Akademiet straffer Hurt Locker

Metodene for å diskreditere konkurrerende filmer i Oscar-racet er blitt stadig mer raffinerte. Derfor framstår The Hurt Locker-produsentens metode som svært klønete.
 

Oscarakademiet har besluttet å utvise en av produsentene bak Oscarkandidaten The Hurt Locker etter at han skrev ufordelaktig om en av de konkurrerende filmene i en email til akademiets medlemmer. Men det betyr ikke at The Hurt Locker står uten en fysisk mottaker dersom prisen for beste film skulle tilfalle den natt til mandag. Filmen har fra før tre produsenter å ta av.

Det er ikke noe oppsiktsvekkende i at akademiets nesten 5000 medlemmer mottar materiale og omtaler av de nominerte filmene. Det er lov så lenge man følger reglene om å ikke omtale noen av de konkurrerende filmene. Nicolas Chartier begikk den dumheten å fremheve sin film på bekostning av Avatar, i form av en email som ble sendt ut til alle medlemmene. Det var en av bloggerne til LA Times som først skrev om den kontroversielle emailen, noe som sendte bølger gjennom ”Oscar-blogosfæren”.

Akademiets beslutning om å nekte Chartier plass under seremonien kommer etter noen uker med intens lobbyvirksomhet der årets beste film ifølge bookmakere og kommentatorer står mellom Avatar, Ingloriuous Basterds og nettopp The Hurt Locker.

Metodene for å diskreditere konkurrerende filmer i Oscar-racet er  blitt stadig mer raffinerte, og nesten like vanskelige å spore opphavet til som de drittpakkene vi finner i amerikansk politikk. De siste årene har Hollywoods produsenter og distributører beskyldt hverandre med jevne mellomrom for å bestille slike drittpakker, og de er ofte vanskelig å bevise.

Derfor framstår Hurt Locker-produsentens metode som svært klønete, ja nesten litt gammeldags.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Akademiet straffer Hurt Locker

Metodene for å diskreditere konkurrerende filmer i Oscar-racet er blitt stadig mer raffinerte. Derfor framstår The Hurt Locker-produsentens metode som svært klønete.
 

Oscarakademiet har besluttet å utvise en av produsentene bak Oscarkandidaten The Hurt Locker etter at han skrev ufordelaktig om en av de konkurrerende filmene i en email til akademiets medlemmer. Men det betyr ikke at The Hurt Locker står uten en fysisk mottaker dersom prisen for beste film skulle tilfalle den natt til mandag. Filmen har fra før tre produsenter å ta av.

Det er ikke noe oppsiktsvekkende i at akademiets nesten 5000 medlemmer mottar materiale og omtaler av de nominerte filmene. Det er lov så lenge man følger reglene om å ikke omtale noen av de konkurrerende filmene. Nicolas Chartier begikk den dumheten å fremheve sin film på bekostning av Avatar, i form av en email som ble sendt ut til alle medlemmene. Det var en av bloggerne til LA Times som først skrev om den kontroversielle emailen, noe som sendte bølger gjennom ”Oscar-blogosfæren”.

Akademiets beslutning om å nekte Chartier plass under seremonien kommer etter noen uker med intens lobbyvirksomhet der årets beste film ifølge bookmakere og kommentatorer står mellom Avatar, Ingloriuous Basterds og nettopp The Hurt Locker.

Metodene for å diskreditere konkurrerende filmer i Oscar-racet er  blitt stadig mer raffinerte, og nesten like vanskelige å spore opphavet til som de drittpakkene vi finner i amerikansk politikk. De siste årene har Hollywoods produsenter og distributører beskyldt hverandre med jevne mellomrom for å bestille slike drittpakker, og de er ofte vanskelig å bevise.

Derfor framstår Hurt Locker-produsentens metode som svært klønete, ja nesten litt gammeldags.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY