Støtte til kvinneopprør og rumpetroll

To kortfilmer og en dokumentarfilm har fått produksjonstilskudd i denne tildelingsrunden fra Norsk filminstitutt.

Det er prosjektene Pink Uprising, Zakariassen må dø og Drakter og rumpetroll som får støtte i denne tildelingsrunden fra NFI. NFI melder om tildelingene i en pressemelding.

 

Mer om prosjektene:

 

Piraya film får 1 300 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Pink Uprising. Filmen forteller om en borgervernsgruppe som består av fattige kvinner fra de laveste klassene i Uttar Pradesh-regionen i India. Deres misjon er å slåss mot kvinnediskriminering og urett i kastesystemet og å være et støtteapparat for utsatte kvinner i regionen. Den regisseres av indiske Nishtha Jain og produseres av Torstein Grude.

Les mer

Mirmar film får 1 400 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Zakariassen må dø. Filmen er en svart komedie om en mann som driver med lakseoppdrett på et lite sted på Helgelandskysten. Han er hatet av alle, men er ikke i stand til å se det selv før det er for sent. Filmen regisseres av Magne Pettersen, som tidligere har laget en lang rekke kortfilmer på lavt budsjett, blant annet Parat fra 2008. Produsent er  Tom Rysstad, som tidligere har produsert filmen Sammen.

Les mer

Mikrofilm AS får 950 000 kroner til den animerte kortfilmen Drakter og rumpetroll. Filmen regisseres av Kajsa Næss og produseres av Lise Fearnley, og forteller om barn som har en av foreldrene sine i fengsel. Mange av barna får ikke vite hvorfor mor eller far plutselig blir «borte». Barna er anonymisert gjennom animasjon, men har selv fortellerstemmene – og beretter om sin hverdag, om sitt savn og om sine drømmer.

Les mer

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Støtte til kvinneopprør og rumpetroll

To kortfilmer og en dokumentarfilm har fått produksjonstilskudd i denne tildelingsrunden fra Norsk filminstitutt.

Det er prosjektene Pink Uprising, Zakariassen må dø og Drakter og rumpetroll som får støtte i denne tildelingsrunden fra NFI. NFI melder om tildelingene i en pressemelding.

 

Mer om prosjektene:

 

Piraya film får 1 300 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Pink Uprising. Filmen forteller om en borgervernsgruppe som består av fattige kvinner fra de laveste klassene i Uttar Pradesh-regionen i India. Deres misjon er å slåss mot kvinnediskriminering og urett i kastesystemet og å være et støtteapparat for utsatte kvinner i regionen. Den regisseres av indiske Nishtha Jain og produseres av Torstein Grude.

Les mer

Mirmar film får 1 400 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Zakariassen må dø. Filmen er en svart komedie om en mann som driver med lakseoppdrett på et lite sted på Helgelandskysten. Han er hatet av alle, men er ikke i stand til å se det selv før det er for sent. Filmen regisseres av Magne Pettersen, som tidligere har laget en lang rekke kortfilmer på lavt budsjett, blant annet Parat fra 2008. Produsent er  Tom Rysstad, som tidligere har produsert filmen Sammen.

Les mer

Mikrofilm AS får 950 000 kroner til den animerte kortfilmen Drakter og rumpetroll. Filmen regisseres av Kajsa Næss og produseres av Lise Fearnley, og forteller om barn som har en av foreldrene sine i fengsel. Mange av barna får ikke vite hvorfor mor eller far plutselig blir «borte». Barna er anonymisert gjennom animasjon, men har selv fortellerstemmene – og beretter om sin hverdag, om sitt savn og om sine drømmer.

Les mer

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY