Arbeidstilsynet vil granske filmbransjen

I lys av Filmforbundets kritikk av filmbransjens høye overtidsbruk vil nå Arbeidstilsynet se nærmere på arbeidsforholdene i bransjen.

NRK melder i dag om at Arbeidstilsynet vil se nærmere på filmbransjens brudd på arbeidsmiljøloven. Filmforbundet har tidligere i uken gått ut og kritisert bransjens enorme overtidsbruk. Overtidsbruken er så høy at den er i strid med arbeidsmiljøloven.

– På bakgrunn av de meldingene vi har fått, vil vi vurdere om filmbransjen er en av de bransjene vi vil føre tilsyn på i 2010, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet, som ser alvorlig på påstandene om forholdene i norsk filmproduksjon.
 

Finboe Svendsen sier at Arbeidstilsynet vil slå hardt ned på de regelbruddene de eventuelt avdekker.
 

– Det bør være ordentlige forhold også i filmbransjen. Undersøkekser i forhold til for mye arbeid over kort tid viser at det kan skje feil, i tillegg kan det skje ulykker og det kan ha langtidsvirkninger på helsa.
 

Generalsekretær i produsentforeningen Leif Holst Jensen er ikke enig i at forholdene er så kritikkverdige som Filmforbundet mener, men ønsker likevel eventuelle tilsyn velkommen.
 

– Vi har ikke noe problem med å møte både Arbeidstilsynet og Filmforbundet for å se på hvordan arbeidsforholdene er i bransjen vår.
 

– Og så mener vi at vi sammen med Filmforbundet burde se på de tingene som er mulig innenfor arbeidsmiljøloven og avtale dispensasjonsordninger, for det er ikke noe tvil om at filmproduksjon er en unntaksbransje, sier Holst Jensen.

 

Les hele saken her

 

Hvem har ansvaret for ukulturen?

NRK: – For hardt å jobbe med film

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Arbeidstilsynet vil granske filmbransjen

I lys av Filmforbundets kritikk av filmbransjens høye overtidsbruk vil nå Arbeidstilsynet se nærmere på arbeidsforholdene i bransjen.

NRK melder i dag om at Arbeidstilsynet vil se nærmere på filmbransjens brudd på arbeidsmiljøloven. Filmforbundet har tidligere i uken gått ut og kritisert bransjens enorme overtidsbruk. Overtidsbruken er så høy at den er i strid med arbeidsmiljøloven.

– På bakgrunn av de meldingene vi har fått, vil vi vurdere om filmbransjen er en av de bransjene vi vil føre tilsyn på i 2010, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet, som ser alvorlig på påstandene om forholdene i norsk filmproduksjon.
 

Finboe Svendsen sier at Arbeidstilsynet vil slå hardt ned på de regelbruddene de eventuelt avdekker.
 

– Det bør være ordentlige forhold også i filmbransjen. Undersøkekser i forhold til for mye arbeid over kort tid viser at det kan skje feil, i tillegg kan det skje ulykker og det kan ha langtidsvirkninger på helsa.
 

Generalsekretær i produsentforeningen Leif Holst Jensen er ikke enig i at forholdene er så kritikkverdige som Filmforbundet mener, men ønsker likevel eventuelle tilsyn velkommen.
 

– Vi har ikke noe problem med å møte både Arbeidstilsynet og Filmforbundet for å se på hvordan arbeidsforholdene er i bransjen vår.
 

– Og så mener vi at vi sammen med Filmforbundet burde se på de tingene som er mulig innenfor arbeidsmiljøloven og avtale dispensasjonsordninger, for det er ikke noe tvil om at filmproduksjon er en unntaksbransje, sier Holst Jensen.

 

Les hele saken her

 

Hvem har ansvaret for ukulturen?

NRK: – For hardt å jobbe med film

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY