Hjelp, vi er i filmbransjen

Med filmene Hjelp, vi er russ og Hjelp, vi er i filmbransjen skal Tomme Tønner-produsentene bringe tilbake 80-tallets "Hjelp, vi er…"-komedier.

Det er Aftenposten som melder om de to filmprosjektene. De to komediene kan komme på kino allerede neste år, hvis produksjonsselskapet Tappeluft Productions får finansiert filmene, bekrefter eksekutiv produsent Kjetil Omberg i Euforia Film.

Filmene er to av tretten filmprosjekter som slåss om til sammen 15 millioner kroner på det neste tildelingsmøtet hos Norsk filminstitutt. 28. mai.

Terje Strømstad, som tidligere har produsert Kill Buljo, Død Snø og Tomme Tønner skal produsere filmene sammen med Benedicte Ringnes som var produksjonsmanager på En ganske snill mann.

–Vi har ikke tenkt å lage filmene helt over lesten til David Zucker (Hjelp vi flyr, Mannen med den nakne pistol). Idealet ligger nok nærmere Spinal Tap (som hadde den norske tittelen Hjelp, vi er i popbransjen). Dette blir komedier med elleville situasjoner, men med en klar historie og handling, sier Kjetil Omberg.

Omberg vil ikke røpe hvem som har regi og manus på prosjektene eller hvilke skuespillere som er med. Men det kommer til å bli mange skuespillere med høy kjendisfaktor, slik det vanligvis er med Tappeluft Productions sine filmer. Omberg har i de siste årene laget en rekke underholdningsfilmer uten forhåndsstøtte fra NFI.

–Det hadde jo vært bra om det dryppet litt på oss også, for en gangs skyld, sier han.

Produsenten gadd ikke en gang sende søknad om støtte for gangsterkomedien Tomme Tønner. Over 118.000 så filmen på kino, og DVD-salget går bra. Tomme Tønner ligger på en 9.plass på den norske kino-toppen i år, nest best av de norske etter Olsenbanden Jr. og Mestertyvens skatt (178.000). Det gode billettsalget gjør at filmen tjener godt på NFIs etterhåndsstøtte.

Det er svært usikkert om filmene blir en realitet, siden det er sterk konkurranse om NFIs filmstøtte.

– Foran det neste tildelingsmøtet i Norsk filminstitutt kjemper tretten filmer om resten av årets bevilgning til kommersielle filmprosjekter, opplyser avdelingsdirektør Ivar Køhn.

–Vi har søknader for ca. 100 millioner kroner, men bare 15 millioner kroner igjen på budsjettet. Det rekker til en til tre filmer, avhengig av hvor store produksjoner som blir tildelt midlene, sier han.

Totalt var det satt av 54 millioner kroner til kinofilm som får støtte etter kommersiell vurdering fra Norsk filminstitutt i år. Potten for prosjekter som får penger etter kunstnerisk vurdering gjennom filmkonsulentene er på 89,9 millioner kroner. Totalt deler instituttet ut 367,8 millioner kroner i filmstøtte i 2010.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hjelp, vi er i filmbransjen

Med filmene Hjelp, vi er russ og Hjelp, vi er i filmbransjen skal Tomme Tønner-produsentene bringe tilbake 80-tallets "Hjelp, vi er…"-komedier.

Det er Aftenposten som melder om de to filmprosjektene. De to komediene kan komme på kino allerede neste år, hvis produksjonsselskapet Tappeluft Productions får finansiert filmene, bekrefter eksekutiv produsent Kjetil Omberg i Euforia Film.

Filmene er to av tretten filmprosjekter som slåss om til sammen 15 millioner kroner på det neste tildelingsmøtet hos Norsk filminstitutt. 28. mai.

Terje Strømstad, som tidligere har produsert Kill Buljo, Død Snø og Tomme Tønner skal produsere filmene sammen med Benedicte Ringnes som var produksjonsmanager på En ganske snill mann.

–Vi har ikke tenkt å lage filmene helt over lesten til David Zucker (Hjelp vi flyr, Mannen med den nakne pistol). Idealet ligger nok nærmere Spinal Tap (som hadde den norske tittelen Hjelp, vi er i popbransjen). Dette blir komedier med elleville situasjoner, men med en klar historie og handling, sier Kjetil Omberg.

Omberg vil ikke røpe hvem som har regi og manus på prosjektene eller hvilke skuespillere som er med. Men det kommer til å bli mange skuespillere med høy kjendisfaktor, slik det vanligvis er med Tappeluft Productions sine filmer. Omberg har i de siste årene laget en rekke underholdningsfilmer uten forhåndsstøtte fra NFI.

–Det hadde jo vært bra om det dryppet litt på oss også, for en gangs skyld, sier han.

Produsenten gadd ikke en gang sende søknad om støtte for gangsterkomedien Tomme Tønner. Over 118.000 så filmen på kino, og DVD-salget går bra. Tomme Tønner ligger på en 9.plass på den norske kino-toppen i år, nest best av de norske etter Olsenbanden Jr. og Mestertyvens skatt (178.000). Det gode billettsalget gjør at filmen tjener godt på NFIs etterhåndsstøtte.

Det er svært usikkert om filmene blir en realitet, siden det er sterk konkurranse om NFIs filmstøtte.

– Foran det neste tildelingsmøtet i Norsk filminstitutt kjemper tretten filmer om resten av årets bevilgning til kommersielle filmprosjekter, opplyser avdelingsdirektør Ivar Køhn.

–Vi har søknader for ca. 100 millioner kroner, men bare 15 millioner kroner igjen på budsjettet. Det rekker til en til tre filmer, avhengig av hvor store produksjoner som blir tildelt midlene, sier han.

Totalt var det satt av 54 millioner kroner til kinofilm som får støtte etter kommersiell vurdering fra Norsk filminstitutt i år. Potten for prosjekter som får penger etter kunstnerisk vurdering gjennom filmkonsulentene er på 89,9 millioner kroner. Totalt deler instituttet ut 367,8 millioner kroner i filmstøtte i 2010.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY