Islandsk film tjener på vulkanen

Vulkanutbruddet på Island har vært en katastrofe for flytrafikken, men for deler av den islandske filmbransjen betyr det mer jobb.

Cineuropa melder om at deler av den islandske filmbransjen tjener på vulkanutbruddet. Internasjonale film og TV-team strømmer til Island for å dokumentere utbruddet. Dermed er det gode tider for utleie av utstyr og for postproduksjon. Saga Film sier på sin hjemmeside:

“Ønsker du å filme vulkanen? Sagafilm er tilgjengelig 24 timer i døgnet for å støtte internasjonale nyhetsteam som filmer vulkanutbruddet i Eyjafjallajökull, Island. Vi kan levere kamerautstyr og redigeringsutstyr. Om du trenger arkivbilder kan vi tilby materiale både i HD og SD.”

– Det må være minst 15-20 nyhets-team på location akkurat nå og vi venter flere så snart flytrafikken fra Europa starter igjen. Vi kommer til å holde vårt 24-timer i døgnet-tilbud åpent så lenge etterspørselen er høy og utstyret er tilgjengelig, sier daglig leder for Saga Film Kjartan Thor Thordarson til Cineuropa.

Saga Film lager i tillegg to dokumentarer om utbruddet, en om redningsarbeidet og en som følger den kjente islandske fotografen Ragnar Axelssons jakt på de beste bildene av utbruddet.

Laufey Guðjónsdóttir, leder for Icelandic Film Center sier at hun er fornøyd med den økte etterspørselen hos utstyrsleverandører og postproduksjonshus, men hun er også redd for at utbruddet kan skade landets økonomi ytterligere om situasjonen blir langvarig.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Islandsk film tjener på vulkanen

Vulkanutbruddet på Island har vært en katastrofe for flytrafikken, men for deler av den islandske filmbransjen betyr det mer jobb.

Cineuropa melder om at deler av den islandske filmbransjen tjener på vulkanutbruddet. Internasjonale film og TV-team strømmer til Island for å dokumentere utbruddet. Dermed er det gode tider for utleie av utstyr og for postproduksjon. Saga Film sier på sin hjemmeside:

“Ønsker du å filme vulkanen? Sagafilm er tilgjengelig 24 timer i døgnet for å støtte internasjonale nyhetsteam som filmer vulkanutbruddet i Eyjafjallajökull, Island. Vi kan levere kamerautstyr og redigeringsutstyr. Om du trenger arkivbilder kan vi tilby materiale både i HD og SD.”

– Det må være minst 15-20 nyhets-team på location akkurat nå og vi venter flere så snart flytrafikken fra Europa starter igjen. Vi kommer til å holde vårt 24-timer i døgnet-tilbud åpent så lenge etterspørselen er høy og utstyret er tilgjengelig, sier daglig leder for Saga Film Kjartan Thor Thordarson til Cineuropa.

Saga Film lager i tillegg to dokumentarer om utbruddet, en om redningsarbeidet og en som følger den kjente islandske fotografen Ragnar Axelssons jakt på de beste bildene av utbruddet.

Laufey Guðjónsdóttir, leder for Icelandic Film Center sier at hun er fornøyd med den økte etterspørselen hos utstyrsleverandører og postproduksjonshus, men hun er også redd for at utbruddet kan skade landets økonomi ytterligere om situasjonen blir langvarig.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY