For dårlig for Oslo Kino

I 2006 advarte Filmforbundet sine medlemmer mot å jobbe på Sebastians verden. Fire år senere får filmen til slutt kinopremiere, men Oslo Kino mener den er for dårlig til at de kan vise den.

Dagbladet melder i dag om at den omstridte Sebastians verden nå får kinopremiere 18.mars. Den norske filmen ble spilt inn i Oslo og Thailand for snart fire år siden. Blant skuespillerne finner vi kjente navn som Kim Bodnia og Christian Strand. Filmen har vært omstridt på grunn av økonomiske problemer.

Sommeren 2006 advarte Norsk Filmforbund sine medlemmer mot å jobbe med filmen. Filmens regissør Knut Møller Lien påsto at en anonym investor hadde gått inn i produksjonen med 20 millioner kroner, på tross av det slet de med å betale regninger og lønn til staben og noen av skuespillerne. Møller Lien ble senere dømt til å betale 1,3 millioner kroner til staben. I 2008 gikk han personlig konkurs som følge av et skattekrav.

Filmen er nå ferdigstilt etter at Arne Hvidsten har gått inn med et millionbeløp i filmen. Hvidsten har tjent flere hundre millioner på kontroversielle boligprosjekter. Han har også fått en rolle i filmen, som forteller.

Filmen vil bli distribuert i 15 kopier og vist på utvalgte kinoer. Oslo kino kommer ikke til å sette opp filmen.

 

– Vi har vurdert ut fra rene kvalitetsmessige hensyn, og funnet ut at den ikke skal settes opp til ordinær visning, sier kinosjef Christin Berg til Dagbladet.

 

Møller Lien mener kinodistribusjonen vil løse det som er igjen av de økonomiske problemene til produksjonen.

 

– Den samlede gjelden for filmen er nå tre millioner kroner. Det tror jeg den enkelt kan tjene inn når den nå vises på kino, og alle vil da få betalt. Kreditorene forstår at de i hvert fall ikke ville få noe om ikke filmen ser dagens lys, sier han.

 

Skuespiller Camilla Malmquist Harket er spent på endelig å få se resultatet.

 

– Det har gått så mange år nå, og jeg vil jo gjerne vite hvordan det har blitt. Men jeg er litt ambivalent, for Knut Møller Lien skylder meg jo fremdeles penger.

 

Dagbladet: Denne filmen er for dårlig for Oslo

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

For dårlig for Oslo Kino

I 2006 advarte Filmforbundet sine medlemmer mot å jobbe på Sebastians verden. Fire år senere får filmen til slutt kinopremiere, men Oslo Kino mener den er for dårlig til at de kan vise den.

Dagbladet melder i dag om at den omstridte Sebastians verden nå får kinopremiere 18.mars. Den norske filmen ble spilt inn i Oslo og Thailand for snart fire år siden. Blant skuespillerne finner vi kjente navn som Kim Bodnia og Christian Strand. Filmen har vært omstridt på grunn av økonomiske problemer.

Sommeren 2006 advarte Norsk Filmforbund sine medlemmer mot å jobbe med filmen. Filmens regissør Knut Møller Lien påsto at en anonym investor hadde gått inn i produksjonen med 20 millioner kroner, på tross av det slet de med å betale regninger og lønn til staben og noen av skuespillerne. Møller Lien ble senere dømt til å betale 1,3 millioner kroner til staben. I 2008 gikk han personlig konkurs som følge av et skattekrav.

Filmen er nå ferdigstilt etter at Arne Hvidsten har gått inn med et millionbeløp i filmen. Hvidsten har tjent flere hundre millioner på kontroversielle boligprosjekter. Han har også fått en rolle i filmen, som forteller.

Filmen vil bli distribuert i 15 kopier og vist på utvalgte kinoer. Oslo kino kommer ikke til å sette opp filmen.

 

– Vi har vurdert ut fra rene kvalitetsmessige hensyn, og funnet ut at den ikke skal settes opp til ordinær visning, sier kinosjef Christin Berg til Dagbladet.

 

Møller Lien mener kinodistribusjonen vil løse det som er igjen av de økonomiske problemene til produksjonen.

 

– Den samlede gjelden for filmen er nå tre millioner kroner. Det tror jeg den enkelt kan tjene inn når den nå vises på kino, og alle vil da få betalt. Kreditorene forstår at de i hvert fall ikke ville få noe om ikke filmen ser dagens lys, sier han.

 

Skuespiller Camilla Malmquist Harket er spent på endelig å få se resultatet.

 

– Det har gått så mange år nå, og jeg vil jo gjerne vite hvordan det har blitt. Men jeg er litt ambivalent, for Knut Møller Lien skylder meg jo fremdeles penger.

 

Dagbladet: Denne filmen er for dårlig for Oslo

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY