Priser til Vegas og Upperdog

Upperdog fikk juryens hovedpris på den nordiske filmfestivalen i Rouen og Vegas vant Svenska kyrkans ungdomsfilmpris under Barne- og ungdomsfilmfestivalen i Malmø.

NFI melder om prisene i en pressemelding i dag. Festival du Cinéma Nordique i Rouen viser filmer fra alle de nordiske landene, i tillegg til Baltikum, Nederland og Belgia. Norsk film var godt representert under årets festival. Tre av de åtte filmene i hovedkonkurransen var norske, i tillegg til Upperdog deltok Nord og Jernanger. Flere norske filmer deltok i ulike sideprogrammer.

 

– Jeg er veldig glad for denne prisen, og synes dette er kjempegøy. Dette håper jeg kan ha noe å si for den videre distribusjonen av filmen, og det viser at den er universell nok til å treffe publikum uansett hvor de kommer fra. Jeg er glad på vegne av alle som har laget filmen, sier regissør Sara Johnsen.

 

Upperdog er nå sett av over 110.000 nordmenn. Grand Prix du Jury gikk i fjor til Eva Sørhaugs Lønsj. Kautokeino-opprøret, regissert av Nils Gaup, vant i fjor publikumsprisen og er nå solgt til fransk kinodistribusjon.

 

Gunnar Vikene tok imot Svenska kyrkans ungdomsfilmpris på 50.000 svenske kroner under festivalseremonien på BUFF i Malmø fredag kveld. Vegas var en av åtte filmer som konkurrerte i ungdomsfilmprogrammet. Filmene i konkurranseprogrammet skal ha høy kunstnerisk kvalitet og synliggjøre eksistensielle, moralske og sosiale spørsmål på en måte som berører ungdom og voksne.

 

– Man blir selvsagt enormt glad og stolt over både pris og fine ord om filmen. Samtidig er det også veldig hyggelig at filmen synes å treffe sitt publikum også utenfor Norge. På ett vis er den jo veldig lokal, samtidig som det oppleves som om vi har berørt noe universelt, som man kan gjenkjenne og identifisere seg med uavhengig av nasjonalitet, sier Vikene.

 

Juryens begrunnelse lyder slik: ”Filmen får prisen for at den med stor respekt skildrer tre unge mennesker merket av livet. I en historie like kompleks som livet selv viser filmen at fellesskap er mulig selv om kjærligheten synes langt borte. Den viker verken for alvor eller humor. Et uredd slag i magen og en lang omfavnelse full av varme”.

 

Poet og forfatter Bob Hansson, som satt i juryen, utdyper til Cisionwire.se:

 

– Jeg er forelsket i denne filmen! Det er en av de mest kraftfulle filmene jeg har sett i mitt liv – jeg ble veldig berørt, gråt og lo. Det er som om man har møtt kvinnen i sitt liv og har en masse blind dates booket til dagen etter – det er bare å avlyse dem. Filmen er veldig morsom, men samtidig veldig alvorlig. Man kan si at den respekterer sine seere (…) Filmen er magnifik som en rockefestival!

 

Vegas er nå i forhandlinger om kinodistribusjon i Sverige. I fjor gikk prisen til en annen norsk film Mannen som elsket Yngve.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Priser til Vegas og Upperdog

Upperdog fikk juryens hovedpris på den nordiske filmfestivalen i Rouen og Vegas vant Svenska kyrkans ungdomsfilmpris under Barne- og ungdomsfilmfestivalen i Malmø.

NFI melder om prisene i en pressemelding i dag. Festival du Cinéma Nordique i Rouen viser filmer fra alle de nordiske landene, i tillegg til Baltikum, Nederland og Belgia. Norsk film var godt representert under årets festival. Tre av de åtte filmene i hovedkonkurransen var norske, i tillegg til Upperdog deltok Nord og Jernanger. Flere norske filmer deltok i ulike sideprogrammer.

 

– Jeg er veldig glad for denne prisen, og synes dette er kjempegøy. Dette håper jeg kan ha noe å si for den videre distribusjonen av filmen, og det viser at den er universell nok til å treffe publikum uansett hvor de kommer fra. Jeg er glad på vegne av alle som har laget filmen, sier regissør Sara Johnsen.

 

Upperdog er nå sett av over 110.000 nordmenn. Grand Prix du Jury gikk i fjor til Eva Sørhaugs Lønsj. Kautokeino-opprøret, regissert av Nils Gaup, vant i fjor publikumsprisen og er nå solgt til fransk kinodistribusjon.

 

Gunnar Vikene tok imot Svenska kyrkans ungdomsfilmpris på 50.000 svenske kroner under festivalseremonien på BUFF i Malmø fredag kveld. Vegas var en av åtte filmer som konkurrerte i ungdomsfilmprogrammet. Filmene i konkurranseprogrammet skal ha høy kunstnerisk kvalitet og synliggjøre eksistensielle, moralske og sosiale spørsmål på en måte som berører ungdom og voksne.

 

– Man blir selvsagt enormt glad og stolt over både pris og fine ord om filmen. Samtidig er det også veldig hyggelig at filmen synes å treffe sitt publikum også utenfor Norge. På ett vis er den jo veldig lokal, samtidig som det oppleves som om vi har berørt noe universelt, som man kan gjenkjenne og identifisere seg med uavhengig av nasjonalitet, sier Vikene.

 

Juryens begrunnelse lyder slik: ”Filmen får prisen for at den med stor respekt skildrer tre unge mennesker merket av livet. I en historie like kompleks som livet selv viser filmen at fellesskap er mulig selv om kjærligheten synes langt borte. Den viker verken for alvor eller humor. Et uredd slag i magen og en lang omfavnelse full av varme”.

 

Poet og forfatter Bob Hansson, som satt i juryen, utdyper til Cisionwire.se:

 

– Jeg er forelsket i denne filmen! Det er en av de mest kraftfulle filmene jeg har sett i mitt liv – jeg ble veldig berørt, gråt og lo. Det er som om man har møtt kvinnen i sitt liv og har en masse blind dates booket til dagen etter – det er bare å avlyse dem. Filmen er veldig morsom, men samtidig veldig alvorlig. Man kan si at den respekterer sine seere (…) Filmen er magnifik som en rockefestival!

 

Vegas er nå i forhandlinger om kinodistribusjon i Sverige. I fjor gikk prisen til en annen norsk film Mannen som elsket Yngve.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY