Ingjerd Egeberg leder Amanda-juryene

Skuespiller og tidligere teatersjef Ingjerd Egeberg vil lede fagjuryene for Amanda-prisen 2010.
 

– Vi er svært glade for at Ingjerd Egeberg har sagt seg villig til å ta på seg denne viktige oppgaven. Med Ingjerd Egeberg får Amanda en svært kompetent juryleder. Hun har mange års erfaring som skuespiller innen film, fjernsyn og teater, og har dessuten vært teatersjef for Rogaland Teater i fem år. Ingjerd Egeberg har også tidligere sittet i en Amandajury, så hun vet hva dette dreier seg om,  sier festivaldirektør og leder for Amandakomiteen, Gunnar Johan Løvvik i en pressemelding.

 

Ingjerd Egeberg har hatt flere store roller på teaterscenen og er kjent fra en rekke tv-serier. På filmlerretet debuterte hun i 2000 i Pål Jackmans Detektor. Senere har hun spilt i Tyven, Tyven (Trygve Allister Diesen, 2001), Marias menn (Vibeke Ringen, 2006), hvor hun hadde hovedrollen, og sist i Varde (Hanne Larsen), som ble belønnet med Amanda som beste kortfilm i 2008. Til høsten er Ingjerd Egeberg igjen å se på lerretet, i Petter Næss‘ nye film Maskeblomstfamilen.

 

Blant tidligere juryledere for filmprisen finner vi personer som: Åse Kleveland, Aksel Hennie, Harry Guttormsen og Sissel Beneche Osvold.

 

– Nå er Amandakomiteen i full gang med å finne kvalifiserte medlemmer til de fire juryene. I tillegg til juryleder skal disse bestå av til sammen 15 personer med ulike fagfunksjoner innen film, alt fra skuespillere og regissører til produsenter, manusforfattere og fotografer. Juryene velges blant bransjeorganisasjonenes medlemmer, sier Løvvik.

Amandaprisutdelingen sendes direkte på TV2 fra Haugesund konserthus fredag 20. august, og er en del av Den norske filmfestivalen som finner sted 18.
– 26. august 2010.

 

Amandakomiteen:
Arbeidet med Amanda ledes av en egen komité, Amandakomiteen, oppnevnt av styret i Den norske filmfestivalen AS.

Årets Amandakomité består av:

Gunnar Johan Løvvik (leder, Den norske filmfestivalen), Nina Refseth (Norsk filminstitutt), Håkon Skogrand (Den norske filmfestivalen), Guttorm Petterson (Norske Filmbyråers Forening), Sveinung Golimo (Norske film- og tv-produsenters forening), Lars Berg (Norske Filmregissører), Sverre Pedersen (Norsk Filmforbund), Geir Martin Jensen (Norske Kinosjefers Forbund), Gunnar Germundson (Norske Dramatikeres Forbund), Agnete Haaland (Norsk Skuespillerforbund), Tom Erik Anfinsen (Den norske filmfestivalen), Kari Hansmark (TV 2), Pia Basberg og Odd Arvid Strømstad (Dinamo Story), Nina Bræin (Den norske filmfestivalen), Astri Dehli Blindheim (Amandasekretær, Norsk filminstitutt).

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ingjerd Egeberg leder Amanda-juryene

Skuespiller og tidligere teatersjef Ingjerd Egeberg vil lede fagjuryene for Amanda-prisen 2010.
 

– Vi er svært glade for at Ingjerd Egeberg har sagt seg villig til å ta på seg denne viktige oppgaven. Med Ingjerd Egeberg får Amanda en svært kompetent juryleder. Hun har mange års erfaring som skuespiller innen film, fjernsyn og teater, og har dessuten vært teatersjef for Rogaland Teater i fem år. Ingjerd Egeberg har også tidligere sittet i en Amandajury, så hun vet hva dette dreier seg om,  sier festivaldirektør og leder for Amandakomiteen, Gunnar Johan Løvvik i en pressemelding.

 

Ingjerd Egeberg har hatt flere store roller på teaterscenen og er kjent fra en rekke tv-serier. På filmlerretet debuterte hun i 2000 i Pål Jackmans Detektor. Senere har hun spilt i Tyven, Tyven (Trygve Allister Diesen, 2001), Marias menn (Vibeke Ringen, 2006), hvor hun hadde hovedrollen, og sist i Varde (Hanne Larsen), som ble belønnet med Amanda som beste kortfilm i 2008. Til høsten er Ingjerd Egeberg igjen å se på lerretet, i Petter Næss‘ nye film Maskeblomstfamilen.

 

Blant tidligere juryledere for filmprisen finner vi personer som: Åse Kleveland, Aksel Hennie, Harry Guttormsen og Sissel Beneche Osvold.

 

– Nå er Amandakomiteen i full gang med å finne kvalifiserte medlemmer til de fire juryene. I tillegg til juryleder skal disse bestå av til sammen 15 personer med ulike fagfunksjoner innen film, alt fra skuespillere og regissører til produsenter, manusforfattere og fotografer. Juryene velges blant bransjeorganisasjonenes medlemmer, sier Løvvik.

Amandaprisutdelingen sendes direkte på TV2 fra Haugesund konserthus fredag 20. august, og er en del av Den norske filmfestivalen som finner sted 18.
– 26. august 2010.

 

Amandakomiteen:
Arbeidet med Amanda ledes av en egen komité, Amandakomiteen, oppnevnt av styret i Den norske filmfestivalen AS.

Årets Amandakomité består av:

Gunnar Johan Løvvik (leder, Den norske filmfestivalen), Nina Refseth (Norsk filminstitutt), Håkon Skogrand (Den norske filmfestivalen), Guttorm Petterson (Norske Filmbyråers Forening), Sveinung Golimo (Norske film- og tv-produsenters forening), Lars Berg (Norske Filmregissører), Sverre Pedersen (Norsk Filmforbund), Geir Martin Jensen (Norske Kinosjefers Forbund), Gunnar Germundson (Norske Dramatikeres Forbund), Agnete Haaland (Norsk Skuespillerforbund), Tom Erik Anfinsen (Den norske filmfestivalen), Kari Hansmark (TV 2), Pia Basberg og Odd Arvid Strømstad (Dinamo Story), Nina Bræin (Den norske filmfestivalen), Astri Dehli Blindheim (Amandasekretær, Norsk filminstitutt).

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY