frame by Frame samarbeider også med Visueltdagene og presenterer det nyeste innen motion graphics i Visuelt screening. I tillegg blir det også visning av ny norsk animasjonsfilm.

Frame by Frame #8 arrangeres på Frogner Kino 8.mai, billett for hele dagen koster 250 kroner.

 

Rushprint: Stop motion på offensiven.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Fokus på stop motion

Lørdag 8. mai er det klart for et nytt Frame by Frame på Frogner Kino. Denne gangen er det stop motion-animasjon som står på programmet.

Det er Foreningen for Animert Film som arrangerer Frame by frame, et visningssted og inspirasjonsseminar for animatører og andre interesserte. Dette er den åttende gangen Frame by Frame arrangeres, og i år er fokuset på stop motion.

Britiske Georgina Hayns er en av gjestene. Hun jobber for selskapet Laika i Portland, Oregon. Der har hun jobbet med dukkene til Henry Selicks Coraline. Hun har tidligere jobbet for Mackinnon & Saunders i Manchester, hvor hun blant annet har jobbet på Tim Burtons Mars Attacks! og Corpse Bride. Hayns tar med seg dukker fra Coraline og snakker om sine erfaringer fra produksjonen.

Britiske Andy Gent hadde en sentral rolle i produksjonen av Wes Andersons The Fantastic Mr Fox. Gent tilhører den eksklusive kretsen av talentfulle mennesker som reiser rundt i verden fra den ene stop-motion-produksjonen til den andre. Gent har tidligere jobbet på filmer som Corpse Bride og Coraline.

Tyske Studio Soi er også representert på Frame by Frame. Selskapet ble etablert i 2002 av syv prisbelønnede animasjonsregissører. Studio Sois produksjoner spenner over en lang rekke uttrykk, visningsplattformer og målgrupper. Filmene deres har fått mye oppmerksomhet internasjonalt. Blant annet for TV-filmen basert på barneboken The Gruffalo.

Det blir også mye norsk animasjon under Frame by Frame, blant annet kommer Kine Aune for å snakke om sin nye kortfilm Bakeren, som co-produseres av Qvisten Animation. Frame by Frame samarbeider også med Visueltdagene og presenterer det nyeste innen motion graphics i Visuelt screening. I tillegg blir det også visning av ny norsk animasjonsfilm.

Frame by Frame #8 arrangeres på Frogner Kino 8.mai, billett for hele dagen koster 250 kroner.

 

Rushprint: Stop motion på offensiven.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY