Kosmorama mister publikum

Kosmorama solgte i år 5000 færre billetter enn i fjor og 13000 færre enn i 2007.

I fjor endte festivalen på 23000 solgte billetter, i år ser tallet ut til å bli 18.000, melder Adresseavisen.

 

– Dessverre. Vi venter på de eksakte tallene, men vi ser at vi ender rundt der, sier festivaldirektør Ola Lund Renolen til Adresseavisen.

 

Renolen mener forklaringen ligger i at det er færre filmer i programmet enn tidligere. I år ble det vist 72 filmer, dette er 30 filmer færre enn toppåret. Dette kommer av at festivalen opererer under veldig reduserte økonomiske rammer i forhold til tidligere år. En økonomisk situasjon festivalen deler med de fleste filmfestivalene i landet.

 

– Dette har slått ut mer enn vi regnet med. Vi trodde vi ville øke besøket på de filmene som ble vist – og det har vi gjort, utnyttelsesgraden i salene har vært høyere enn tidligere. Likevel er det ikke nok for å veie opp for at vi har færre filmer på programmet i år. Det viser seg at et godt, kvalitetstung grunnprogram ikke er nok til å nå det publikumstallet vi ønsker oss. Det vil vi ta med oss når vi planlegger neste års festival, sier Renolen.

 

Festivalen fikk også kritikk for at filmprogrammet var i overkant mørkt og tungt.

 

– Jeg synes Terje Eidsvåg i Adresseavisen hadde en god kommentar om programmet: Kosmorama har i år hatt filmer egnet til å koble seg på, ikke av. Det oppsummerer godt. Det viktigste er at vi skal vise gode filmer som har noe å fare med. Men det er klart vi må være ydmyke når vi nå skal summere opp festivalen. Dette handler også om at vi ikke har vært flinke nok til å kommunisere at det finnes mange lyspunkter i programmet, mener Renolen.

 

Renolen mener likevel festivalen har lyktes utrolig bra med mye under årets festival og trekker frem Mirakelseminaret, som gikk veldig godt og som er i ferd med å bli et sentralt møtested i norsk filmbransje. Kanonprisutdelingen har også fått veldig mye positiv oppmerksomhet i pressen.

 

– Det er viktig og setter byen og Kosmorama på kartet, sier Renolen.

 

Nedgangen i billettsalg vil også få konsekvenser for festivalens økonomiske resultat.

 

– Vi har det stramt fra før. Men hvordan dette slår ut økonomisk vil ta lengre tid å regne ut, sier Renolen.

 

Adresseavisen: Publikumssvikt for Kosmorama

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kosmorama mister publikum

Kosmorama solgte i år 5000 færre billetter enn i fjor og 13000 færre enn i 2007.

I fjor endte festivalen på 23000 solgte billetter, i år ser tallet ut til å bli 18.000, melder Adresseavisen.

 

– Dessverre. Vi venter på de eksakte tallene, men vi ser at vi ender rundt der, sier festivaldirektør Ola Lund Renolen til Adresseavisen.

 

Renolen mener forklaringen ligger i at det er færre filmer i programmet enn tidligere. I år ble det vist 72 filmer, dette er 30 filmer færre enn toppåret. Dette kommer av at festivalen opererer under veldig reduserte økonomiske rammer i forhold til tidligere år. En økonomisk situasjon festivalen deler med de fleste filmfestivalene i landet.

 

– Dette har slått ut mer enn vi regnet med. Vi trodde vi ville øke besøket på de filmene som ble vist – og det har vi gjort, utnyttelsesgraden i salene har vært høyere enn tidligere. Likevel er det ikke nok for å veie opp for at vi har færre filmer på programmet i år. Det viser seg at et godt, kvalitetstung grunnprogram ikke er nok til å nå det publikumstallet vi ønsker oss. Det vil vi ta med oss når vi planlegger neste års festival, sier Renolen.

 

Festivalen fikk også kritikk for at filmprogrammet var i overkant mørkt og tungt.

 

– Jeg synes Terje Eidsvåg i Adresseavisen hadde en god kommentar om programmet: Kosmorama har i år hatt filmer egnet til å koble seg på, ikke av. Det oppsummerer godt. Det viktigste er at vi skal vise gode filmer som har noe å fare med. Men det er klart vi må være ydmyke når vi nå skal summere opp festivalen. Dette handler også om at vi ikke har vært flinke nok til å kommunisere at det finnes mange lyspunkter i programmet, mener Renolen.

 

Renolen mener likevel festivalen har lyktes utrolig bra med mye under årets festival og trekker frem Mirakelseminaret, som gikk veldig godt og som er i ferd med å bli et sentralt møtested i norsk filmbransje. Kanonprisutdelingen har også fått veldig mye positiv oppmerksomhet i pressen.

 

– Det er viktig og setter byen og Kosmorama på kartet, sier Renolen.

 

Nedgangen i billettsalg vil også få konsekvenser for festivalens økonomiske resultat.

 

– Vi har det stramt fra før. Men hvordan dette slår ut økonomisk vil ta lengre tid å regne ut, sier Renolen.

 

Adresseavisen: Publikumssvikt for Kosmorama

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY