Digital Storytelling 2010

Norsk filminstitutt og Digital Storytelling inviterer til Digital Storytelling 2010: Visual Effects – Into new dimensions, seminar og verksteder om visuelle effekter i film og TV.
 

SEMINAR: VISUAL EFFECTS – INTO NEW DIMENSIONS

Dato: onsdag 14. april, kl 09:00 til 18:00
Målgruppe: Vfx-artister, produsenter, regissører og manusforfattere.
Sted: Tancred Kino, Filmens hus
Egenandel: 950 kroner inkl. lunsj. (faktura sendes på e-post)

 

Ringvirkningene av storfilmen Avatar påvirker hvordan filmer blir laget og oppleves. Årets seminar tar derfor blant annet opp fenomenet stereoskopisk 3D-film.

 

Blant foredragsholderene presenterer vi norske Theodor Groeneboom (Framestore, London) og kanadiske Colin Doncaster (Weta, New Zealand og Storm Studios ) som begge har jobbet med Avatar. Den svenske regissøren Ted Kjellsson utfordrer regissørens virke og filmkonvensjonene med sitt nye filmprosjekt Tompta (produsert av Zentropa, Danmark). Den Oscar nominerte irske regissøren Ruairi Robinson lager også film på sitt særegne vis; hans VFX tunge kortfilmer viser at kunnskap om visuelle effekter kombinert med god fortellerteknikk kan gi internasjonal oppmerksomhet. Årets «VFX-omelett» består av mange egg; brorparten av de norske 3D- og VFX studioene er tilstede for å vise frem det beste av sine nyeste arbeider.

Til sist er det duket for en utfordrende paneldebatt om stereoskopisk 3D og digitale sett og karakterer. Betyr heldigitale bilder med syntetiske (CG) karakterer kinofilmens død, eller representerer 3D det neste naturlige steget i utviklingen av vår opplevelse av film som medium? Panelet består av produsenter, kinosjefer, VFX artister, regissører og journalister med sterke meninger om saken.

Digital Storytelling har siden starten i 2006 vært en arena for filmskapere med interesse for hvordan visuelle effekter kan forsterke filmfortellingen. Foredragene og paneldebatten vil også i år rette seg mot regissører, produsenter, manusforfattere, produksjonsdesignere, filmfotografer, så vel som VFX artister og designere. Velkommen til en spennende seminardag onsdag den 14. april på Filmens hus i Oslo.

 

Meld deg på nå og sikre deg plass – 3D-briller deles ut ved inngangen!

 

Påmeldingsfrist: 17. mars 2010
Påmelding: https://web.questback.com/norskfilminstitutt/ds2010/

 

VERKSTED : INTRODUKSJON TIL VISUELLE EFFEKTER I FILM PRODUKSJON
Dato: torsdag 15. april, kl 09:00 til 16:00
Målgruppe: Erfarne Produsenter, Regissører og Manusforfattere med liten erfaring innenfor planlegging, budsjettering og utførelse av visuelle effekter.
Sted: Møterom Arne, 4. etasje, Filmens hus
Instruktør: Jeppe Nygaard Christiansen vfx supervisor og CEO, Ghost A/S, Danmark.
Arrangør: Digital Storytelling og NFI i samarbeid med Produsentforeningen.
Begrenset antall deltakere: 10- 15
Egenandel: 950 kroner inkl. lunsj. (faktura sendes på e-post)

 

Verkstedet er ledet av VFX supervisor og CEO Jeppe Nygaard Christensen fra Ghost A/S i København. Ghost har jobbet med VFX på å rekke Hollywood blockbusterfilmer. Verkstedet vil være todelt; den første delen av dagen vil være en introduksjon til visuelle effekter. Den andre halvdelen vil
være mer praktisk orientert, hvor deltakerne vil gå igjennom budsjetteringen og valg av løsninger for de visuelle effektene fra en scene i filmen Island of the Lost Souls. Lang- og kortfilmprodusenter oppfordres til å søke.

 

Søknadsfrist: 7. mars 2010
Søknad per e-post: [email protected]. Søknaden merkes "Jeppe"

 

VERKSTED: STEREOSKOPISK 3D COMPOSITING VERKSTED
Dato: torsdag 15. april, kl 09:00 til 17:00 og evt. 16 april.
Målgruppe: Erfarne compositing /vfx artister
Sted: 8. etasje i Filmens hus
Instruktør: Matt Leonard, SphereVFX
Arrangør: Digital Storytelling og NFI i samarbeid med The Foundry, London.
Begrenset antall deltakere: 10- 12
Egenandel: 950 kroner inkl. lunsj. (faktura sendes på e-post)

 

Hands-on verksted i Stereoskopisk 3D compositing ledet av NUKE og Maya instruktør, Matt Leonard. Tidligere erfaring med Nuke er anbefalt. Alle verkstedsdeltagere må selv stille med PC/laptop med tilstrekkelige spesifikasjoner til å kunne kjøre Nuke. The Foundry stiller med Nuke-lisenser til verkstedet. En mer detaljert beskrivelse av verkstedet følger senere. Verkstedet er arrangert i samarbeid med The Foundry, London.

 

Søknadsfrist: 7. mars 2010
Søknad per e-post: [email protected]. Søknaden merkes ‘STEREOSKOPISK 3D COMPOSITING’

 

MASTER CLASS I STEREOSKOPISK 3D
Dato: 15. april, kl 09.00 – 13.00
Målgruppe: Alle med interesse for stereoskopisk 3D.
Sted: Ringen kino
Instruktør: Ben Minall, Training & Demo Manager, The Foundry
Arrangør: Digital Storytelling og NFI i samarbeid med The Foundry, London
Egenandel: 350 kroner (faktura sendes på e-post)

 

En tre timers masterclass ledet av Ben Minall som presenterer stereoskopisk 3D compositing for compositing og vfx artister som vil vite mer om prosessen. Produsenter og regissører er også velkommen. En mer detaljert beskrivelse følger senere. Ben Minall er Training & Demo Manager på The Foundry.

 

Påmeldingsfrist: 17. mars innen kl 12.00.
Påmelding per e-post: [email protected]. Søknaden merkes ‘MASTERCLASS’

 

Reisestøtte: NFI utlyser inntil 20 reisestøtter á kroner 1500 for deltagere som ikke bor i Østlandsområdet. For å søke reisestøtte må man være en profesjonell filmarbeider. Fristen for å søke reisestøtte er 15. mars. Søknaden med CV merkes "Reisestøtte Digital Storytelling 2010" og sendes til [email protected].

 

Følg med på www.digistorytelling.com for løpende informasjon om verksteder og kurs.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Digital Storytelling 2010

Norsk filminstitutt og Digital Storytelling inviterer til Digital Storytelling 2010: Visual Effects – Into new dimensions, seminar og verksteder om visuelle effekter i film og TV.
 

SEMINAR: VISUAL EFFECTS – INTO NEW DIMENSIONS

Dato: onsdag 14. april, kl 09:00 til 18:00
Målgruppe: Vfx-artister, produsenter, regissører og manusforfattere.
Sted: Tancred Kino, Filmens hus
Egenandel: 950 kroner inkl. lunsj. (faktura sendes på e-post)

 

Ringvirkningene av storfilmen Avatar påvirker hvordan filmer blir laget og oppleves. Årets seminar tar derfor blant annet opp fenomenet stereoskopisk 3D-film.

 

Blant foredragsholderene presenterer vi norske Theodor Groeneboom (Framestore, London) og kanadiske Colin Doncaster (Weta, New Zealand og Storm Studios ) som begge har jobbet med Avatar. Den svenske regissøren Ted Kjellsson utfordrer regissørens virke og filmkonvensjonene med sitt nye filmprosjekt Tompta (produsert av Zentropa, Danmark). Den Oscar nominerte irske regissøren Ruairi Robinson lager også film på sitt særegne vis; hans VFX tunge kortfilmer viser at kunnskap om visuelle effekter kombinert med god fortellerteknikk kan gi internasjonal oppmerksomhet. Årets «VFX-omelett» består av mange egg; brorparten av de norske 3D- og VFX studioene er tilstede for å vise frem det beste av sine nyeste arbeider.

Til sist er det duket for en utfordrende paneldebatt om stereoskopisk 3D og digitale sett og karakterer. Betyr heldigitale bilder med syntetiske (CG) karakterer kinofilmens død, eller representerer 3D det neste naturlige steget i utviklingen av vår opplevelse av film som medium? Panelet består av produsenter, kinosjefer, VFX artister, regissører og journalister med sterke meninger om saken.

Digital Storytelling har siden starten i 2006 vært en arena for filmskapere med interesse for hvordan visuelle effekter kan forsterke filmfortellingen. Foredragene og paneldebatten vil også i år rette seg mot regissører, produsenter, manusforfattere, produksjonsdesignere, filmfotografer, så vel som VFX artister og designere. Velkommen til en spennende seminardag onsdag den 14. april på Filmens hus i Oslo.

 

Meld deg på nå og sikre deg plass – 3D-briller deles ut ved inngangen!

 

Påmeldingsfrist: 17. mars 2010
Påmelding: https://web.questback.com/norskfilminstitutt/ds2010/

 

VERKSTED : INTRODUKSJON TIL VISUELLE EFFEKTER I FILM PRODUKSJON
Dato: torsdag 15. april, kl 09:00 til 16:00
Målgruppe: Erfarne Produsenter, Regissører og Manusforfattere med liten erfaring innenfor planlegging, budsjettering og utførelse av visuelle effekter.
Sted: Møterom Arne, 4. etasje, Filmens hus
Instruktør: Jeppe Nygaard Christiansen vfx supervisor og CEO, Ghost A/S, Danmark.
Arrangør: Digital Storytelling og NFI i samarbeid med Produsentforeningen.
Begrenset antall deltakere: 10- 15
Egenandel: 950 kroner inkl. lunsj. (faktura sendes på e-post)

 

Verkstedet er ledet av VFX supervisor og CEO Jeppe Nygaard Christensen fra Ghost A/S i København. Ghost har jobbet med VFX på å rekke Hollywood blockbusterfilmer. Verkstedet vil være todelt; den første delen av dagen vil være en introduksjon til visuelle effekter. Den andre halvdelen vil
være mer praktisk orientert, hvor deltakerne vil gå igjennom budsjetteringen og valg av løsninger for de visuelle effektene fra en scene i filmen Island of the Lost Souls. Lang- og kortfilmprodusenter oppfordres til å søke.

 

Søknadsfrist: 7. mars 2010
Søknad per e-post: [email protected]. Søknaden merkes "Jeppe"

 

VERKSTED: STEREOSKOPISK 3D COMPOSITING VERKSTED
Dato: torsdag 15. april, kl 09:00 til 17:00 og evt. 16 april.
Målgruppe: Erfarne compositing /vfx artister
Sted: 8. etasje i Filmens hus
Instruktør: Matt Leonard, SphereVFX
Arrangør: Digital Storytelling og NFI i samarbeid med The Foundry, London.
Begrenset antall deltakere: 10- 12
Egenandel: 950 kroner inkl. lunsj. (faktura sendes på e-post)

 

Hands-on verksted i Stereoskopisk 3D compositing ledet av NUKE og Maya instruktør, Matt Leonard. Tidligere erfaring med Nuke er anbefalt. Alle verkstedsdeltagere må selv stille med PC/laptop med tilstrekkelige spesifikasjoner til å kunne kjøre Nuke. The Foundry stiller med Nuke-lisenser til verkstedet. En mer detaljert beskrivelse av verkstedet følger senere. Verkstedet er arrangert i samarbeid med The Foundry, London.

 

Søknadsfrist: 7. mars 2010
Søknad per e-post: [email protected]. Søknaden merkes ‘STEREOSKOPISK 3D COMPOSITING’

 

MASTER CLASS I STEREOSKOPISK 3D
Dato: 15. april, kl 09.00 – 13.00
Målgruppe: Alle med interesse for stereoskopisk 3D.
Sted: Ringen kino
Instruktør: Ben Minall, Training & Demo Manager, The Foundry
Arrangør: Digital Storytelling og NFI i samarbeid med The Foundry, London
Egenandel: 350 kroner (faktura sendes på e-post)

 

En tre timers masterclass ledet av Ben Minall som presenterer stereoskopisk 3D compositing for compositing og vfx artister som vil vite mer om prosessen. Produsenter og regissører er også velkommen. En mer detaljert beskrivelse følger senere. Ben Minall er Training & Demo Manager på The Foundry.

 

Påmeldingsfrist: 17. mars innen kl 12.00.
Påmelding per e-post: [email protected]. Søknaden merkes ‘MASTERCLASS’

 

Reisestøtte: NFI utlyser inntil 20 reisestøtter á kroner 1500 for deltagere som ikke bor i Østlandsområdet. For å søke reisestøtte må man være en profesjonell filmarbeider. Fristen for å søke reisestøtte er 15. mars. Søknaden med CV merkes "Reisestøtte Digital Storytelling 2010" og sendes til [email protected].

 

Følg med på www.digistorytelling.com for løpende informasjon om verksteder og kurs.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY