Cannes åpner muligheter for Venezia

Mange av filmene det har vært knyttet forventninger til i Cannes, ble ikke ferdig tidsnok til å delta. Dette kan bety et svært godt år for festivalene i Venezia og Toronto.

Flere av prosjektene som i forkant var spådd å bli de store filmene i Cannes, ble ikke ferdige i tide. I stedet ble årets program preget av mange ukjente navn. Dette kan være svært gode nyheter for festivalene i Venezia og Toronto, som nå har en kø av prestisjeprosjekter å velge mellom, melder Screen Daily. Terrence Malicks The Tree of Life er et av prosjektene som det har vært knyttet størst forventninger til i år, nå ser det ut til at premieren blir i Venezia. Det samme gjelder Sofia Coppolas Somewhere. Mange hadde håpet at dette skulle bli året Bent Hamer endelig fikk plass i hovedkonkurransen i Cannes, etter å ha deltatt i sideseksjonene med flere av sine filmer. Men Hjem til jul ble ikke ferdig i tide. Dermed ser det ut til at også den kan være aktuell for Venezia.

Andre filmer som kan være aktuelle for Venezia og Toronto:

Amerikanske filmer: Sofia Coppolas Somewhere, Clint Eastwoods Hereafter, Tom Hoopers The King’s Speech, Darren Aronofskys Black Swan, Anton Corbijns The American, Julian Schnabels Miral, Danny Boyles 127 Hours, John Cameron Mitchells Rabbit Hole, Bruce Robinsons The Rum Diary, Robert Rodriguez Machete og Julie Taymors The Tempest.
 

Britiske filmer: David Mackenzies The Last Word, Cary Joji Fukunagas nyinnspilling av Jane Eyre, Nigel Coles Made In Dagenham, Kevin Macdonalds The Eagle Of The Ninth, Peter Mullans Neds og Rowan Joffés Brighton Rock.

Andre europeiske filmer: den italienske Vallanzasca, tysk/ungarsk/franske Womb av Benedek Fliegauf, Bela Tarrs The Turin Horse, Susanne Biers Hævnen.
 

Filmer fra Midtøsten: Maryam Keshavarzs Circumstance og Dover Kosashvilis The Duel.

Asiatiske filmer: Takashi Miikes Thirteen Assassins, Sion Sonos Cold Fish, Kim Jee-woons I Saw The Devil, Tran Anh Hungs Norwegian Wood, Su Chao-pins Reign Of Assassins, Chen Kaiges Zhao’s Orphan og Wayne Wangs Snow Flower And The Secret Fan.


Screen Daily: Malick, Coppola could lead strong crop at Venice 2010
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Cannes åpner muligheter for Venezia

Mange av filmene det har vært knyttet forventninger til i Cannes, ble ikke ferdig tidsnok til å delta. Dette kan bety et svært godt år for festivalene i Venezia og Toronto.

Flere av prosjektene som i forkant var spådd å bli de store filmene i Cannes, ble ikke ferdige i tide. I stedet ble årets program preget av mange ukjente navn. Dette kan være svært gode nyheter for festivalene i Venezia og Toronto, som nå har en kø av prestisjeprosjekter å velge mellom, melder Screen Daily. Terrence Malicks The Tree of Life er et av prosjektene som det har vært knyttet størst forventninger til i år, nå ser det ut til at premieren blir i Venezia. Det samme gjelder Sofia Coppolas Somewhere. Mange hadde håpet at dette skulle bli året Bent Hamer endelig fikk plass i hovedkonkurransen i Cannes, etter å ha deltatt i sideseksjonene med flere av sine filmer. Men Hjem til jul ble ikke ferdig i tide. Dermed ser det ut til at også den kan være aktuell for Venezia.

Andre filmer som kan være aktuelle for Venezia og Toronto:

Amerikanske filmer: Sofia Coppolas Somewhere, Clint Eastwoods Hereafter, Tom Hoopers The King’s Speech, Darren Aronofskys Black Swan, Anton Corbijns The American, Julian Schnabels Miral, Danny Boyles 127 Hours, John Cameron Mitchells Rabbit Hole, Bruce Robinsons The Rum Diary, Robert Rodriguez Machete og Julie Taymors The Tempest.
 

Britiske filmer: David Mackenzies The Last Word, Cary Joji Fukunagas nyinnspilling av Jane Eyre, Nigel Coles Made In Dagenham, Kevin Macdonalds The Eagle Of The Ninth, Peter Mullans Neds og Rowan Joffés Brighton Rock.

Andre europeiske filmer: den italienske Vallanzasca, tysk/ungarsk/franske Womb av Benedek Fliegauf, Bela Tarrs The Turin Horse, Susanne Biers Hævnen.
 

Filmer fra Midtøsten: Maryam Keshavarzs Circumstance og Dover Kosashvilis The Duel.

Asiatiske filmer: Takashi Miikes Thirteen Assassins, Sion Sonos Cold Fish, Kim Jee-woons I Saw The Devil, Tran Anh Hungs Norwegian Wood, Su Chao-pins Reign Of Assassins, Chen Kaiges Zhao’s Orphan og Wayne Wangs Snow Flower And The Secret Fan.


Screen Daily: Malick, Coppola could lead strong crop at Venice 2010
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY