Dokfilm 2010 – Prisvinnerne

Guro Saniola Bjerk vant prisen for beste norske dokumentar under årets Dokumentarfilmfestival med den omdiskuterte filmen Fjellfinnhua.

Lørdag ble prisene delt ut under Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i Volda. Prisen for beste norske dokumentarfilm gikk i år til Fjellfinnhua regissert av Guro Saniola Bjerk. Fjellfinnhua tar for seg konflikten mellom den samiske og norske befolkningen i Finnmark. Filmen har skapt mye debatt og førte også til at regissøren mottok anonyme drapstrusler under produksjonen.

Uteliggernes sang regissert av Mali Finborud Nøren fikk publikumsprisen. Filmen handler om tre rusmisbrukere i Oslo som får mulighet til å spille inn en plate med sine egne låter.

I det internasjonale programmet vant Enemies of the people regissert av Rob Lemkin og Thet Sambath. Sambath mistet familien sin på dødsmarkene i Kambodsja. Gjennom unike samtalar med Pol Pots nestkommanderande får han nå vite hvordan det brutale regimet fjernet menneskene de anså som ”fiender av folket”. Juryen ga også hederlig omtale til The space you leave og The livingroom of the nation.

Prisen for beste norske studentproduksjon gikk til Silje Evensmo Jacobsen og Christian Westheim Jensen fra Westerdals school of communication for filmen Guds datter. Paradiset regissert av Ahang Bashi, student ved Dramatiska Institutet i Stockholm, ble kåret til beste internasjonale studentproduksjon.

Arve Mattvik Båtevik vant Kortsagt med animasjonsfilmen My body is a cage.

 

Tidligere saker om Fjellfinnhua i Rushprint:

Kraftig kritikk mot Fjellfinnhua

– Lager du denne filmen, blir du skutt!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dokfilm 2010 – Prisvinnerne

Guro Saniola Bjerk vant prisen for beste norske dokumentar under årets Dokumentarfilmfestival med den omdiskuterte filmen Fjellfinnhua.

Lørdag ble prisene delt ut under Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i Volda. Prisen for beste norske dokumentarfilm gikk i år til Fjellfinnhua regissert av Guro Saniola Bjerk. Fjellfinnhua tar for seg konflikten mellom den samiske og norske befolkningen i Finnmark. Filmen har skapt mye debatt og førte også til at regissøren mottok anonyme drapstrusler under produksjonen.

Uteliggernes sang regissert av Mali Finborud Nøren fikk publikumsprisen. Filmen handler om tre rusmisbrukere i Oslo som får mulighet til å spille inn en plate med sine egne låter.

I det internasjonale programmet vant Enemies of the people regissert av Rob Lemkin og Thet Sambath. Sambath mistet familien sin på dødsmarkene i Kambodsja. Gjennom unike samtalar med Pol Pots nestkommanderande får han nå vite hvordan det brutale regimet fjernet menneskene de anså som ”fiender av folket”. Juryen ga også hederlig omtale til The space you leave og The livingroom of the nation.

Prisen for beste norske studentproduksjon gikk til Silje Evensmo Jacobsen og Christian Westheim Jensen fra Westerdals school of communication for filmen Guds datter. Paradiset regissert av Ahang Bashi, student ved Dramatiska Institutet i Stockholm, ble kåret til beste internasjonale studentproduksjon.

Arve Mattvik Båtevik vant Kortsagt med animasjonsfilmen My body is a cage.

 

Tidligere saker om Fjellfinnhua i Rushprint:

Kraftig kritikk mot Fjellfinnhua

– Lager du denne filmen, blir du skutt!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY